Τα καλύτερα πιάτα που δοκιμάσαμε φέτος

Θυμηθήκαμε παλιά στέκια, τσουγκρίσαμε τρώγοντας μαγειρευτά σε σχεδόν αιωνόβιες ταβέρνες, καθίσαμε στα τραπέζια του Κωστή Παπαγιώργη, του Αλέκου Φασιανού και του Μάνου Χατζιδάκι. Σπεύσαμε να επισκεφθούμε τις νέες αφίξεις της πόλης, τις μισές μέρες χορτάσαμε με τις φρέσκες τάσεις στο street food, τις άλλες μισές απολαύσαμε gourmet εμπειρίες.

Φάγαμε σε hip στενά της Αθήνας, στους γείτονες μας στο κέντρο, οδηγήσαμε μέχρι τη Λούτσα και την Κάντζα, παραγγείλαμε κεφτεδάκια στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, ξενυχτήσαμε τρώγοντας πίτσα στου Ψυρρή και μπουγάτσες στη Θεσσαλονίκη, μια μηλόπιτα από την Κεφαλονία που μετακόμισε στου Ζωγράφου. Σε ιστορικούς συνδέσμους γευματίσαμε, σε μπάρες, σε γαστρονομικό γάμο μεταξύ Κέρκυρας και Ισπανίας, σε ένα παλιό σπίτι του Χαλανδρίου, στο 6ο καλύτερο μπαρ του κόσμου, από ξυλόφουρνους, από το καλύτερο τηγάνι του Πειραιά, από vegan κουζίνες και ωμοφαγικό take-away. 

Γευτήκαμε μαμαδίσιες, παραδοσιακές ελληνικές με μοντέρνες πινελιές, μανιάτικες, ταϊλανδέζικες, χαβανέζικες, ιταλικές, κινέζικες, λατινοαμερικάνικες, αιγυπτιακές συνταγές από γνωστούς αλλά και νεόκοπους σεφ, από οικογένειες που μαγειρεύουν χρόνια για την Αθήνα. 

Το 2017 φάγαμε πολύ και αυτό φαίνεται από τα πιάτα που θα δείτε στις φωτογραφίες, ενώ μπορείτε να διαβάσετε πιο αναλυτικά για όλους εκείνους τους χώρους που μας μαγείρεψαν στην κατηγορία Γεύση, στα Ιστορικά Μαγαζιά και στην Έξοδο.

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.