ΜΟΥΣΙΚΗΑντίο Χαμογελαστέ Γίγαντα Charles Bradley

Αντίο Χαμογελαστέ Γίγαντα Charles Bradley

Πέθανε, σε ηλικία 68 ετών, η τελευταία μεγάλη φωνή της soul.

Με αυτό το λιτό tweet πριν λίγη ώρα, ο επίσημος λογαριασμός του Charles Bradley μας ενημέρωσε για τα δυσάρεστα νέα του θανάτου του, σε ηλικία 68 ετών…

Η τελευταία μεγάλη φωνή της soul, με τη μυθιστορηματική ζωή και την μόλις εξαετή καριέρα, είχε διαγνωστεί πέρυσι με καρκίνο, τον οποίο παρά τις γενναίες δηλώσεις και το πάντα πλατύ του χαμόγελο δεν μπόρεσε να κερδίσει. 

O Charles Bradley ήρθε στο προσκήνιο το 2011, σε ηλικία 63 ετών κυκλοφόρησε το ντεμπούτο LP του, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να μη χαθεί ένα τεράστιο ταλέντο σαν το δικό του. Πέρασε μια πολύ δύσκολη ζωή, έζησε στο δρόμο, έφτασε στο χείλος του θανάτου 3-4 φορές, ενώ κατα καιρούς ανάμεσα σε πολλές δουλειές του ποδαριού είχε βγάλει τα προς τα ζειν και ως impersonator του James Brown σε μικρά τοπικά κλαμπ στις ΗΠΑ.

To No Time For Dreaming του 2011 μας αποκάλυψε μια, μεγαλύτερη από τη ζωή, φωνή – ικανή να συγκριθεί ευθέως με όλα τα μεγαθήρια της μαύρης μουσικής παράδοσης. Σε αυτά τα 6 χρόνια, ο Bradley κυκλοφόρησε άλλους δύο δίσκους, διασκεύασε συγκλονιστικά Black Sabbath και Nirvana (ακούστε τα παρακάτω) κι έγινε ο πρωταγωνιστής του υπέροχου ντοκιμαντέρ Charles Bradley: Soul of America

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ασύλληπτο συναισθηματικό βάθος που έφταναν τα τραγούδια του. Ανήκει – παρότι δε μας άφησε τόσο μεγάλο έργο, όσο του άξιζε – στο πάνθεον των πολύ σπουδαίων που βρέθηκαν μπροστά σε ένα μικρόφωνο. 

https://youtu.be/moiUyFQQE-0

https://www.youtube.com/watch?v=xi49yirJiEA

https://youtu.be/047SDd3UCJE

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.