Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΙΣΤΟΡΙΕΣ

Roundtable: Μαίρη Συνατσάκη, Φωτεινή Κορρέ, Χρύσα Λύκου και Γιάννης Τσιούλης συζητούν σε ένα όχι και τόσο στρογγυλό τραπέζι για την έμφυλη βία

Δύο δημόσια πρόσωπα που μιλούν κινηματικά στα social media για τα δικαιώματα των γυναικών και δύο δημοσιογράφοι της Popaganda μοιράζονται βιώματα, σκέψεις και συναισθήματα για τις γυναικοκτονίες που μας έκαναν να αγανακτήσουμε τη χρονιά που πέρασε.

Το 2021 ήταν η χρονιά που ήρθαν στην επιφάνεια περισσότερες γυναικοκτονίες και περιστατικά έμφυλης βίας από κάθε άλλη χρόνια εξαιτίας του κοινωνικού momentum του #metoo. Για πρώτη φορά οι ειδήσεις που προκάλεσαν αγανάκτηση, θυμό και θλίψη δεν πέρασαν στα ψιλά γράμματα, αλλά συζητήθηκαν στη δημόσια σφαίρα όσο ποτέ άλλοτε φέρνοντας στην επιφάνεια συστημικά προβλήματα χρόνων, για τα οποία μέχρι τώρα αδιαφορούσαμε ως κοινωνία και φέτος κληθήκαμε να λογοδοτήσουμε όλοι.

Με αφορμή μία πολύ δύσκολη χρονιά για τις γυναίκες που μέτρησαν πιο πολλές απουσίες από κάθε άλλη φορά γιατί άντρες θύτες καταχράστηκαν τα πατριαρχικά τους προνόμια, οργανώσαμε το πρώτο roundtable της Popaganda και καλέσαμε δύο γυναίκες με σημαντική προσφορά στη συζήτηση κινηματικών ιδεών στη δημόσια σφαίρα και στην ενημέρωση του κοινού για περιστατικά έμφυλης βίας και βασικές φεμινιστικές θέσεις, την Φωτεινή Κορρέ, αρχιτεκτόνισσα και μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, και τη Μαίρη Συνατσάκη, επιχειρηματία και digital content creator.

Και οι δύο μαζί μετράνε εκατοντάδες χιλιάδες followers στα social media και προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα online safe space για τις γυναίκες που βρίσκουν όλο και περισσότερο τη φωνή τους και δεν σιωπούν πια για κάθε είδος κακοποίησης που δέχονται. Μαζί τους οι δημοσιογράφοι Χρύσα Λύκου και Γιάννης Τσιούλης, ολοκλήρωσαν ένα καρέ που μοιράστηκε απόψεις, εμπειρίες, συναισθήματα για την έμφυλη βία και όλα όσα στιγμάτισαν το γυναικείο κίνημα στην Ελλάδα τη χρονιά που πέρασε.

Όταν γυρίστηκε το video μετράγαμε 15 καταγεγραμμένες γυναικοκτονίες, αριθμός που άλλαξε, φτάνοντας στις 18 στο τέλος της χρονιάς, ενδεικτικό της ασφυξίας που βιώνουν οι θηλυκότητες στην Ελλάδα.

Στο παραπάνω βίντεο θα ακούσετε βιώματα όσων συνομίλησαν, σκέψεις που ξεκινούν από τον θυμό και την αγανάκτηση, και τελικά εκφράζονται με ενέργειες και λέξεις που προσπαθούν να βάλουν το δικό τους λίθο στην εύρεση λύσεων με σκοπό την ουσιαστική έμφυλη ισότητα.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2025 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.