Mayday Stadium, Πιονγκγιάνγκ, Βόρεια Κορέα
Χτισμένο δίπλα στον ποταμό Ταεντόνγκ, με χωρητικότητα 150.000 θεατών είναι το μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου. Εγκαινιάστηκε την Πρωτομαγιά του 1989, κι έκτοτε έχει φιλοξενήσει διάφορες μορφές προπαγάνδας του Βορειοκορεατικού καθεστώτος. Από ποδοσφαιρικούς αγώνες και το απαράμιλλης ομορφιάς φεστιβάλ γυμναστικής αρμονίας του Άριρανγκ, μέχρι τη μοναδική επίσκεψη υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α. και δημόσιες εκτελέσεις.
The Float @ Marina Bay, Σιγκαπούρη
Ένα γήπεδο μοναδικό στον κόσμο, καθώς ο αγωνιστικός του χώρος βρίσκεται επάνω στο νερό ! Φτιαγμένο πάνω σε μία ατσάλινη πλατφόρμα, εκτός από ποδοσφαιρικούς αγώνες για το εξωτικό πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης χρησιμοποιείται και για συναυλίες, φεστιβάλ και παρελάσεις. Έχει χωρητικότητα 30.000 θεατών, ενώ για ball boys χρησιμοποιούνται παιδιά της τοπικής ομάδας water polo.
Guangdong Olympic Stadium, Γκουανγκτόνγκ, Κίνα
Άλλο ένα γήπεδο που βρίσκεται στην Ασία, κατασκευάστηκε το 2001 και έχει χωρητικότητα 80.000 θεατών. Η οροφή – κομψοτέχνημα, εκτός του ότι ανοιγοκλείνει, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να θυμίζει πέταλα λουλουδιού, εμπνευσμένη από το προσωνύμιο της Γκουανγκντόγκ που είναι πόλη των λουλουδιών.
Stade Louis II, Μονακό
Είναι το μόνο γήπεδο στο οποίο χωράει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας στην οποία βρίσκεται. Το γήπεδο της Μονακό, πέρα από τις χαρακτηριστικές πανέμορφες αψίδες του, είναι χτισμένο σε μία μαγευτική τοποθεσία μέσα στην πόλη του Μόντε Κάρλο, και κάθε χρόνο φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Super Cup.
Allianz Arena, Μόναχο, Γερμανία
Το εντυπωσιακό του εξωτερικό περίβλημα με τον εναλλασσόμενο φωτισμό, μπορεί να γίνει ορατό τις καθαρές νύχτες ακόμη και από τις Αυστριακές οροσειρές που βρίσκονται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων. Κόκκινο όταν αγωνίζεται η Μπάγερν, μπλε για τη Μόναχο 1860, και λευκό για την εθνική, έχει δυνατότητα και για πολλαπλούς χρωματισμούς, κάτι που απαγορεύτηκε όμως από την αστυνομία υπό το φόβο ατυχημάτων.
Beijing National Stadium, Πεκίνο, Κίνα
Οι αρχιτέκτονές του εμπνεύστηκαν το σχέδιο του από την παραδοσιακή κινεζική τέχνη της κεραμικής, δημιουργώντας την περίφημη Φωλιά του Πουλιού όπως είναι πιο γνωστό το γήπεδο που φιλοξένησε τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.
Sapporo Dome, Σαπόρο, Ιαπωνία
Η αεροδυναμική του οροφή πέρα από την αισθητική της, είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να επιτρέπει στο χιόνι που πέφτει άφθονο στην πόλη της βόρειας Ιαπωνίας να κυλάει ευκολότερα στο δρόμο. Επίσης διαθέτει ανασυρόμενο αγωνιστικό χώρο που διαμορφώνεται ανάλογα με το αν διεξάγεται αγώνας ποδοσφαίρου ή μπέιζμπολ.
Kaohsiung National Stadium, Ταϊβάν, ΚίναΤο πρώτο γήπεδο στον κόσμο που λειτουργεί αποκλειστικά με την ηλιακή ενέργεια που το ίδιο συλλέγει. Το σχήμα του μοιάζει με πύθωνα, ενώ τα δέντρα που το περιβάλλουν έχουν σχεδιαστεί ώστε μεγαλώνοντας να θυμίζουν τροπικό δάσος.
Donbass Arena, Ντόνετσκ, Ουκρανία
Ο εξωτερικός νυχτερινός φωτισμός του σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική του, παραπέμπουν σε ιπτάμενο δίσκο που προσγειώθηκε στην πόλη των ανθρακωρύχων. Έδρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, εγκαινιάστηκε στις 29 Αυγούστου 2009 όταν και θα είχε τα γενέθλιά του ο Michael Jackson, με μία συναυλία της Beyonce.
Soccer City, Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική
Το γήπεδο στο οποίο γνωρίσαμε τη βουβουζέλα, είναι η έδρα των Kaiser Chiefs, ομάδα από την οποία εμπνεύστηκε το όνομά της η βρετανική μπάντα, ενώ εκεί έδωσε την πρώτη του ομιλία μετά την αποφυλάκισή του ο Νέλσον Μαντέλα.