ΣΚΑΝΕΡ

Ο δρόμος με τις χίλιες γεύσεις στη Μπανγκόκ

Εκεί που απλώνεται η Τσαϊνάταουν στη Μπανγκόκ, στον δρόμο Yaowarat, κάθε σούρουπο, λίγο πριν τη δύση του ήλιου, ξεκινά η πιο αγαπημένη δραστηριότητα των Ταϊλανδών, η νυχτερινή αγορά του φαγητού στο χέρι. Πολύχρωμα τραπέζια και πλαστικά σκαμπό στήνονται στους δρόμους, εκατοντάδες πάγκοι με γρήγορο φαγητό ξεπροβάλλουν και πρόχειρα εστιατόρια ανοίγουν τις πόρτες τους.

Ο κεντρικός δρόμος της Τσαϊνάταουν μεταμορφώνεται εντελώς σε μια πόλη από μόνος του. Δεν θα ξεχωρίσετε τίποτα χαρακτηριστικό της Μπανγκόκ, εκτός από τα κίτρινα ταξί, τα τουκ-τουκ και έναν ή δύο ναούς. Η υπόλοιπη περιοχή φωτίζεται πλήρως από φώτα νέον και οι μεθυστικές μυρωδιές της ταϊλανδέζικης κουζίνας, με αρκετές κινεζικές επιρροές, ξεχύνονται από παντού. Τα μικρά σοκάκια μεταμορφώνονται σε ανοιχτά εστιατόρια και καροτσάκια με φαγητό ξεπροβάλλουν από το πουθενά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο δρόμος αυτός συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στους 10 καλύτερους δρόμους για να επισκεφθείτε σε δημοσκόπηση του περιοδικού Time Out, με βάση το φαγητό, τον πολιτισμό, την ιστορία και την κοινότητα.

Είναι μια αληθινή γιορτή, όταν πέφτει η νύχτα, να περιπλανηθείτε στον δρόμο Yaowarat στην Τσαϊνάταουν της Μπανγκόκ, ανακαλύπτοντας κάθε λογής νοστιμιές και χίλιες εξωτικές γεύσεις που θα μαγέψουν τους ουρανίσκους σας.

Ανθρωποι τρώνε σε εστιατόρια street food που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά τροφίμων της οδού Yaowarat. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 06 Σεπτεμβρίου 2022.

Ένας άντρας που πουλάει ζωντανά καλαμάρια περιμένει πελάτες διαφημίζοντας την σπεσιαλιτέ του, σε έναν πάγκο φαγητού στο δρόμο Yaowarat της Chinatown στην Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Ένας άντρας μαγειρεύει νουντλς σε έναν πάγκο με φαγητό στον δρόμο Yaowarat. Ταϊλάνδη, 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Οχήματα κινούνται κατά μήκος του δρόμου Yaowarat της Τσαϊνάταουν της Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Πελάτες τρώνε σε ένα street food εστιατόριο στον δρόμο Yaowarat. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Ζευγάρι τουριστών αγοράζει χυμό φρούτων από έναν πλανόδιο πωλητή κατά μήκος του δρόμου Yaowarat. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 06 Σεπτεμβρίου 2022.

Ανθρωποι αγοράζουν τηγανητές λιχουδιές από έναν πλανόδιο πωλητή φαγητού κατά μήκος του δρόμου Yaowarat. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 06 Σεπτεμβρίου 2022.

Ένας Ταϊλανδός βουδιστής μοναχός μετακινείται με ένα τουκ-τουκ κατά μήκος του δρόμου Yaowarat. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 06 Σεπτεμβρίου 2022.

Κάποιοι τουρίστες αγοράζουν καβούρια από έναν πλανόδιο πωλητή τροφίμων κατά μήκος του δρόμου Yaowarat. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 06 Σεπτεμβρίου 2022.

Ένας πλανόδιος μάγειρας ψήνει καλαμάρια σε ένα πεζοδρόμιο κατά μήκος του δρόμου Yaowarat. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 06 Σεπτεμβρίου 2022.

Μια γυναίκα τρώει ζωντανά καλαμάρια σε έναν υπαίθριο πάγκο φαγητού στον δρόμο Yaowarat, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 06 Σεπτεμβρίου 2022.  Ο δρόμος Yaowarat, που διασχίζει την καρδιά της Τσαϊνάταουν της Μπανγκόκ, συμπεριλήφθηκε στις 10 καλύτερες υπαίθριες αγορές σε δημοσκόπηση του περιοδικού Time Out, με βάση το φαγητό, τον πολιτισμό, την ιστορία και την κοινότητα. EPA/DIEGO AZUBEL

Ένα τουκ-τουκ διακοσμημένο με δεκάδες κουκλάκια hello kitty και ροζ φώτα νέον, περιμένει πελάτες κατά μήκος του δρόμου Yaowarat, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 06 Σεπτεμβρίου 2022.

Σκάνερ