ΜΟΔΑΤο Ananke είναι ένα νέο ελληνικό brand ρούχων με σήμα του το αδράχτι

Το Ananke είναι ένα νέο ελληνικό brand ρούχων με σήμα του το αδράχτι

H Κατερίνα Μπερτζελέτου σχεδιάζει μαζί με την μητέρα της Χριστίνα Μάρκου ρούχα σε άνετες γραμμές όπως shirt dresses και λιτά κιμονό.
Φωτογραφίες: Θάνος Χούτος

Η Ananke ή Ανάγκη κατά την ελληνική μυθολογία ήταν μια ανθρωπόμορφη θεότητα η οποία απεικονιζόταν να δημιουργεί τον κόσμο κρατώντας ένα αδράχτι. Το αδράχτι αυτό αποτελεί και το λογότυπο ενός ολοκαίνουριου ελληνικού brand ρούχων και συμβολίζει την ανάγκη δύο γυναικών να προσφέρουν κάτι νέο στον χώρο της μόδας.

Tο brand ρούχων Ananke εμφανίστηκε μόλις πριν τέσσερις μήνες. H Κατερίνα Μπερτζελέτου μαζί με την μητέρα της Χριστίνα Μάρκου είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με τα ρούχα, αφού η πρώτη εργάστηκε σαν μοντέλο (παράλληλα με την φοίτηση στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην ψυχοθεραπεία) ενώ η δεύτερη έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας. Όπως εξηγεί η μικρότερη εκ των δύο «αποφασίσαμε να είμαι εγώ το μοντέλο του brand μας για το ξεκίνημα. Οι επιρροές λοιπόν από τη δουλειά αυτή αλλά και τα σχεδία της μαμάς με έκαναν αρχίσω να πειραματίζομαι και να σχεδιάζω μαζί της. Αν και το brand βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, έχει ήδη αγαπηθεί απ’ όσους το γνωρίζουν. Παράλληλα,  συνεργαζόμαστε ήδη με καταστήματα ρούχων και e-shop».

Τα κομμάτια που αποτελούν τη νέα τους συλλογή “Blossom”  αποτελούνται από άνετες, λιτές γραμμές και μπορούν να φορεθούν όλη μέρα. «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή των υφασμάτων, στην ποιότητα τους αλλά και τα print. Ένα στοιχείο που ενδεχομένως καθιστά μοναδικά τα Ananke είναι ότι πολλές φορές το αποτέλεσμα δείχνει τόσο ρετρό όσο και σύγχρονο».

Συνήθως εμπνέονται από περασμένες δεκαετίες «από εποχές που η θηλυκότητα και η πολυτέλεια ήταν έννοιες συνυφασμένες με την καθημερινότητα της γυναικάς, όπως επίσης από τις αναμνήσεις ενός ταξιδιού, από τους στίχους ενός τραγουδιού, από έναν πινάκα ζωγραφικής». 

Ένα μεγάλο μέρος της συλλογής τους για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017 αποτελείται από τον κλασσικό αλλά διαχρονικό συνδυασμό λευκού και μαύρου, χωρίς να απουσιάζουν τα παστέλ χρώματα που ταιριάζουν με τις ηλιόλουστες μέρες. Η μητέρα και η κόρη που υπογράφουν τα ρούχα του brand αγαπούν τα outerwears, γι’ αυτό έχουν σχεδιάσει κομψά κιμονό και -ταιριαστά με τα υπόλοιπα κομμάτια της συλλογής- γιλέκα. Το Ananke προτείνει επίσης για φέτος shirt dresses, jumpsuits, zip culottes και θηλυκά top.  «Η συλλογή Blossom απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που αισθάνεται σε  “άνθηση” σωματικά και ψυχικά», όπως λένε οι σχεδιάστριές της. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα ρούχα Ananke θα βρείτε εδώ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.