Στα γρήγορα: Μετά την ep κυκλοφορία Close But Not Quite την περασμένη άνοιξη, ο Richard Russell και αφεντικό της XL Recordings κυκλοφορεί το full length ντεμπούτο του project του με guest συμμετοχές από τους Peter Gabriel, Giggs, Green Gartside, Ibeyi, Infinite, Obongjayar, Owen Pallett, Sampha, Kamasi Washington, Wiki και Rachel Zeffira.

Την ακούσαμε: Οι 70s μαύρες δόσεις δεν είναι κραυγαλέες αλλά αισθητές, είτε με funk μπασογραμμές (στο ποτισμένο με αφρικάνικο πνεύμα ραπ του Obongjayar στο “She Said”), είτε με το soul μυστήριο groove του “Mountains of Gold” με το «διαμαρτυρόμενο» σαξόφωνο του Kamashi Washington. Η ραχοκοκκαλιά που φέρνει όλα αυτά στο σήμερα είναι μία εντελώς μινιμαλιστική mid tempo r’n’b παραγωγή, με τα falseto του Sampha και του Infinite να σου καρφώνονται στο μυαλό. Ο Richard Russell ανοίγει και κλείνει την κόκκινη κουρτίνα στον θίασο εκλεκτών καλεσμένων, με το όνομά του να αποτελεί εγγύηση. Όταν είσαι ο άνθρωπος που «στο μαγαζί» σου σουλατσάρουν η Adele, οι Radiohead και μία σελίδα περίπου πρωτοκλασάτα ονόματα ακόμα, μπορείς να πείσεις πολύ πιο εύκολα για αυτό. 

Τρέξε μακριά: Αν έχεις δει τα αρχικά XL μόνο σε καρτελάκια ρούχων.

Τ’ είπες τώρα; «Ο σκοπός του Everything Is Recorded είναι η συνεργατική του φύση και τα νοήματα στο τραγούδι είναι άφθονα». –The Guardian

Να τ’ αφήσω; 75/100 –Metacritic

https://www.youtube.com/watch?v=PWCh1qlNth4