Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.05.2024

Συστάσεις και μέτρα προφύλαξης για την σαχαριανή σκόνη

Ποιοι πρέπει να προσέχουν.
Συστάσεις και μέτρα προφύλαξης για την σαχαριανή σκόνη

Εγκύκλιο με θέμα «προστασία της δημόσιας Υγείας στην περίπτωση μεταφοράς αφρικανικής σκόνης», εξέδωσε το υπουργείο Υγείας σε συνέχεια των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση φαινομένων μεταφοράς σαχαριανής σκόνης από σήμερα Πέμπτη (9/5).

Η εγκύκλιος παρέχει συστάσεις και γενικά μέτρα προφύλαξης της υγείας του πληθυσμού εξαιτίας της επιβάρυνσης της ποιότητας της ατμόσφαιρας. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις ευάλωτες ομάδες και σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η μεταφορά σκόνης από την έρημο Σαχάρα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Ανάλογα με την εκτίμηση των μέσων ημερήσιων επιπέδων συγκέντρωσης αυτών, όπως ανακοινώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο Υγείας για συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 50μg/m 3 οι συστάσεις και τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού έχουν ως εξής:

Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

  • Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.
  • Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

Οι συστάσεις που αφορούν τον γενικό πληθυσμό αναφέρουν: Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση- δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.