ΕΞΟΔΟΣΈνα νέο house bar στον Κεραμεικό περιμένει να το βαφτίσετε όπως εσείς θέλετε

Ένα νέο house bar στον Κεραμεικό περιμένει να το βαφτίσετε όπως εσείς θέλετε

Στο όμορφο νεοκλασικό της οδού Θερμοπυλών, σε μια δροσερή αυλή και μια ενιαία ξύλινη μπάρα προσφέρονται αυθεντική αμερικάνικη κουζίνα και κλασικά κοκτέιλ με σήμα τους μια άδεια παρένθεση.
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS

Στον γραπτό λόγο, η παρένθεση χρησιμοποιείται για να ολοκληρώσει το νόημα μιας πρότασης, περικλείοντας κι απομονώντας μια λέξη ή φράση που συμπληρώνει ή επεξηγεί τα λεγόμενά μας. Στον Κεραμεικό μια νεοκλασική μονοκατοικία με εσωτερική αυλή, τυπική ένδειξη παλιάς Αθήνας, χρησιμοποιεί σαν σύμβολό της αυτό το σημείο στίξης αφού ένα νέο house bar θέλει να λειτουργήσει σαν μια παρένθεση μέσα στη μέρα που θα συμπληρώνει ευχάριστα την καθημερινότητά μας. 

Οι Γιάννης και Θανάσης Πετρίδης, ο Λάμπρος Σιγάλας και ο Ερρίκος Τσόχος αποτελούν μια ομάδα που αρέσκεται στο να εντοπίζει κτίρια με αρχιτεκτονική του παρελθόντος και να αφήνει ένα μυστήριο γύρω από τους χώρους που δημιουργεί. Μαζί άνοιξαν το 2014 τον Κύριο Χου στη συμβολή των οδών Δημοφώντος και Υπερίωνος στα Άνω Πετράλωνα. Θέλοντας αυτή τη φορά να μας φιλοξενήσουν σε κάτι διαφορετικό κάλεσαν τους Ιταλούς αρχιτέκτονες  Giuseppe και  Maurizio Alito για να δημιουργήσουν έναν χώρο που αποπνέει πολυτέλεια. Με κυρίαρχα υλικά το μάρμαρο, τον μπρούτζο που φωτίζεται το βράδυ και λάμπει, το ξύλο και διακοσμητικά στοιχεία όπως καθρέφτες χωρίς κορνίζα, κέντιες, γιασεμί και μπουκαμβίλιες που σταδιακά ανθίζουν συνθέτοντας μια καταπράσινη αυλή με φυσική σκίαση και δροσιά.

Την ευθύνη της μπάρας έχει αναλάβει ο Δημήτρης Λεβέντης (Αλεξανδρινό, Κύριος, Quartier d’ Athènes) έχοντας δημιουργήσει έναν κατάλογο που δεν περιλαμβάνει έτοιμες λύσεις. Η λεμονάδα, η πορτοκαλάδα και το ginger ale αποτελούν σπιτικές και δροσιστικές προτάσεις όταν δεν θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ, ενώ όσον αφορά τα κοκτέιλ, ο head bartender χρησιμοποιεί ελληνικά λικέρ, δημιουργεί δικά του blends και δεν χρησιμοποιεί έτοιμα σιρόπια και πουρέδες φρούτων. Ο κατάλογος επαναφέρει κλασικές συνταγές (στα 9 ευρώ) όπως το Grasshopper, το  El Diablo και το Casablanca που υπενθυμίζουν στις σύγχρονες τάσεις μερικές κλασικές παλιομοδίτικες αξίες.

Παράλληλα, μπορείτε να δοκιμάσετε δροσιστικές παραλλαγές κλασικών κοκτέιλ (από 8 ευρώ) όπως το Cucumber martini και το Cilantro daquiri αλλά και signature συνταγές σαν το Last Mango in Paris με τεκίλα reposado, μάνγκο, λάιμ, μέλι σε ποτήρι που ψεκάζεται με αψέντι.  Αν αγαπάτε το ουίσκι και το ρούμι, ο χώρος της οδού Θερμοπυλών θα γίνει αγαπημένος σας προορισμός, αφού η μπάρα του διαθέτει μια ποικιλία από εκλεκτές ετικέτες που δεν σας αφήσουν ανικανοποίητους. 

Last mango in paris, με τεκίλα reposado, μάνγκο, λάιμ, μέλι, ένα κοκτέιλ που ψεκάζεται με αψέντι.

El diablo με λευκή τεκίλα, φρέσκο λάιμ, bitters φραγκοστάφυλου και chili

Ένα pulled pork sandwich με σιγομαγειρεμένη χοιρινή ωμοπλάτη, σπιτική coleslaw και πίκλες, ένα beef brisket sandwich με -επίσης σιγομαγειρεμένο- μοσχάρι μαριναρισμένο σε σπιτική bbq sauce με mexican slaw, cheddar και πίκλες, ένα hot dog με λουκάνικο πάπρικας σπιτική coleslaw και καραμελωμένο κρεμμύδι, ένα slooppy joe με μοσχαρίσιο κιμά και λιωμένο τσένταρ μέσα σε αφράτο ψωμί μπριός, brownies τριπλής σοκολάτας και maffins είναι μόνο μερικά από τα πιάτα (από 5,50 ευρώ) που ετοιμάζει ο Παναγιώτης Θάνος στην κουζίνα του νεοκλασικού φέρνοντας μια άλλου είδους αμερικάνικη κουζίνα στην πόλη, που ναι μεν ακολουθεί τη λογική του street food αλλά δεν είναι junk.

Όπως και στην μπάρα, έτσι και στην κουζίνα, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι προσεκτικά επιλεγμένες, τα ψωμιά είναι φρέσκα, τα κρέατα είναι εγχώρια και βιολογικά, ακόμα και η μαγιονέζα είναι χειροποίητη. Μπορείτε μάλιστα να παρακολουθήσετε πως φτιάχνεται το πιάτο σας από το ανοιχτό παράθυρο της κουζίνας που δίνει την αίσθηση της καντίνας και να μιλήσετε απευθείας με τον σεφ, ζητώντας του να σας αναφέρει και τις υπόλοιπες συνταγές ημέρας που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο ή ακόμα και να σας φτιάξει κάτι για τον δρόμο.

Μην διστάσετε να μιλήσετε στον σεφ

Μια αυθεντική αμερικάνικη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε: Slooopy joe με μοσχαρίσιο κιμά, τσένταρ και φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες

Ένα πεντανόστιμο  pulled pork sandwich με σιγομαγειρεμένη χοιρινή ωμοπλάτη, σπιτική coleslaw και πίκλες

Κι ένα τραγανό τριπλό brownie για επιδόρπιο

Το μαγαζί της οδού Θερμοπυλών θα το βρείτε στα social media σαν Fillthebracket, αφού θα έπρεπε να έχει ένα όνομα προκειμένου να δημιουργήσει σελίδα και να το εντοπίσετε. Όμως η πρόθεση των δημιουργών του είναι να το αποκαλείτε όπως εσείς θέλετε, όπως δηλαδή συμβαίνει με όλα εκείνα τα μαγαζιά που γίνονται στέκια. Μέχρι τώρα, η νέα άφιξη της πόλης διαδίδεται από στόμα σε στόμα σαν «παρένθεση», “bracket”, «στα παιδιά», «όχι στο Χου στο άλλο».

Το νεοκλασικό του Κεραμεικού με την υπέροχη αυλή και την φιλόξενη ενιαία μπάρα αναμένει να το βαφτίσετε όπως σας βγει γεμίζοντας μόνοι σας την παρένθεση που ανοίγει καθημερινά από τις 10:00 και κλείνει στις 3:00, την Παρασκευή και το Σάββατο μένει μέχρι τις 4:00 ενώ η κουζίνα της μαγειρεύει από τις 18:30 έως τις 00:30. 

( ), Θερμοπυλών 41 Κεραμεικός. Τηλ: 21 0520 5324

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.