Chef Marilena Pantaki / Η σεφ Μαριλένα Παντάκη

  • Αγαπώ πολύ το φαγητό και θα φάω αρκετές φορές έξω τον μήνα. Σε εστιατόρια και ταβέρνες, καντίνες και σουβλατζίδικα, δεν έχει σημασία! Θα πάω παντού, αρκεί να δοκιμάζω κάθε φορά διαφορετικές γεύσεις. Έχω μια αδυναμία στην ελληνική και την ανατολίτικη κουζίνα και αγάπησα την αμερικάνικη από τότε που άρχισα να την μαγειρεύω στα New York Sandwiches. Το αγαπημένο μου γεύμα της ημέρας; Φυσικά το δείπνο. Το φαγητό το βράδυ, έχει άλλη γεύση, πιο νόστιμη.
  • Σίγουρα θα επισκεφτώ το εστιατόριο Άνετον (Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι, 2108066700) τουλάχιστον 2-3 φορές το μήνα. Ειδικά κάθε πρώτη του μηνός που αλλάζει το μενού σύμφωνα με την εποχή είμαι πάντα εκεί. Το λατρεύω αυτό το μέρος για το πεντανόστιμο και τόσο κατανοητό φαγητό του, το άψογο service, το όμορφο περιβάλλον του και φυσικά για την έκπληξη κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός αφού είναι πολύ οικονομικό σχετικά με όσα προσφέρει.
  • Τρώω συχνά σουβλάκια (είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά) και έχω πολλά αγαπημένα. Στην περιοχή μου θα φάω από το Σπιτικό (Πελοποννήσου 8, Αγία Παρασκευή, 2152152971) γιατί ο γύρος του είναι ζουμερός χωρίς όμως να έχει πολύ λίπος και τα συνοδευτικά είναι πάντα ολόφρεσκα. Extra bonus οι πιο ωραίες προκάτ πατάτες που έχω φάει. Όταν κατεβαίνω κέντρο θα φάω μια μερίδα κεμπάπ στον Θανάση (Μητροπόλεως 69, Αθήνα, 2103244705) ή στον Κώστα (Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι, 2103228502) για μπιφτεκάκια σε πίτα με έξτρα καυτερή σάλτσα. Πολύ αγαπημένο σουβλάκι επίσης του Προδόρπιον (Ακαδημίας 52, Αθήνα, 2103630400) με το πιο νόστιμο καλαμάκι της πόλης.
  • Για ψάρι θα κάνω μία μίνι εκδρομούλα μέχρι το Κερατσίνι για να φάω από τα χέρια της Άννας στο Ψαροκόκκαλο (Βίκτωρος Ουγκώ 10, 2104323010), ολόφρεσκα ψάρια και οστρακοειδή, τρομερό μυδοπίλαφο και την πιο νόστιμη cult σαλάτα με γαρίδες σε ψηλό ποτήρι με thousand islands sauce.
  • Πηγαίνω συχνά στον Μαζωμό (Κυπρίων Αγωνιστών 19-21, Μαρούσι, 2108035800) μια ταβέρνα με παραδοσιακό ναξιώτικο φαγητό από την Απείρανθο. Λατρεύω τα μαγειρευτά τους γαρδουμπάκια και τους λουκουμάδες με σοκολάτα στο τέλος. Για την τέλεια μπριζόλα με τζατζίκι τούρμπο και βραστά παντζάρια ή χόρτα θα πάω στο Τζίμη στον Βύρωνα (Ελευθερίου Βενιζέλου 2, Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, 2107658965).Chef Marilena Pantaki / Η σεφ Μαριλένα Παντάκη
  • Ένα εστιατόριο που επισκέπτομαι συχνά είναι το Π-Box στην Κηφισιά (Λεβίδου 11, 2107298556) αφού ιδιοκτήτης και chef είναι ο πιο αγαπημένος μου απ’όλους Χριστόφορος Πέσκιας. Εκεί έφαγα για πρώτη φορά μύδια με σουτζούκι, εκεί αγάπησα την καρύδα τρώγοντας το signature dessert του Πάβλοβα με κρέμα καρύδας και φρέσκιες φράουλες και εκεί θα παραγγείλω πάντα μεδούλι με φρυγανισμένο ψωμί. Σε αυτήν την κουζίνα έμαθα πολλά απ’ όσα ξέρω αφού στο Π-Box ήταν και η πρώτη μου δουλειά. Αυτός είναι κι ένας λόγος για τον οποίο το αγαπώ. Γιατί ξέρω από μέσα την καθαριότητα της κουζίνας του, την τρομερή πρώτη ύλη του και την δουλειά που κρύβεται ακόμα και πίσω από το πιο απλό πιάτο.
  • Πρόσφατα με πήγε ο Βασίλης Καλλίδης στο Rouan Thai (Νοταρά 131, 2104294494) στον Πειραιά όπου έφαγα το πιο αυθεντικό και νόστιμο ταϋλανδέζικο στην πόλη. Από τότε το τιμάω συχνά και παίρνω πάντα την σούπα Tom Yum με τις γαρίδες και το πικάντικο Phanaeng Beef. Ένα άλλο ταϋλανδέζικο που αγαπώ είναι το Tamarind (Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, 2105225945) με το πολύ όμορφο περιβάλλον του και τα τέλεια cocktails. Στο Tamarind τρώω το thai basil squid που αποτελείται από θράψαλο με πλατιά noodles, χρωματιστές πιπεριές, oyster sauce και φρέσκο βασιλικό.
  • Στον Σύλλογο Αιγυπτιωτών Ελλήνων (3ης Σεπτεμβρίου 56, Αθήνα) τρώω το τέλειο ρύζι με συκωτάκια, φούλια με βραστό αυγό και φανταστική σούπα μολοχία. Κάποια βράδια παίζουμε και bingo με cult δώρα.
  • Το καλύτερο burger; Ε εντάξει τώρα! Φυσικά στα New York Sandwiches (Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, 2107778475) στο οποίο έχω αναλάβει τα Brunch κάθε Σαββατοκύριακο. Όταν τρώω burger στο μαγαζί, επιλέγω σχεδόν πάντα το Blue Burger με onion rings και bacon και καμιά φορά το Mushroom Burger με extra bacon. Για να είμαι τελείως αντικειμενική, θα πω ότι μου αρέσουν πολύ και τα burgers του Burger Joint (Διονυσίου Σολομού 4, Νέο Ψυχικό, 2108940260) και εκεί θα πάρω σχεδόν πάντα το Umami Burger με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και truffle mayo.
  • Μου αρέσει πολύ η Pepperoni Pizza του School Bar Pizza (Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα, 2103251444) και την παίρνω πάντα extra καυτερή. Έχει τέλειο ζυμάρι, λεπτό και τραγανό όπως το θέλω. Μια άλλη αγαπημένη Pizza είναι η spinach salami στο Burger Joint (Διονυσίου Σολομού 4, Νέο Ψυχικό, 2108940260) με κρέμα γάλακτος, τυρί fontina, σπανάκι, μοτσαρέλα και σαλάμι.Chef Marilena Pantaki / Η σεφ Μαριλένα Παντάκη
  • Στο γλυκό είμαι κλασική και μου αρέσουν οι απλές γεύσεις χωρίς πολλά πολλά. Γι’αυτό θα προτιμήσω ένα κλασικό ζαχαροπλαστείο όπως το Αφοί Ασημακόπουλοι (Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, 2103610092) για μία νουγκατίνα, ένα προφιτερόλ ή ένα σου φράουλα.
  • Έχει πολύ ενδιαφέρον το νέο punk bistrot στα Πετράλωνα, το Θείο Τραγί (Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα, 2103410296). Είναι μια κολεκτίβα 11 νέων ανθρώπων με αγάπη για αυτό που κάνουν και έχει ένα πολύ διαφορετικό concept απ’ ότι έχουμε δει στην Αθήνα. Ο σερβιτόρος σου σήμερα, μπορεί να είναι ο barman σου αύριο. Τρως και ακούς μουσική Punk ενώ τα cocktail τους είναι «όπως πρέπει». Ξεχώρισα το πιάτο με μοσχάρι, χτένι, πουτίγκα βατόμουρου, πανακότα σοκολάτα και ξινή κρέμα.

* Η Μαριλένα Παντάκη είναι brunch chef στα New York Sandwiches (Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, 2107778475) . Επίσης είναι food blogger και ιδρύτρια του MadameGinger.com.

Chef Marilena Pantaki / Η σεφ Μαριλού Παντάκη Chef Marilena Pantaki / Η σεφ Μαριλένα Παντάκη