Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΥΣΗ

Γεμίσαμε το καλάθι της νοικοκυράς με πύθωνα, κροκόδειλο και αρνίσια αμελέτητα

Μια βόλτα στον Γογγάκη με τα πιο απίθανα κρέατα και θαλασσινά που μπορεί να βρει κανείς στην Αθήνα.
Φωτογραφίες: Παύλος Σβορώνος / FOSPHOTOS
Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Έχεις αναρωτηθεί τι γεύση έχει ο κροκόδειλος; Με τι σος ταιριάζει το κρέας πύθωνα; Αν τα βατραχοπόδαρα είναι τόσο νόστιμα που ισχυρίζονται οι Γάλλοι; Στο ελληνικό τραπέζι τέτοια κρέατα δύσκολα εμφανίζονται, καθώς και λόγω διαθεσιμότητας προτιμούμε το αρνάκι, το χοιρινό, το μοσχαράκι, το κοτόπουλο.

Αλλά έστω και από διάθεση περιέργειας μια φορά δε θέλεις να πεις στη μάνα σου «τι καλό μας έφτιαξες;» και να σου απαντήσει «Έχω παναρισμένη στρουθοκάμηλο με μανιτάρια και σος κρασιού»;  

Κάνοντας μια βόλτα στο κατάστημα του Γογγάκη στη Λαχαναγορά ανακαλύψαμε κατεψυγμένες λιχουδιές (ας τι πούμε έτσι) που μας πάνε σε πιο εξωτικές, για εμάς, κουζίνες.

Να λοιπόν τι μπορούμε να βρούμε και να μαγειρέψουμε στο σπίτι μας.

A shop that sells frozen meat, fish and seafood in the public market of Rentis Athens 2016 / Ένα κατάστημα το οποίο πουλάει κατεψυγμένα κρέατα, λαχανικά, θαλασσινά και ψάρια στην αγορά του Ρέντη Αθήνα 2016

Κροκόδειλος: Η γεύση του μοιάζει αρκετά με εκείνη του κοτόπουλου. Μπορείτε να τον μαρινάρετε σε λεμόνι, ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, χοντροκομμένο πιπέρι και σόγια σος, να τον κάνετε στα κάρβουνα ή στο γκριλ και να συνοδέψετε με satay σος. (κροκόδειλος Νοτίου Αφρικής, 36,00 €/kgr)

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Καγκουρό: Μεγάλο σουξέ στις κουζίνες του Σίδνεϊ. Μαρινάρετε σε ελαιόλαδο με πιπέρι, τυλίξτε με αλουμινόχαρτο, ψήστε το στο φούρνο, συνοδεύστε με πράσινη σαλάτα, πουρέ πατάτας ή ρύζι (καγκουρό φιλέτο Αυστραλίας, 8,80 €/kgr)

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Φίδι: Ναι, μπορείτε να φάτε φίδι και όσοι έχουν δοκιμάσει ισχυρίζονται τους θυμίζει κοτόπουλο. Οι πύθωνες εκτρέφονται, δεν είναι άγριοι και ο κύριος στο βίντεο θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα τον μαγειρέψετε  (πύθωνας φιλέτο, Βιετνάμ/ΗΠΑ, 69, 00 €/kgr).

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Φασιανός: Οι Βρετανοί θεωρούν τους φασιανούς ιδανικό πιάτο για φθινοπωρινές, βροχερές μέρες. Το στήθος του είναι λίγο πιο λιπαρό και μαλακό από τα μπουτάκια, που μπορεί να είναι λίγο σκληρά. Μια γκουρμέ πρόταση είναι φασιανός με ραβιόλια και άγρια μανιτάρια δηλαδή κάτι από Ιταλία και κάτι από Βρετανία σε ένα ελληνικό τραπέζι (φασιανός Βρετανίας 7.20 €/kgr)

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Ελάφι: Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στην κατηγορία γκουρμέ κρέατα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και πολλά θρεπτικά συστατικά.  Μπορείτε να το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα μαζί με μανιτάρια, καπνιστό μπέικον, σκόρδο, κρεμμύδι και κόκκινο κρασί. Η συνταγή αναλυτικά εδώ. 

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Μοσχαρίσια μάγουλα: Από τα πιο γευστικά μέρη του μοσχαριού. Γίνονται πολύ ωραία κρασάτα και συνοδεύονται ιδανικά με ζυμαρικά (μόσχου μάγουλα Πολωνίας  3, 60 €/kgr).

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Βατραχοπόδαρα: Οι Γάλλοι τα θεωρούν τρελούς μεζέδες. Εδώ λίγοι τα δοκιμάζουν. Να η ευκαιρία. (βατραχοπόδαρα Ινδονησίας, 13,50 €/kgr)

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Στρουθοκάμηλος: Και έλεγα τι θέλω να φάω αυτή την Κυριακή; Μήπως στρουθοκάμηλο με τζίντζερ και σάλτσα πορτοκαλιού;  Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ (φιλέτο στρουθοκαμήλου Ολλανδίας/Γαλλίας/Νοτίου Αφρικής 24,50 €/kgr)

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Αμελέτητα: Πάμε σε πιο γνώριμες καταστάσεις δηλαδή σε αρνί και σε αμελέτητα κοινώς σε αρνήσια αμελέτητα. Μπορεί κάποια κορίτσια να κάνουν «ίουυυυ» αλλά αυτά χάνουν. Τηγανίστε τα (αρνίσια αμελέτητα Νέας Ζηλανδίας 3,90 €/kgr)    

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Μυαλά αρνίσια: Πρώτα τα βράζουμε κάνα δεκάλεπτο, μετά τα πανάρουμε, μετά τα τηγανίζουμε, μετά τα τρώμε. Είναι τραγανά και πολύ νόστιμα με αυτον τον τρόπο και χάνουν την όποια γλιτσερή υφή τους (αρνίσια μυαλά Νέας Ζηλανδίας 3,50 €/τεμάχιο)      

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Χοιρίδια γάλακτος: Ναι, ήταν κάπως creepy. Να το πούμε αυτό (χοιρίδια γάλακτος Ισπανίας 3, 15 €/kgr)

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Μοσχαρίσιος πατσάς: Και κατεψυγμένος πατσάς για τα πρωινά που μόλις γύρισες και από το μεθύσι ούτε καν θυμήθηκες να πας να φας (μόσχου πατσάς γάλακτος 3,70 €/kgr)

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Σαλιγκάρια: Αφαιρείτε τη συσκευασία και τοποθετείτε, χωρίς απόψυξη, τα σαλιγκάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, με το βούτυρο προς τα πάνω. Ψήνετε για περίπου 10’-12’, σερβίρετε αφού λιώσει το βούτυρο πλήρως και αρχίσει να κοχλάζει.

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Αστακομαρονάδα, κι ας μην είστε στο νησί. Ιδού η λύση, παγωμένη μπροστά σας (αστακοί Τζαμάικας, Κούβας, Μεξικού 24,90 €/kgr)

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Και τα καβούρια όμως κάνουν δυνατή μακαρονάδα (καβούρια ολόκληρα 3,50 €/kgr)

Weird Meat / Περίεργα κρέατα

Σούσι: Εάν πάλι δεν το έχετε καθόλου με την κουζίνα, παίρνετε συσκευασία των 40 έτοιμων τεμαχίων σούσι με 20 € και απλώς τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες. 

Γογγάκης, εντός λαχαναγοράς Αγ. Ιωάννη Ρέντη, καθημερινά ανοικτά Δευτέρα-Σάββατο 06:30-19:00 και Κυριακή 07:30-15:30
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.