Στα γρήγορα: Πολυσυζητημένος πέμπτος δίσκος για τους Καναδούς τέσσερα χρόνια μετα το Reflektor σε συμπαραγωγή της μπάντας με τον Thomas Bangalter (Daft Punk) και Steve Mackey (Pulp).

Την ακούσαμε: Συνέχεια όλων εκείνων των στοιχείων που σύστησαν με το Reflektor και τρανή απόδειξη ότι έχουν κλειδαμπαρωθεί για τα καλά «στη ντισκοτέκ, την παλιά ντισκοτέκ», κάτι που από μόνο του δεν είναι κακό. Τρία περί του ενός λεπτού fillers στα 13 συνολικά κομμάτια, δύο dub/reggae παραστρατήματα που θέλουμε να ξεχάσουμε, αν και ξεχνιούνται εύκολα (“Peter Pan”, “Chemistry”) και η αίσθηση πως αν και από τις συμπαθητικές στιγμές του δίσκου, η διασταύρωση των Talking Heads με τους ΑΒΒΑ δεν μοιάζει αβίαστη και φυσική (Electric Blue”, “Good God Damn”) είναι δεδομένα ανησυχητικά. Ωστόσο το παιχνίδι σώζεται στο 90′ με το μικρό έπος “We Don’t Deserve Love” που μοιάζει σαν μάννα εξ ουρανού και εξασφάλισε τη θέση του νέου ύμνου στη…Neon Bible των indie πονεμένων.

Τρέξε μακριά: Αν κάνεις…Funeral ήδη από το Reflektor.

Τ’ είπες τώρα; «Το Everything Now πετυχαίνει μόνο σε ένα πράγμα: είναι ένα album από μία μπάντα που κάποτε αναμενόταν σπουδαία στο μέλλον αλλά τώρα βρίσκεται παγιδευμένη στην αναμασώμενη λούπα της.» –Pitchfork

Να τ’ αφήσω; 68/100 –Metacritic

https://www.youtube.com/watch?v=NiblaBqJjIg