Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Hokyo: Όταν το Τόκιο ήρθε στο Χολαργό

Το Hokyo, ένα street restaurant, που έχει ανοίξει εδώ και πέντε μήνες στον Χολαργό και σε αντίθεση με την ιαπωνική πρωτεύουσα, στην οποία σαφώς παραπέμπει η ονομασία του, είναι μικροσκοπικό. Hokyo στα ιαπωνικά σημαίνει κουτί που περιέχει δώρα ή πολύτιμα αντικείμενα. Κι όλο αυτό δένει καθώς τα φαγητά του Hokyo σερβίρονται σε χάρτινες καλόγουστες συσκευασίες, που μπορούν να κλείσουν σαν κουτί (εάν θελήσεις να πάρεις μαζί σου ό,τι φαγητό ίσως περίσσεψε από το γεύμα σου).

Τραπεζάκι έξω λοιπόν

Η λογική της κουζίνας του είναι asian και healthy. Το πρώτο το καταλαβαίνεις αμέσως ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο menu: maki sushi,nigiri, noodles, wakame starter. Το δεύτερο το αντιλαμβάνεσαι όταν τρως. Όπως μου εξηγεί ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος δεν υπάρχει τίποτα τηγανητό ενώ τα πάντα παρασκευάζονται εντός του μαγαζιού: από τα dressing μέχρι και τα μπισκότα τζίντζερ που χρησιμεύουν ως βάση στα γλυκά του Hokyo. Ο Λάμπρος έχει εργαστεί στο φημισμένο και βραβευμένο με 3 αστέρια Michellin,  Restaurante Martín Berasategui στο Σαν Σεμπαστιάν και στο sushi bar Kabuki, που έχει τιμηθεί με ένα αστέρι. Η κουζίνα λοιπόν έχει βασιστεί στις αρχές εστιατορίων με πολύ υψηλά στάνταρ προσαρμοσμένη με τέτοια τρόπο ώστε να κρατά τις τιμές σε λογικά επίπεδα.

Ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος.

Όλα τα dressings παρασκευάζονται στην κουζίνα του Hokyo

Όπως μου εξηγεί ο Λάμπρος θέλει να προωθήσει τη λογική του υγιεινού on the go κολατσιού και περήφανος μου παρουσιάζει το Tuna Quinoa (3. 90 €) και το Salmon Tartar (3.90 €), που αποτελούν γεύματα πλούσια σε πρωτεϊνες που χορταίνουν χωρίς να φουσκώνουν και που δίνουν ώθηση και ενέργεια σε όσους γυμνάζονται αλλά και σε όσους τρέχουν εναρμονισμένοι με τους τρελούς ρυθμούς της πόλης. Παίρνω τα ξυλάκια μου, ανακατεύω καλά και δοκιμάζω. Ξεχωρίζω το δροσερό Tuna Quinoa (τόνος tartar, άσπρη κινόα, μαύρη κινόα, αβγό, edamame beans, wagame, lime-miso dressing) ίσως γιατί το βρίσκω πιο πλούσιο σε ποικιλία γεύσεων από το Salmon Tartar (Σολομός tartar, αβοκάντο, sushi rise, lime-miso dressing).

Tuna Quinoa (τόνος  tartar, άσπρη κινόα, μαύρη κινόα, αβγό, edamame beans, wagame, lime-miso dressing) για απόλαυση on the go

Από το menu δε λείπουν και οι fusion προτάσεις, όπως το Citrus Salmon Sushi (6. 50 €) όπου άψογα δένει το φυστίκι Αιγίνης με τα υπόλοιπα υλικά (Σολομός tartar, lime, ρέβα και καρότο). Πιο ελαφρύ και ντελικάτο στη γεύση το Salmon Flambe Sushi (8.00 €) με γαρίδα tartar, αγγούρι, hokyo mayo και σολομό flambé.

Sushi time

Salmon Flambe Sushi με γαρίδα tartar, αγγούρι, hokyo mayo και σολομό flambé, Citrus Salmon Sushi με φυστίκι Αιγίνης, σολομό tartar, lime, ρέβα και καρότο και nigiri salmon

Όπως λέει ο Λάμπρος τα noodles, που είναι φτιαγμένα από αλεύρι με κουρμουμά  είναι αυτά που «φεύγουν» περισσότερο καθώς και οι σούπες ακόμη και τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει αισθητά. Δοκιμάζω την όντως εξαιρετική και πολύ χορταστική Chicken Soup (4. 90 €) με κοτόπουλο, ramen noodles, κολοκύθι, καρότο, κόκκινη πιπεριά και τον φρέσκο κόλιανδρο που κάνει τη διαφορά δίνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας. Κλείνω με ένα από τα ζεστά πιάτα του Hokyo, το Ramen Burger (6.50 €) με ψωμάκι από noodles, asian style burger, γαλλική σαλάτα, φρέσκο κρεμμύδι και 5spices yogurt, πολύ ελαφρύ γιατί δεν έχει ούτε αβγό, ούτε μπαχαρικά αλλά ταυτοχρόνως είναι νόστιμο και δένει τέλεια με τα noodles. Είπα πριν ότι έκλεισα. Όχι ακριβώς. Γιατί καλές και οι γαρίδες και οι σολομοί αλλά το θέλω το γλυκάκι μου, κι όχι ένα αλλά δύο και χωρίς τύψεις γιατί δεν έχουν ζάχαρη. Πολύ καλό και το Chocolate Mousse (2. 90 €) και το Lime Yogurt (2.90 €), που παρασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην κουζίνα του Hokyo.

Τραπεζάκι έξω λοιπόν
Ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος.
Όλα τα dressings παρασκευάζονται στην κουζίνα του Hokyo
Salmon Flambe Sushi με γαρίδα tartar, αγγούρι, hokyo mayo και σολομό flambé, Citrus Salmon Sushi με φυστίκι Αιγίνης, σολομό tartar, lime, ρέβα και καρότο και nigiri salmonmore
Salmon Tartar (Σολομός tartar, αβοκάντο, sushi rise, lime-miso dressing)
Tuna Quinoa (τόνος κονσέρβα tartar, άσπρη κινόα, μαύρη κινόα, αβγό, edamame beans, wagame, lime-miso dressing) για απόλαυση on the go
Ramen Burger με ψωμάκι από noodles, asian style burger, γαλλική σαλάτα, φρέσκο κρεμμύδι και 5spices yogurt
Και σερβιρισμένο για ευκολότερη κατανάλωση
Chicken Soup με κοτόπουλο, ramen noodles, κολοκύθι, καρότο, κόκκινη πιπεριά και φρέσκο κόλιανδρο
Chicken noodles με κοτόπουλο, λάχανο, ανάμικτα λαχανικά, τζίντζερ, άσπρο σουσάμι.
Lime Yogurt
Chocolate Mousse

Hokyo, Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ. 2106512777

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου