holydrug-20

Που είναι η Μαυροκορδάτου;  H Μαυροκορδάτου είναι ένας πραγματικά πολύ όμορφος πεζόδρομος που ξεκινάει από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στην Ακαδημίας. Είναι λίγο πιο πάνω από την πλατεία Κάνιγγος για να καταλάβεις, πολύ κοντά στους σταθμούς Ομόνοια και Πανεπιστήμιο. Η γειτονιά μας στέκεται γεωγραφικά -και σημειολογικά θα έλεγα- ανάμεσα στα Εξάρχεια και το Ιστορικό Κέντρο.

Τι μαγαζιά βρίσκεις εκεί; Είναι ένας άλλος πεζόδρομος γεμάτος καφετέριες; Ξεκάθαρα όχι και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που τον κάνει ξεχωριστό που τον κάνει ξεχωριστό. Στον πεζόδρομο υπάρχει ένα παλιακό καφενείο, πέντε βιβλιοπωλεία, τρεις εκδοτικοί οίκοι, ένα εξαιρετικό κοσμηματοπωλείο, ένα προπατζίδικιο, ένα μαγαζί με βιολογικά προϊόντα, ένα φροντιστήριο, πολλά δικηγορικά γραφεία και δικαστικοί επιμελητές, ένα κατάστημα με είδη για προσκόπους και ένα μπαρ.

Πότε έγινε το Komma και πότε το πρώτο Black Cordatian; Το Komma bar ξεκίνησε στις αρχές του 2012. Εκείνη την περίοδο ο πεζόδρομος είχε γίνει το επίκεντρο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, αλλά και στο σπίτι και η τουαλέτα αρκετών άστεγων συμπολιτών μας για αυτό και σκεφτήκαμε και με τους άλλους καταστηματάρχες να κάνουμε κάτι για να αναδείξουμε τη γειτονιά.

Τι είναι ακριβώς το Black Cordatian; Ποιοι έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα; Το Black Kordatian είναι ο τρόπος μας να πούμε ότι είμαστε και εμείς εδώ σε μια ξεχασμένη, αλλά πολύ όμορφη, γωνιά της Αθήνας. Είναι ένα ολοήμερο φεστιβάλ που συγκεντρώνει τρία στοιχεία: μουσική, μπαζάρ, τέχνη.

holydrug-8

Τι θα γίνει αυτό το Σάββατο; Αυτό το Σάββατο θα ξεκινήσουμε από τις 3 το μεσημέρι με το μπαζάρ. Διάφοροι hip designers της πόλης θα στήσουν τους πάγκους τους αριστερά και δεξιά του πεζόδρομου και θα εκθέσουν τις δημιουργίες τους. Οι κολόνες του πεζόδρομου θα στεγάσουν την έκθεση φωτογραφίας του Κ. Φάσσα σε επιμέλεια Μ. Ευσταθίου. Street artists θα βάψουν επιλεγμένα σημεία του πεζόδρομου για τα οποία έχουμε πάρει άδεια. Η E. Σοφιανίδου και Ζ. Παπούλια θα κάνουν projection mapping στα στόρια των άδειων καταστημάτων της Μαυροκορδάτου, μια τεχνική βιντεοπροβολών που παρεμβαίνει στον αστικό ιστό. Κατά τις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσουν και τα live των συγκροτημάτων: Illusion, Blue Side Band, Duoyu και Matchin’ Punchies. Μετά από όλα αυτά θα ακολουθήσει το μεγάλο after party στο Komma bar με μουσικής από τον Βαγγέλη Καμαράκη του YID!!SID!!, τους Λατέρνατιβ του Εν Λευκώ, τις ΛεGirlz και τον Nikolas Gale.

holydrug-3

Πως έχει επιδράσει αυτή η διοργάνωση τη γειτονιά; Νομίζω -και μου το λένε και άσχετοι άνθρωποι που γνωρίζω- ότι έχει καταφέρει να ακουστεί η γειτονιά και όλοι να έχουν μια ιδέα για το που είναι αυτός ο πεζόδρομος. Επίσης δεν ξέρω αν βοήθησε το φεστιβάλ μας, αλλά η κατάσταση με τα προβλήματα που προανέφερα έχει αλλάξει τελείως. Τέλος, έχουμε αρχίσει να παρατηρούμε ότι έχει αναζωπυρωθεί το εμπορικό ενδιαφέρον για τα άδεια καταστήματα της γειτονιάς. Έχουν ανοίξει ήδη δύο καινούργια μαγαζιά!

Πες μας ένα κοκτέιλ να πιούμε στο Κomma. Θα πιείτε ασφαλώς το «δικό μας» Kommandante. Δεν θα σας αποκαλύψω τη συνταγή, αλλά μπορείτε να διαλέξετε τη βάση του, αν το θέλετε δηλαδή με τζιν ή βότκα.

Από τις 3.00 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου. 

https://vimeo.com/51126176