Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής και το βαθύ έρεβος ενός διεθνούς δικτύου παραθρησκευτικών οργανώσεων

«Πνευματική γαλβανοπλαστική» από μητέρες «μάγισσες» της ευγονικής, Μεγάλοι Μύστες, Illuminati, άνθρωποι-ερπετά και εξωγήινοι του Σκότους πλέκονται σε ένα διεθνές δίκτυο σεχταριστικών οργανώσεων. Στο κάδρο και η Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής.
Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή

Ήταν 25 Σεπτεμβρίου 2020 όταν ο ακροδεξιός δήμαρχος της περιοχής Perpignan στη νότια Γαλλία, Louis Aliot, θα άνοιγε μια βραδιά με περίεργους ομιλητές. Είχαν περιληφθεί όλοι σε εκθέσεις της γαλλικής Διυπουργικής Αποστολής για Επαγρύπνηση και Καταπολέμηση Σεχταριστικών Εκτροπών MIVILUDES.

Το ρεπορτάζ από τη γαλλική εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα La Semaine Du Roussillon είναι αποκαλυπτικό. Στη ρεσεψιόν, υπήρχε ένα «βιο-ενεργοποιούμενο συντριβάνι», εμπνεόμενο από την εσωτερικιστική ανθρωποσοφία του Rudolf Steiner, ο οποίος κήρυττε για παράδειγμα ότι υπάρχουν καλικάντζαροι και ότι νησιά όπως η Μεγάλη Βρετανία επιπλέουν στη θάλασσα και κρατιούνται στη θέση τους από τη ενέργεια των άστρων. Επίσης, ότι στην Έκτη Μετά την Ατλαντίδα Εποχή μόνο όσοι γνωρίζουν το πνεύμα θα θεωρούνται γνώστες και η σημερινή επιστήμη δεν θα θεωρείται πια επιστήμη. Και πως από τις δώδεκα φυλές «ρίζες» του κόσμου, ανώτερη είναι η πέμπτη, η Αρεία Φυλή – εξ ου και η θεωρία έχει συνδεθεί (π.χ. εδώ κι εδώ) με τον φασισμό.

Στη συνάντηση παρευρισκόταν εκπρόσωπος της οργάνωσης Διεθνείς Γυναίκες Γκρεμισμένα Τείχη FIMB (Femmes Internationales Murs Brisés) με πνευματικό πυρήνα της τον Όρκο της Ανθρωπότητας (Oath of Humanity). Η νέα εκδοχή του Όρκου θα βρισκόταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Παρούσα ήταν επίσης η οργάνωση Brahma Kumaris –εταίρος της FIMB– η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα και άλλες αξιόπιστες πηγές διδάσκει πως ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα θα καταστρέψει δισεκατομμύρια «ακάθαρτους» ανθρώπους. Εκεί βρισκόταν και ο επικεφαλής του Lucis Trust (πρώην Lucifer Trust), αποκρυφιστικής οργάνωσης που συστήνει να διδάσκεται ο αποκρυφισμός στα παιδιά – και αναφέρει πως «πτυχές του δικτύου» της αντανακλώνται και στην FIMB.

Τέλος, στην εν λόγω συνάντηση καταγράφεται πως συμμετείχε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Σωματείων Προγεννητικής Αγωγής OMAEP (Organisation Mondiale des Associations pour l’Education Prénatale) «μια ΜΚΟ που βρίσκεται κοντά στην Παγκόσμια Λευκή Αδελφότητα κατά το MIVILUDES» και «προωθεί σκοτεινές θεωρίες για την “προγεννητική αγωγή” περιλαμβανομένης της “πνευματικής γαλβανοπλαστικής” που εφαρμόζεται στο αμνιακό υγρό για να δημιουργήσει καλύτερα παιδιά», σημειώνει η La Semaine Du Roussillon, τονίζοντας πως αυτό παραπέμπει σε ευγονική μέσω μαγείας.

Και κάπως έτσι, φθάνουμε στην Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, η οποία προώθησε αυτά τα ανεκδιήγητα «εκπαιδευτικά» βίντεο στα Γυμνάσια της χώρας μας με έγκριση του υπουργείου Παιδείας – και τα οποία αποσύρθηκαν μετά τη μαζική κατακραυγή. Γιατί η Εταιρεία καταγράφεται ως μέλος της OMAEP στην επίσημη ιστοσελίδα της τελευταίας. Μάλιστα, η πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος Ιωάννα Μάρη υπήρξε ιδρυτικό μέλος της OMAEP (1991) και πρόεδρός της από το 2007 έως το 2015.

Μπορεί οι «περίεργοι» της συνάντησης στη Γαλλία να σχετίζονται ουσιαστικά με την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής; Ας ξετυλίξουμε το πολύ μπερδεμένο και σκοτεινό κουβάρι ενός δικτύου αποκρυφιστικών, εσωτερικιστικών, παραθρηκευτικών οργανώσεων, να δούμε τι ισχύει.

Το νερό δεν γουστάρει χέβι μέταλ και Μαντόνα  

Και τι δεν άκουσαν τ’ αυτιά μας στα βίντεο της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Ότι η ζωή του παιδιού ξεκινά από τη στιγμή που η γυναίκα συλλαμβάνει την ιδέα να γίνει μητέρα. Ότι το νερό αντιδρά παίρνοντας όμορφα σχήματα όταν ακούει κλασική μουσική και δύσμορφα όταν ακούει χέβι μέταλ – και άρα, το έμβρυο που είναι  90% νερό στον αμνιακό σάκο διαπλάθεται ανάλογα με τα μουσικά ακούσματα της μητέρας. Οι ψευδοεπιστημονικές «διδαχές», «τεκμηριωμένες» και με ρήσεις από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι την Αφρική, συμπυκνώνονται στο ότι η υγεία και ο χαρακτήρας του παιδιού καθορίζονται και διαμορφώνονται για πάντα, όχι μόνο από την τροφή, αλλά και από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τον τρόπο ζωής της εγκυμονούσας! 

Ακούγοντας αυτά, υποστήκαμε σοκ ανάλογο με εκείνο της Γαλλίδας δημοσιογράφου Yves Tenret, που ήδη το 1990 δημοσίευε μια συγκλονιστική σειρά ρεπορτάζ σε τεύχος του οργανισμού Enfant d’abord για την Εθνική Ένωση Προγεννητικής Αγωγής ANEP (Action National pour L’ Education Prenatal) της Γαλλίας – την πρώτη εθνική οργάνωση προγεννητικής αγωγής η οποία θα πρωτοστατούσε στη δημιουργία του διεθνούς δικτύου των ANEP, την OMAEP. «Τα κύματα του αέρα είναι πολύ σημαντικά. Έγκυοι που παρακολούθησαν τη συναυλία της Μαντόνα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και έχασαν το παιδί», θα έλεγε εκπρόσωπος της ANEP στην Tenret. Θα συμπλήρωνε πως ο υπέρηχος πριν τις οκτώ εβδομάδες είναι επικίνδυνος, όπως και η τεχνητή γονιμοποίηση – φαντάσου πόσο ταλαιπωρείται η ψυχή για να μπει στον σωλήνα.

Και φυσικά, μια οργάνωση που υποστηρίζει πως η ζωή του παιδιού αρχίζει από… τη σκέψη της σύλληψης, δεν θα μπορούσε παρά να είναι κατά της έκτρωσης. Αλλά έπρεπε να κρατούν χαμηλό προφίλ ως προς αυτό εκείνες τις μέρες, θα έλεγαν στην Tenret. Επιπλέον, η δημοσιογράφος άκουσε πως αν μια γυναίκα έχει πολλούς εραστές, είναι όπως τα σκυλιά: «Αν ένα καθαρόαιμο σκυλί πάει με ένα από διαφορετική ράτσα, ακόμα κι αν δεν είναι γόνιμο, σταματά πια να είναι καθαρόαιμο. Εμποτίζεται». Τα πρακτικά συνεδρίων της ANEP που δόθηκαν στην ερευνήτρια από την οργάνωση θα επιβεβαίωναν πως όλα αυτά δεν ήταν προσωπικές απόψεις, αλλά θεωρίες της οργάνωσης.

 «…Δεν είναι αυτό απολυταρχικό; Φανταστείτε την πρακτική εφαρμογή του, μια κοινωνία να κυνηγά την ακάθαρτη σκέψη και ένα γενειοφόρος άντρας να είναι ο επικεφαλής του σύμπαντος. Όχι, ευχαριστώ…» θα κατέληγε η δημοσιογράφος.  

Ποιος είναι όμως ο «γενειοφόρος άντρας» και τι σχέση μπορεί να έχει με τις οργανώσεις Προγεννητικής Αγωγής;

Η Παγκόσμια Λευκή Αδελφότητα και ο «μεσσίας» της

Αν και η OMAEP δεν αναφέρει πλέον τον όρο «πνευματική γαλβανοπλαστική», ωστόσο οι θεωρίες της φέρονται να απηχούν εκείνες του ιδρυτή της Παγκόσμιας Λευκής Αδελφότητας Omraam Mikhaël Aïvanhov, όπως διαπίστωνε η MIVILUDES (Mission interministérielle de vigilance et de lutte contre les dérives sectaires) και θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Τι είναι η Παγκόσμια Λευκή Αδελφότητα FBU (Fraternité Blanche Universelle); To 1937, o Βούλγαρος Omraam Mikhaël Aïvanhov μετέβη στη Γαλλία, ισχυριζόμενος ότι εστάλη εκεί μετά από παρότρυνση του δικού του δασκάλου Peter Deunov. Ο Deunov, εμπνευσμένος από τη χριστιανική αίρεση των μανιχαϊστών βογόμιλων, δίδασκε ότι υ­πάρ­χει μί­α στοά «Με­γά­λων Μυ­στών», που γνω­ρί­ζουν το πα­ρελ­θόν και το μέλ­λον της γης. Αυ­τά τα α­νώ­τα­τα όν­τα α­πο­τε­λούν την «Παγ­κό­σμια Α­δελ­φό­τη­τα της Αυ­γού­στας» (Auguste Fraternité Universelle). Το 1938, ο Aïvanhov θα ιδρύσει την πρώτη κοινότητα FBU στη Sèvres. Θα δρούσε στη Γαλλία μέχρι τον θάνατό του, το 1986.   Όπως διευκρινίζεται από την οργάνωση, ο όρος «λευκή» δεν αναφέρεται σε φυλή ή χρώμα δέρματος αλλά (κατ’ αναλογία με το λευκό που είναι η σύνθεση όλων των χρωμάτων) στην ιδέα της Παγκόσμιας Αδελφότητας, «που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους χωρίς εξαίρεση…» Υπάρχει και η Σπουδαία Παγκόσμια Λευκή Αδελφότητα –γράφουν–  «και τη συνθέτουν όλοι οι Illuminati, οι Δάσκαλοι, οι Άγιοι, οι Μυημένοι όλων των χρόνων και των πολιτισμών, που πάντοτε βοηθούσαν την εξέλιξη της Ανθρωπότητας».  Η αδελφότητα που είναι Κάτω πρέπει να γίνεται η πιο πιστή αντανάκλαση της Σπουδαίας Επάνω, λέει ο Aïvanhov. Ο Βούλγαρος «μεσσίας» φαίνεται πως ανακάτευε στοιχεία χριστιανισμού, θεοσοφίας, ανθρωποσοφίας (ο άκρως αμφιλεγόμενος Steiner που αναφέραμε στην εισαγωγή) και αποκρυφισμού. Και κατέληγε ότι τα πιο εξελιγμένα μέλη, οι μυημένοι στη νέα τάξη πραγμάτων, θα ηγηθούν ολόκληρου του κόσμου υπό την καθοδήγηση του θεϊκού πνεύματος της Αυγούστας.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ο Aïvanhov και η FBU με την Προγεννητική Αγωγή και την OMAEP;  Ο Aïvanhov έχει ολόκληρη «διδασκαλία» για την Προγεννητική Αγωγή. Έχει συγγράψει τα βιβλία «Η Εκπαίδευση Ξεκινά Πριν τη Γέννηση» και «Πνευματική Γαλβανοπλαστική και το Μέλλον της Ανθρωπότητας». Κατά τον Aïvanhov, (ηχητικό στο τέλος της σελίδας), «η μητέρα μπορεί να επιτύχει μεγάλα θαύματα, γιατί έχει το κλειδί των δημιουργικών δυνάμεων. Χάρη στην πνευματική γαλβανοπλαστική, οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν την ανθρωπότητα σε 50 χρόνια».  Στην ιστοσελίδα της καναδικής FBU, διαβάζουμε παρεμφερείς ψευδοεπιστημονικές θεωρίες με εκείνες που ακούσαμε από την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής: «Το παιδί δεν έχει τίποτε δικό του, λαμβάνει τα πάντα από τη μητέρα. Γι’ αυτό πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση του τι κάνει και να σιγουρεύεται ότι δίνει μόνο τα πιο φωτεινά και αγνά υλικά. Και πώς λειτουργεί αυτό; Με το να προσέχει τις σκέψεις, τα συναισθήματά της και τον τρόπο ζωής της». Έτσι, «αν το υλικό που δίνει [στο παιδί] είναι από χρυσάφι, το παιδί θα είναι υγιές και ακέραιο σωματικά και ψυχικά, αν είναι από μόλυβδο, θα είναι φιλάσθενο και ευάλωτο».  Μόνο η «θετική σκέψη» έχει σημασία – ποια βιολογία, ποια ιατρική, ποια παιδαγωγική, ποια ψυχολογία και επιστημονικά κουραφέξαλα.  Είναι τυχαία η ομοιότητα των θεωριών OMAEP και FBU; «Η Παγκόσμια Λευκή Αδελφότητα προσπαθεί να εφαρμόσει πνευματική γαλβανοπλαστική σε εγκύους που δεν είναι μέλη της σέχτας», υποστηρίζεται στο βιβλίο «Les Enfants des Sectes» (κεφ. 6). «Η Εθνική Ένωση για την Προγεννητική Αγωγή ANEP δημιουργήθηκε [στη Γαλλία] το 1983 με βασικό στόχο να διαδώσει τις ιδέες του Aïvanhov, ιδρυτή της FBU…» συνεχίζει. «Η ANEP έχει την ευθύνη να προωθήσει αυτό το τεράστιο πρόγραμμα στην κοινωνία διεισδύοντας ποικιλοτρόπως. Η οργάνωση μοιράζει κασέτες για εγκύους –για να ζήσουν μια θετική και ευτυχισμένη εγκυμοσύνη- και συστήνει βιβλία».  

Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό;

Μάλιστα, η ιδρύτρια πρόεδρος της πρώτης ANEP (1983), Marie-Andrée Bertin, φέρεται να εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είχε διατελέσει πρόεδρος της γαλλικής Γενικής Ομοσπονδίας Δασκάλων Νηπιαγωγών για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να διεισδύσει στα σχολεία και αλλού. 

Ωστόσο, η Παγκόσμια Λευκή Αδελφότητα αρνείται σήμερα πως σχετίζεται με την OMAEP. Στο ρεπορτάζ της La Semaine Du Roussillon για τη συνάντηση στο Perpignan, απάντησε δηλώνοντας πως η FBU «δεν συνδέεται νομικά ή στην πράξη ούτε με την OMAEP ούτε με την ANEP» – ενώ παρόμοια δήλωση υπάρχει και στην ιστοσελίδα τους.  Ωστόσο, στην έκθεση του 2005 της MIVILUDES σημειώνεται: «Το παιδί-στόχος: Ο δεύτερος λόγος που η Διυπουργική Αποστολή ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση των παιδιών είναι πως πολύ συχνά γίνονται στόχος ομάδων. Μπορεί να χειραγωγηθεί πολύ νωρίς, ακόμα και πριν τη γέννησή του, όπως γίνεται από την FBU. Αυτή η ομάδα προκρίνει τη Μεγάλη Οικογένεια που επεκτείνεται σε όλους τους κύκλους της μετενσάρκωσης. “Εάν θέλετε να γίνεται άτρωτοι, μην αφήσετε αυτό το ισχυρό, άτρωτο κάστρο που είναι η FBU, είπε ο Δάσκαλος Aïvanhov. Τα παιδιά έχουν έναν δεύτερο πατέρα, τον Δάσκαλο, που βελτιστοποιεί την ενέργεια και το κάρμα των εμβρύων. Οπότε, καθώς δέχονται φροντίδα, γίνονται πλήρως άνθρωποι, χωρίς γιατρούς, χωρίς φυλακές…  Όπως πάντα στις σεχταριστικές ομάδες, το μέλλον είναι τέλειο».  Και συμπληρώνει: «Αυτή η πνευματική γαλβανοπλαστική συστήνεται από την ANEP».  Η La Semaine Du Roussillon παρουσιάζει επίσης ένα φυλλάδιο της ANEP, στο οποίο αναφέρεται η «πνευματική γαλβανοπλαστική» σύμφωνα με τον Aïvanhov. Επιπλέον, στον παχύ φάκελο για την FBU που είχε παρουσιάσει στη Tenret η τότε αρμόδια γαλλική κρατική υπηρεσία, περιλαμβανόταν και η διάλεξη της ιδρύτριας προέδρου Bertin στο 1ο Συμπόσιο της ANEP στη Fréjus τον Μάιο του ’86. Τίτλος της; «Μια προγεννητική αγωγή: Πνευματική γαλβανοπλαστική».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Mikhaël Ivanov -όπως υποστηρίζει ότι ήταν το όνομα του Omraam Mikhaël Aïvanhov πριν το 1960- είχε καταδικαστεί το 1948 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης και δέκα χρόνια απαγόρευση διαμονής στη χώρα για διαφθορά ανηλίκων και ομαδικό βιασμό. Στον Ivanof άρεσαν τα ανήλικα κορίτσια, αναφέρεται στο βιβλίο «The King of Nazi Paris: Henri Lafont and the Gangsters of the French Gestapo». Έκανε όμως μόνο δύο χρόνια φυλακή, έφυγε από τη Γαλλία, κι όταν επέστρεψε οι οπαδοί του τον υποδέχθηκαν ως μάρτυρα αφού ο δάσκαλός του Deunov είχε «προφητεύσει» ότι «οι δυνάμεις του σκότους θα βάλουν εμπόδια στο δρόμο του».

Να επισημάνουμε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει κατατάξει και την Ελληνική (αναφέρεται ως Πανελλήνια) Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής και την Παγκόσμια Λευκή Αδελφότητα στις παραθρησκευτικές οργανώσεις. «…[Π]ρό­κει­ται για έ­να α­πο­κρυ­φι­στι­κό σύ­στη­μα αυ­το­σω­τη­ρί­ας, που στη­ρί­ζε­ται στη θε­ω­ρί­α της “θε­τι­κής σκέ­ψης” και στην ο­λι­στι­κή θε­ώ­ρη­ση του κό­σμου. Γι’ αυ­τό θε­ω­ρή­θη­κε α­συμ­βί­βα­στη με την Ορ­θό­δο­ξη πί­στη», αναφέρει για την Ελληνική Εταιρεία η Μητρόπολη Πειραιά σε ένα αναλυτικότατο Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει ήδη το 2013 για τη δράση της οργάνωσης στην Ελλάδα. 

Οι σκοτεινοί δεσμοί της OMAEP, όμως, δεν τελειώνουν στην FBU. Στην Παγκόσμια Προγεννητική Πρωτοβουλία που παρουσίασε η OMAEP στο ECOSOC του ΟΗΕ το 2014 (κι όμως, η οργάνωση έχει συμβουλευτικό status στον ΟΗΕ), στους επίσημους εταίρους της συγκαταλέγει και την FIMB που αναφέρθηκε στην εισαγωγή.  

 «Σε αποδομούν και σε ξαναχτίζουν»

«Από την ημέρα που άφησα την ομάδα, απομονώθηκα από όλο τον κόσμο για δυο μήνες. Λίγοι εξομολογούνται την εμπειρία τους. Δεν τιμά κανέναν το να έχει πιστέψει σε τέτοιου είδους ανοησίες. Φοβόμαστε αντίποινα, το βλέμμα των συγγενών. Όταν βγαίνεις έξω δεν έχεις πια οικογένεια, γλώσσα, δουλειά. Σε μεταμορφώνει»: Αυτά έλεγε η «Adeline» (ψευδώνυμο) σε άλλο ρεπορτάζ της La Semaine Du Roussillon τον Φεβρουάριο του 2021. H Adeline είχε περάσει χρόνια στις Διεθνείς Γυναίκες Γκρεμισμένα Τείχη FIMB, οργάνωση που όπως επισημάνθηκε έχει κι αυτή κατηγοροποιηθεί από το MIVILUDES ως σεχταριστική.

Μπορεί η OMAEP να μη γνωρίζει τη δράση μιας οργάνωσης που αναφέρει σε επίσημα fora ως εταίρο της; Πώς σχετίζεται με αυτή;

Εξομολογούμενη πώς την προσέγγισε η FIMB, η Adeline θα πει πως όλα ξεκίνησαν από μια συνάντηση, κι ακολούθησαν προσκλήσεις σε συνέδρια, πάρτι, σεμινάρια στην περιοχή Pyrénées-Orientales της Γαλλίας. «Τρώμε μαζί, κάνουμε πρακτική άσκηση μαζί, όλα τα κάνουμε μαζί. Είναι μια πολύ αργή διαδικασία. Σε κάνουν να χάνεις το ενδιαφέρον σου στους τομείς ενδιαφέροντός σου, σταματάς τα σπορ, η γλώσσα σου αρχίζει να αλλάζει. Αποδομείσαι και ξαναχτίζεσαι. Είναι σαν ένα χταπόδι που σε τυλίγει σφιχτά και σου ρουφά το αίμα».

Η FIMB ιδρύθηκε το 1990 στην Perpignan από τον Alexandre Homé και την Evelyne Mesquida και διευθύνεται σήμερα από την τελευταία. Δραστηριοποιείται κυρίως σε Γαλλία και Καναδά,. Αυτοπροβάλλεται ως οργάνωση που προωθεί τις ανθρωπιστικές αξίες – από την ονομασία μάλιστα μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι πρόκειται ακόμα και για φεμινιστική συλλογικότητα. Μέσα από βραδιές που ονομάζονται «Ο Όρκος της Ανθρωπότητας» η FIMB χτίζει δεσμούς με άλλες οργανώσεις, όπως είδαμε στην εκδήλωση της εισαγωγής. 

Τεχνική Chindai: «Σαν ψυχολογικός βιασμός»

Οι ακόλουθοι της FIMB ασκούνται στο Chindai, που φέρεται να είναι επινόηση του Homé και παρουσιάζεται σαν μια μείξη μη βίαιης πολεμικής τέχνης, χορογραφίας και χαλάρωσης. Μάλιστα, σε έγγραφο της ίδιας της οργάνωσης αναφέρεται πως υπάρχουν και σχετικά εργαστήρια για παιδιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της La Semaine Du Roussillon, στην FIMB υπάρχει και πρόγραμμα «in utero» Chindai  (εφαρμοζόμενο δηλαδή στη μήτρα), «για να προγραμματίσει τα παιδιά πριν γεννηθούν, γνωστό ως προγεννητική επικοινωνία μητέρας-μωρού, καθώς η FIMB είναι εταίρος της OMAEP». Έτσι, εντοπίζουν, σύμφωνα με την Adeline, ποια παιδιά είναι «ευδόνητα στην “ευαισθησία” των δογμάτων της κίνησης».

Για να δούμε όμως τι λέει η Εθνική Ένωση Σωματείων για την Υπεράσπιση της Οικογένειας και του Ατόμου στη Γαλλία UNADFI σε αναλυτικότατη έκθεσή της το 2020 για την FIMB – και συγκεκριμένα γι’ αυτή την πρακτική:

«Ο όρος “πρωτόκολλο” χρησιμοποιείται από τον επικεφαλής για να αναφερθεί σε πράξεις εκτελούμενες ακολουθώντας πιστά την πολεμική εκδοχή του Chindai. Ο κώδικας τιμής των Σαμουράι μπαίνει εδώ στο κάδρο για να ενσταλάξει την έννοια της θυσίας, που εντείνει το συναίσθημα της υπερηφάνειας και του ενθουσιασμού για πολλούς στο σύμπαν των πολεμικών τεχνών και ιδεωδών. Η πρακτική Chindai οδηγεί σε μια αλλαγμένη κατάσταση συνείδησης, κατά της διάρκεια της οποίας ο υπό την επήρρεια ακόλουθος εμβυθίζεται σε μια κατάσταση διαρκούς φόβου για τον έξω κόσμο, αυτοαμφισβήτησης και αμφισβήτησης των άλλων. Πρέπει να μάθεις να μην αφήνεις τίποτε να φανεί, να καλλιεργείς το να μην αντιπαρατίθεσαι όπως και τον FIMB τρόπο σκέψης, επικεντρώνοντας στην ανάγκη να δουλέψεις για το Σχέδιο».

Και η έκθεση συνεχίζει: «Συγκλίνοντας στη μυστικότητα και την υπακοή, υποταγμένοι και υπνωτισμένοι από τον επικεφαλής και το σύμπαν της FIMB, οι “μυημένοι” έχουν την αίσθηση ότι είναι πια μέρος μιας κάστας προνομιούχων με πρόσβαση στην ανώτερη γνώση και την εγγύηση ότι θα σωθούν αν παραμείνουν πιστοί και αποτελεσματικοί και ασκούν το Chindai. Η έννοια της φούσκας στην πραγματικότητα περιχαρακώνει το άτομο σε ένα μοναχικό κουκούλι, απογυμνωμένο από κάθε πραγματική σχέση με τους άλλους. Υπό τον μανδύα της “μη αντιπαράθεσης”, το άτομο σταδιακά “αναισθητοποιείται στην καρδιά του”, τοποθετημένο πια σε μια κατάσταση που αποστασιοποιείται από τον πραγματικό εαυτό του. Καθώς οι μήνες περνούν, βυθίζεται σε μια τόσο δυνατή επιδραστική εξάρτηση που δεν αντιλαμβάνεται την εισβολή του επικεφαλής στα τρίσβαθα της ψυχής του, κάτι σαν ψυχολογικός βιασμός».     

Η παράνοια δεν σταματά εδώ. Στην FIMB, όπως καταγράφεται από την UNADI, θεωρούν ότι είναι η ομάδα που συντονίζει τις «600 ομάδες του φωτός» που θα πολεμήσουν εναντίον εξωγήινων του Σκότους για να πραγματώσουν το Σχέδιο για την άφιξη μορφών φωτός στη Γη. Τα κλειδιά του Σχεδίου κρατά ένας αόρατος κόσμος δασκάλων. Εκτός από την αναφορά σε εξωγήινους, η FIMB φέρεται να αναφέρεται σε ερπετά που έχουν καταλάβει τον κόσμο (περιλαμβανομένης της Βασίλισσας της Αγγλίας και του Καντάφι), στην Ατλαντίδα, τη μετενσάρκωση και άλλα χαριτωμένα. Οι μυημένοι περιμένουν την ημέρα του «Μεγάλου Περάσματος» που θα αφήσουν την τωρινή σωματική τους μορφή για μια άλλη.

Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, σύμφωνα με τη La Semaine du Roussillon, που απέκτησε πρόσβαση στα CD-κατήχηση της οργάνωσης (τα χαρακτηρίζει ως «σούπα» ανθρωποσοφίας και New Age οριενταλιστικού εσωτερικισμού με ολίγον από ινδουισμό) είναι η θεωρία του Homé πως ο «εισηγητής των κόσμων» θα είναι υπεύθυνος «να καθορίσει τον σημερινό και τον αυριανό φυλετικό τύπο, να απομονώσει τις ομάδες από τις οποίες θα δημιουργηθεί η φυλή του μέλλοντος».   

Οι Σειρήνες μιας ανθρωπιστικής βιτρίνας

Είναι ανησυχητικό ότι πολλές εσωτερικιστικές, αποκρυφιστικές, παραθρησκευτικές κινήσεις χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο έναν λόγο με ανθρωπιστικές και οικολογικές αναφορές για να προωθήσουν τις ιδέες τους. «Αυτή η πρακτική, μπορεί να μοιάζει αθώα ή εκκεντρική, στην ουσία όμως είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί τους ακολουθούν και αρκετοί οικολόγοι ακτιβιστές που είναι εμμονικοί με τις “εναλλακτικές πρακτικές…”» , θα πει ο πολιτικός επιστήμονας Stéphane François. Αρκετοί ωστόσο θα μπορούσαν να ξεγελαστούν από αυτή την ελκυστική βιτρίνα.

«Μας κατηγορείτε ότι είναι κάτι σκοταδιστικό, αλλά κατ΄ουσίαν είναι πρωτοποριακό», θα έλεγε η Ιωάννα Μαρή απαντώντας στη μαζική αντίδραση για τα βίντεο της Εταιρείας. Αν κρίνουμε από τις τουλάχιστον αμοιβαίες συμπάθειες και θεωρητικές συνάφειες αν όχι θεμελιωμένες σχέσεις που διαπιστώσαμε μεταξύ οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι το νερό δεν γουστάρει χέβι μέταλ, ότι η μητέρα είναι η «θεά» της ευγονικής, ότι επίκειται μάχη με εξωγήινους του Σκότους και ότι ένας γενειοφόρος «μεσσίας» καταδικασμένος κάποτε για διαφθορά ανηλίκων είχε δίκιο για τη μοίρα των εμβρύων… πρόκειται όντως για πρωτοπορία. Του απόλυτου σκοταδισμού.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.