Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΥΣΙΚΗ

Rome σε 6 βήματα (και 2 βίντεο)

Όσα χρειάζεται να ξέρετε, όχι για την ιταλική πρωτεύουσα, αλλά για το σκοτεινό neofolk σχήμα του Jerome Reuter που προσγειώνεται στην Αθήνα την Παρασκευή 13/2.
rome_1

– Οι Rome είναι το προσωπικό νεοφόλκ σχήμα του Jerome Reuter από το Λουξεμβούργο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τη Ρώμη και την Ιταλία, απλά Rome είναι το όνομά του χωρίς την πρώτη συλλαβή.

 

Jerome Reuter #Rome

A photo posted by Nikitas Mantas (@eisbaer_) on

 Μια βραδιά στο Λονδίνο (από τον προσωπικό instagram λογαριασμό του συντάκτη)

– Συμμετείχε σε συγκροτήματα από τα 12 του και οι πρώτες του μπάντες κινούνταν σε ύφος πανκ και μπλακ μέταλ, μέχρι να αγοράσει τους πρώτους νεοφόλκ δίσκους στις Βρυξέλλες κι έκτοτε να κολλήσει με αυτή τη σκηνή. 

rome_2

– Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην goth και post-punk σκηνή και θυμίζει έντονα Death in June στο πιο βαρύτονο, πένθιμο και νοσταλγικό.

– Την αναγνώρισή του κυρίως την οφείλει στο εξαιρετικό άλμπουμ Flowers from Exile, πίσω στο 2009.

http://youtu.be/wcM5WkMS3gg

– Κυρίαρχο ρόλο στον ήχο του πέρα από την χαρακτηριστική μπάσα φωνή του παίζουν αναμενόμενα οι ακουστικές κιθάρες, οι οποίες συνοδεύονται συχνά από κρουστά, πνευστά και βιολί, ενώ πιο σπάνια χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά στοιχεία. Η θεματολογία του είναι ένα μίγμα από ιστορικές αναφορές και προσωπικές εμπειρίες και οι στίχοι περιστρέφονται γύρω από την θλίψη, την απόγνωση, την αξιοπρέπεια και την άρνηση συμβιβασμού.

http://youtu.be/DtRvdR3PJcs

– Θαυμάζει κυρίως τραγουδοποιούς όπως οι  Νικ Κέιβ, Λέοναρντ Κοεν, Τομ Ουέιτς, Τζόνι Κας και Ζακ Μπρελ, ενώ σε συνέντευξη σχολιάζοντας τις φιλολογίες για τη σχέση Ναζί και συγκροτημάτων της νεοφολκ σκηνής, δήλωσε πως τους θεωρεί αποβράσματα.

Ο(ι) Rome εμφανίζονται αυτήν την Παρασκευή 13/2 στην Death Disco (Ωγύγου & Λεπενιώτου, Ψυρρή). Μαζί τους οι λονδρέζοι βετεράνοι μεταπάνκηδες Joy Of Life feat. Miro Snejdr (Death in June), είσοδος €20. 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.