ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μεσογειακή κουζίνα και αποθεωτικό ηλιοβασίλεμα στο Myhtos by Divani

Φρέσκα θαλασσινά και all time classic επιλογές σε κρέας σε ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το να είσαι κάτοικος των νοτίων προαστίων, ειδικά το καλοκαίρι, έχει και τα καλά του: τις αμμουδιές που απέχουν ελάχιστα, τη χαρακτηριστική χαλαρότητα την οποία εκπέμπουν όλα τα καλοκαιρινά θέρετρα σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και φυσικά τα συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα, που δεν υπολείπονται σε μαγεία εκείνα των νησιών. 

Κι αν τυγχάνεις  ερωτευμένος, τότε θεωρείς τον εαυτό σου διπλά τυχερό, καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό – εννοείται και εκπληκτικά  ινσταγκραμικό- από το τρίπτυχο «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» (ή το κορίτσι, ανάλογα).

Για εκείνες ακριβώς τις στιγμές, μια από τις δυνατές προτάσεις της νότιας ακτογραμμής είναι το deck του Myhtos by Divani με την ανεμπόδιστη θέα στις απίθανες  αποχρώσεις του πορτοκαλί που βάφεται ο ουρανός στη δύση του ήλιου και στα νερά του Σαρωνικού.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι κομμάτι του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Thalasso, αλλά σε αντίθεση με τα τυπικά indoors εστιατόρια των ξενοδοχείων, διαθέτει δική του προσωπικότητα, κάνοντας τη διαφορά.

Δεν προσπαθεί ας πούμε να εντυπωσιάσει με διακοσμητικές εξτραβαγκάντζες – πως θα μπορούσε άλλωστε να ανταγωνιστεί κανείς την κίνηση του άρματος  του Ήλιου- αλλά δίνει βάρος στα προσεγμένα πιάτα και στο διακριτικό, επαγγελματικό σέρβις της παλιάς σχολής. Αν δεν υπήρχε η ταμπέλα της εισόδου που «προδίδει» τη συγγένεια, θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό εστιατόριο πάνω στο κύμα. 

Γαρίδες cheviche: η μινιμαλιστική διάθεση στο στήσιμο του πιάτου υπογραμμίζει τη νοστιμιά του.

Την επιμέλεια του καταλόγου έχει ο Λεωνίδας Φορτετσανάκης, executive chef του resort, ο οποίος μαζί με την ομάδα του παρουσιάζουν νόστιμες, μεσογειακές κατά βάση  προτάσεις, με fusion πινελιές και comfort  χαρακτήρα, χωρίς φλυαρίες.  Στόχος από ότι φαίνεται είναι ο επαναπροσδιορισμός κλασικών συνταγών, ένα φρεσκάρισμα της γευστικής μνήμης με λίγο προσωπικό τρόπο και ίσως πιο κοσμοπολίτικο.

Τη βραδιά που έγινε, για παράδειγμα,  η γευστική δοκιμή, τα ζεστά, χειροποίητα ψωμάκια, που έφτασαν στο τραπέζι μαζί με ένα εξίσου χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης, πιτούλες και κριτσίνια διαδέχθηκαν μια ισορροπημένη σε οξύτητα, ολόδροση  πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αγγούρι, αβοκάντο και λαδολέμονο μουστάρδας, αλλά και ένα φίνο, σχεδόν αέρινο λαβράκι carpaccio, με κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο με ωραίες αντιθέσεις από τσίλι στο στόμα.

Εξίσου ενδιαφέρουσες υπήρξαν οι γαρίδες ceviche, καθώς και το απολαυστικά νόστιμο King Crab Tartare το οποίο περιείχε λάδι τρούφας στην πρέπουσα ευτυχώς αναλογία. Από την ξεχωριστή ενότητα του καταλόγου για sushi αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα πικάντικα Shrimp Rolls και τα κομψά τυλιγμένα Rainbow Rolls με λεπτοκομένες φέτες ψαριού και αβοκάντο.

Για κυρίως επιλέξτε (και δε θα χάσετε)  την Surf n Turf πρόταση του σεφ με το άψογα ψημένα φιλέτο και την ουρά αστακού, πιάτο που επιβεβαιώνει το πόσο νόστιμη μπορεί να γίνει η τολμηρή σύζευξη του μοσχαρίσιου κρέατος με τα φρέσκα θαλασσινά.

Lemon pie με έξοχη κρέμα λεμονιού και σοκολατένια βάση, πάνω σε στρώμα μαρέγκας.

Στο κλείσιμο ακούστηκαν θετικά σχόλια, με τα ανάλογα επιφωνήματα θαυμασμού, για την Baked Alaska ενός γλυκού με ρετρό προσωπικότητα και αμερικανική υπηκοότητα, πολύ ιδιαίτερου σε γεύση που αποτελείται από παγωτό το οποίο σκεπάζεται από ένα σύννεφο μαρέγκας καμένης με φλόγιστρο.

Στο Myhtos by Divani ακολούθησαν την κλασική μέθοδο παρασκευής, εκσυγχρονίζοντας λίγο την εμφάνιση, επιτρέποντας όμως στη συγκίνηση, για αυτό το αιφνίδιο αντάμωμα με το παρελθόν, να παραμείνει αναλλοίωτη. Για τους λάτρεις των ελληνικών γλυκών υπάρχουν παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι, ενώ θα ήταν παράλειψη να μη γίνει μια αναφορά στην νόστιμη lemon pie. Εδώ, καταφθάνει έχοντας την εμφάνιση κοσμήματος (τόσο προσεγμένη), εκπλήσσοντας τους γευστικούς κάλυκες μιας και δεν διαθέτει την αναμενόμενη βάση τάρτας, αλλά ένα τραγανό στρώμα σοκολατένιας, καλοψημένης ζύμης για στρώμα. Στα παραπάνω ας προστεθεί ως πλεονέκτημα η ενημερωμένη λίστα κρασιών που δεν περιορίζεται σε mainstream επιλογές.

Απέχοντας σχετικά λίγο από το κέντρο της Αθήνας το value for money Myhtos by Divani στον όμορφο κόλπο στο Καβούρι αποτελεί ωραία ιδέα για μια μικρή απόδραση από τη ρουτίνα, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα θεϊκό ηλιοβασίλεμα μα δε βρίσκονται στη Σαντορίνη – οι τελευταίοι πιθανόν να περάσουν και καλύτερα, σε σχέση με όσους συνωστίζονται στα σοκάκια της Οίας. Ο ρομαντισμός άλλωστε είναι state of mind.

Myhtos by Divani

Tηλ. 210-89.11.100

Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη

Ωράριο: Καθημερινά 8 μ.μ. – 2 π.μ. (Κυριακές κλειστά)

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.