Η συναρπαστική γιορτή του Athens Fine Drinking by World Class (που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από το πολύ επιτυχημένο τετραήμερο event στο Παλιό Χρηματιστήριο που ήταν σημείο αναφοράς για όλους εμάς που αναζητάμε το ποιοτικό ποτό) συνεχίζεται έως και το Σάββατο 27 Μαΐου στα 32 πιο σημαντικά μπαρ του αθηναϊκού κέντρου, τα οποία σερβίρουν ένα ειδικό μενού με perfect serve ποτά. Ας δούμε μια ακόμα οχτάδα από αυτά, καθώς και τα ποτά που ξεχωρίσαμε από τα Athens Fine Drinking by World Class μενού τους. 

Ξεκινάμε από την Πλατεία Συντάγματος και το Alexander’s Bar του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, το καλύτερο μπαρ ξενοδοχείου στον κόσμο, (όπως είχε ανακηρυχθεί από το περιοδικό Forbes) με σήμα κατατεθέν την σπάνια ταπισερί του 18ου αιώνα που απεικονίζει την είσοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα. Η ζεστή και χαλαρωτική του ατμόσφαιρα σε ταξιδεύει σε ωραίους comfort προορισμούς, όπως ακριβώς και το perfect served κοκτέιλ Bobby Burns που περιλαμβάνεται στο ειδικό μενού που σχεδιάστηκε για το Athens Fine Drinking by World Class. Περιέχει Johnnie Walker Gold Label Reserve Whisky, γλυκό βερμούτ, αψέντι και bitters πορτοκαλιού, ένας συνδυασμός με αναφορές στα κλασικά κοκτέιλ, όπως ακριβώς ταιριάζει και στο χώρο.  

Λίγους ορόφους πιο πάνω (παραμένοντας στο Μεγάλη Βρετανία), το open-air Bar 8 διαθέτει μια συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη – ένα εμβληματικό ελληνικό στοιχείο που κάνει άψογο pairing με το πιο ελληνικό κοκτέιλ του Athens Fine Drinking μενού – του Tear of Chios με Ketel One Vodka, μαστίχα, χυμό lime, νέκταρ αγαύης, μέντα και ρόγες από σταφύλι. 

Alexander’s Bar GB

Bar 8 GB

Λίγο μέτρα πιο κάτω, στην οδό Καρύτση, το Tall’s Toy, ένα λιλιπούτειο στέκι με καλοφτιαγμένα ποτά, up-tempo μαύρες μουσικές και αυστηρή συνέπεια στη φιλοσοφία του fine drinking, σερβίρει το αρκετά πολύπλοκο αλλά ιδανικά ισορροπημένο Rock Sour με Cardhu 12 Single Malt Whisky, φρέσκο χυµό µοσχολέµονο, μοναστηριακό λικέρ, ασπράδι και bitters, ενώ το πολύβουο The Bank Job της Κολοκοτρώνη προτείνει (πάντα από το ειδικό Athens Fine Drinking μενού) το αρκούντως εξωτικό Centrale με Don Julio Reposado Tequila µαγειρεµένη µε πιπέρι, βανίλια και απεριτίφ φράουλας, βασιλικού και βαλσάµικου ξυδιού µε άρωµα κόκκινων φρούτων. 

Tall’s Toy

The Bank Job

Kuko’s The Bar

Κατηφορίζοντας προς την Καπνικαρέα συναντάμε αρχικά το Kuko’s – ένα από τα πιο cozy all day στέκια της πόλης – από το μενού του οποίου ξεχωρίσαμε το Basil Grande, με Don Julio Reposado Tequila, αλάτι, πιπέρι, πάστα βασιλικού, σιρόπι τίλιου, φρέσκο χυμό λεμόνι και λικέρ πορτοκαλιού – και ύστερα το urban chic Φουάρ με το Trouble in Fouar (Johnnie Walker Gold Label Reserve Whisky, σιρόπι µελιού, ιταλικό απεριτίφ, χυµός γκρέιπφρουτ, χυµός λεµόνι).  

Φουάρ

Monk

Couleur Local

Από το ατμοσφαιρικό Monk της οδού Καρόρη (που βρίσκεται μια ανάσα πίσω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης) ξεχωρίσαμε το ταξιδιάρικο Hibiscus Asiana με Tanqueray No. TEN Gin, τσάι μασάλα, τζίντζερ, σιρόπι ασπραδιού, φρέσκο χυµό λεµόνι και αφρό ιβίσκου, ενώ τέλος από το Couleur Local του Μοναστηρακίου με την μαγική ταράτσα με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη το Caricia de Madre με Don Julio Anejo Tequila, ελαιοζάκχαρα εσπεριδοειδών, ισπανικό ενισχυµένο κρασί Sherry, bitters και κρέµα βανίλια.