Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΥΣΗ

Το Monsieur Barbu σερβίρει ένα από τα καλύτερα κυριακάτικα brunch στην πόλη

Ενώ ταυτόχρονα είναι και ένα εξαιρετικά καλαίσθητο μπαρ με εξαιρετικά κοκτέιλ που άνοιξε στη νέα πιάτσα του Κουκακίου.
Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα
b10

Η πρόσοψη καλύπτεται ολόκληρη από τζαμαρία, ο χώρος είναι μικρός αλλά ψηλοτάβανος, η αισθητική γλυκιά και απλή, με vintage στοιχεία και απαλό φωτισμό. Μέσα βρίσκονται την ίδια στιγμή μια οικογένεια με μικρά παιδιά, ένα νέο ζευγάρι με το σκυλάκι τους, μια παρέα φοιτητών, ένας μεγαλύτερος άνδρας που δουλεύει μόνος στον υπολογιστή του.

Ο Χρήστος Σημίτας με υποδέχεται και μου μιλάει για το μαγαζί-είναι ο ιδιοκτήτης και ο λόγος που το μαγαζί πήρε αυτό το όνομα. Monsieur Barbu στα γαλλικά σημαίνει… “κύριος Μουσάτος” και ο Κώστας παλιότερα είχε, μου λέει, ένα “πολύ μακρύ χιπστερομούσι”. Αποφάσισε να φτιάξει αυτό το μαγαζί όταν έμεινε άνεργος και οι συγκυρίες τον ευνόησαν πριν ενάμιση χρόνο. Επέλεξε το Κουκάκι γιατι είναι “κέντρο απόκεντρο” και έτσι μπορούσε να φτιάξει ένα χώρο που δεν θα είχε μία “πορεία-κομήτη, να έχει δηλαδή μία τρελή επιτυχία που θα σκάσει γρήγορα, όπως συνηθίζουν να έχουν τα μαγαζιά του κέντρου. Προτίμηση μία πορεία σταθερή και ανοδική, όπως έχει ένα μαγαζί γειτονιάς”. Το Κουκάκι είναι ακριβώς μία τέτοια γειτονιά, με πολύ φοιτητόκοσμο, καθώς το Πάντειο είναι 10 λεπτά μακριά, αλλά και πολλές οικογένειες. 

“Το Κουκάκι δεν είχε, πριν ενάμιση χρόνο, ένα μαγαζί για φαγητό και ποτό, όπου να μπορείς να φας κάτι καλό αλλά και να κρατήσεις μέχρι αργά το βράδυ. Έχω κρατήσει ένα μικρό αλλά προσεγμένο μενού, που με βοηθάει οικονομικά, ώστε να μπορώ να κρατάω και χαμηλές τιμές, και ο κόσμος να μην ψάχνεται με πολλές επιλογές -εγώ νομίζω πως βοηθάει να μην μπερδεύεσαι αλλά να έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτό και αυτό. Ως τώρα, φαίνεται πως έχει βοηθήσει”. Και πράγματι, οι επιλογές, γύρω στα 10 πιάτα, είναι όσες ακριβώς χρειάζεσαι. Το χαρακτηριστικό πιάτο του μαγαζιού είναι το burger Barbu, με σπιτικό μπιφτέκι και πατάτες στην πολύ λογική τιμή των 6,5 ευρώ. Ακόμα το μάτι τραβάει η τορτίγια με κοτόπουλο tandoori (στα 6,5 ευρώ) και η σπεσιαλιτέ με μανιτάρια πλευρώτους, κόκκινο λάχανο και σαλάμι, με 6 ευρώ.

b1
b2
b3

“Αυτό που τραβάει πολύ κόσμο, το έχουμε ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα, είναι το κυριακάτικο brunch. Κάθε Κυριακή, πρωί έως μεσημέρι, έχουμε κάποια πιάτα από το κανονικό μας μενού, και κάποια αλλάζουν. Έρχεται η Ιωάννα, γνωστή και ως Πάστα Φλώρα, μία σεφ που διατηρεί το προσωπικό της blog και φτιάχνει για μας γλυκά και τάρτες. Και πλέον τις Κυριακές γίνεται χαμός”. Ακόμα, μπορεί κανείς να έρθει για να απολαύσει ένα κοκτέιλ από τον μακρύ κατάλογο του μαγαζιού -αυτό που τραβάει το δικό μου βλέμμα είναι το Corina Queen, με μαύρο ρούμι, μαρμελάδα μήλου και σιρόπι lime -αυτό, όπως και το Daphne Princess, με ενημερώνει ο Χρήστος, πήραν τα ονόματά τους από τις δύο του κόρες.

Ο Χρήστος έφτιαξε ένα μαγαζί οικογενειάκό. Με τη βοήθεια του αδελφού του και της γυναίκας του -“εμείς φτιάξαμε μέχρι και τα τραπέζια, με τον αδελφό μου και ένα φίλο μαραγκό, εμείς φέραμε τα διάφορα έπιπλα και αντικείμενα που διακοσμούν, από το πατρικό μου ή το σπίτι”, μου εξηγεί. Με αυτό, κατάφερε, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, να δώσει ξανά ζωή στην πλατεία, να κρατήσουν και να ζωντανέψουν τη γειτονιά -“εδώ, οι άνθρωποι καλημερίζουν ακόμη!”. Εγώ δεν ξέρω -απλώς για να το φτιάξω, έβαλα την καρδούλα μου”, ολοκληρώνει. Ακόμα κι αν δεν ήξερε πάντως, βρήκε μία συνταγή που πέτυχε. Έφτιαξε ένα ζεστό μαγαζί, που τα έχει όλα όπως πρέπει. Και γι’ αυτό, αξίζει μια επίσκεψη. 

«Monsieur Barbu», Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ. 210 9247555

b5
b6
b7
b9
b11
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.