Αυτή την εβδομάδα μπήκαμε στην κουζίνα του Mama Roux και μάθαμε πως να φτιάχνουμε πικάντικα Burrito. Η Sandra προτείνει την συνταγή για πρωινό, εμείς για όλες τις ώρες.

popaganda_sidages_2

Breakfast Burrito. 
Yλικά για δύο  άτομα

2 tortillas
2 μικρά καπνιστά λουκάνικα
4 αυγά
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.γ γάλα
1 αβοκάντο
2 φέτες τυρί cheddar
Αλάτι/πιπέρι

popaganda_sidages_1

 
Yλικά  για την Salsa Fresca.

2 μεγάλες τομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κρεμμύδι
Χυμός από 1 lime
5 ματσάκια κόλιανδρο
1 καυτερή πιπεριά
Αλάτι /πιπέρι

s3
s4

Κόβουμε τις τομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και την καυτερή πιπεριά σε πολύ μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε το χυμό από το lime, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι, βάζουμε τη μισή ποσότητα από την salsa fresca με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα, κομμένα σε μικρά κομμάτια.

s5

Ανακατεύουμε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι και το γάλα σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στο μείγμα, στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με την salsa fresca και τα λουκάνικα.

s6
s7

Ζεσταίνουμε τις tortillas σε μεγάλο τηγάνι για ένα λεπτό. Βάζουμε το μείγμα με τα αυγά στη μέση και προσθέτουμε το avocado και το τυρί cheddar. Τυλίγουμε και βάζουμε το burrito σε τηγάνι, χωρίς λάδι, για να ροδίσει και στις δύο πλευρές.

s8
s9
s11

Σερβίρουμε με dip γιαουρτιού, καυτερή (Μεξικάνικη sauce), την υπόλοιπη salsa fresca καιnachos chips.

s12
s15
s14

 MAMA ROUX, Αιόλου 48-50, τηλ: 2130048382