Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το κούρεμα για τους αποκλεισμένους σημαίνει φροντίδα

Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι ποτέ περιττή. Είναι στοιχείο που θεμελιώνει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, αφού λειτουργεί βελτιωτικά ως προς την αυτοεικόνα μας και ενισχύει την αυτοεκτίμηση μας. Φωτογραφίες του Αλέξανδρου Κατσή.
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κατσής

Το ακόμα φωτεινό πρώτο κυριακάτικο πρωινό του Νοέμβρη, στη Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μεταξουργείο είχε σχηματιστεί μια ουρά μια ήσυχη ουρά με μάσκες και αποστάσεις.

Οι ουρές συνήθως είναι ταυτισμένες με τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία. Αυτή ήταν για καλό.

Οι άνθρωποι του American Cookies Apparel αποφάσισαν να υλοποιήσουν μια διαφορετική και απολύτως χρήσιμη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πήγαν στο χώρο της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» για να προσφέρουν δωρεάν κούρεμα και περιποίηση σε ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη.

 

Άτομα άστεγα ή σε επισφαλή στέγαση, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή που δυσκολεύονται στην επιβίωση τους, πρόσφυγες και μετανάστες, μόνοι τους, σε μικρές παρέες και κάποιοι μαζί με τα παιδιά τους, έφτασαν στο σημείο για να αδράξουν την ευκαιρία που θα καλύψει μια ανάγκη τους. Γιατί η φροντίδα του εαυτού δεν είναι ποτέ περιττή. Είναι στοιχείο που θεμελιώνει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, αφού λειτουργεί βελτιωτικά ως προς την αυτοεικόνα μας και ενισχύει την αυτοεκτίμηση μας. Όλες και όλοι τη χρειαζόμαστε, πόσο μάλλον εκείνοι που εξαιτίας των αποκλεισμών, τη στερούνται.

Πέρα, λοιπόν, από την υλική χρησιμότητα που έχει μια τέτοια κίνηση, είναι μαζί και μια κοινωνική ανταλλαγή πολύτιμη στις βαριές μέρες του φόβου και της απομόνωσης.

Δείχνει ότι υπάρχουν κύτταρα κοινωνικού ενδιαφέροντος που παραμένουν αμόλυντα. Είναι ωραίο να νοιάζεσαι και να προσφέρεις. Είναι ωραίο να σε φροντίζουν.

Και το απόλαυσαν όλοι, τόσο αυτοί που κράταγαν τις μηχανές, όσο κι εκείνοι που κουρεύτηκαν και έφαγαν μετά ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό που πάντα διατίθεται στο συγκεκριμένο χώρο.

Εξάλλου, είναι ενθαρρυντικό να σκεφτόμαστε ότι όταν δεν έχουμε τίποτα, έχουμε ο ένας τον άλλον και η μία την άλλην.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.