Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γρηγόρης Βαλλιανάτος: «Ο Ζακ τους φώναζε μέσα από το μαγαζί ότι είναι οροθετικός και πρέπει να βγει»

Ο ακτιβιστής δημοσιογράφος εξηγεί γιατί από την αρχή υποστήριξε ότι ο Ζακ δολοφονήθηκε και πώς εμπλέκεται η αμερικανική αστυνομία στην υπόθεση.
Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS

«Ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του». Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος ήταν από τους πρώτους που αντέδρασε στο αφήγημα της ληστείας και επαναλαμβάνει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης θα έρθουν στο φως για να δικαιωθεί ο Ζακ. 

Ήσασταν από τους πρώτους που υποστηρίξατε δημόσια στη σελίδας σας στο facebook ότι ο Ζακ δεν πήγε να ληστέψει και δολοφονήθηκε.  Κατ’ αρχάς το καλό και το κακό είναι ότι είμαι δημοσιογράφος και μπορώ μετά από τόσα χρόνια να καταλάβω την υπερπαραγωγή, δεν είναι η πρώτη φορά αλλά είναι χαρακτηριστική. Δεύτερον, μένω στην πλατεία Βάθης και έχω στο μυαλό μου και στα μάτια μου κάθε μέρα τέτοιες φιγούρες ανθρώπων που βασανίζονται και ταλαιπωρούνται. Τρίτον, είδα εκείνο το βίντεο και ήταν απίστευτο ότι πρόκειται για ένα έγκλημα που για τόση ώρα ήταν  καταγεγραμμένο καθαρά με ήχο και εικόνα, μπροστά στα μάτια μας. Από εκεί και πέρα γνώριζα τον Ζακ Κωστόπουλο και προφανώς τον αγαπούσα και τον σέβομαι. Έτσι υπό αυτές τις τέσσερις ιδιότητες τίποτα από αυτά που διάβαζα και άκουγα με έπεισε ότι είχε σχέση με την πραγματικότητα. Ο τόπος που δολοφονήθηκε ο Ζακ είναι 500 μέτρα από το σπίτι μου.

Τι κάνατε μετά; Επικοινώνησα με τους ανθρώπους που γνωρίζω, που είναι γύρω, με τους υπεύθυνους αυτής της ιστορίας και ευχαριστώ όσους δημοσιογράφους μου έδωσαν την ευκαιρία, μέσα σε αυτή την αντάρα και την ψευτιά, δύο φορές στη δημόσια τηλεόραση και τρεις φορές στην ιδιωτική να πω αυτά που ήξερα και που θα αποδειχτούν. Με το να αποκλειστεί όλη αυτή η λάσπη για τη ληστεία και τα ναρκωτικά έγινε η αρχή, από εκεί και πέρα πρέπει να βρούμε τους εναπομείναντες κρίκους που μένουν και να δούμε τον λόγο που έκλεισαν τον Ζακ μέσα σε αυτό το μαγαζί.

Έχετε γράψει σε ένα σας ποστ στο facebook «το βέβαιο είναι πως μετά τους πολύ φορτισμένους και σε πολύ υψηλούς τόνους “διαλόγους” μεταξύ Ζακ, και των απέξω όσο ήταν κλεισμένος μέσα, όλοι οι απέξω γνώριζαν όλα τα χαρακτηριστικά της ταυτότητάς του, όταν τον δολοφονούσαν γιατί τους τα είπε ο ίδιος. Και αυτό αλλάζει τελείως τη φύση της δολοφονίας αυτής. Κι αυτό προσδιορίζει το περιεχόμενο της οργής γι αυτήν. Κι αυτό αλλάζει το νομικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα δικαστεί». Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που είναι καταγραμμένες ότι κατά τη διάρκεια που ο Ζακ ήταν κλεισμένος μέσα στο μαγαζί είχε έναν καβγά με τους ανθρώπους που ήταν απέξω κι ότι τους είπε πολλές φορές ότι είναι οροθετικός και πρέπει να βγει. Αυτό είναι ένα από αυτά που έγιναν. Αν έχετε την καλοσύνη να συγχρονίσετε τα βίντεο που κυκλοφορούν ότι σε διάρκεια μερικών δευτερολέπτων από την ώρα που ο Ζακ φεύγει από τον Βενέτη και πάει προς τα μέσα υπάρχουν τρεις άνθρωποι που τον κυνηγούν. Τα υπόλοιπα θα βρεθούν από ανθρώπους με ιδιότητες που εγώ δεν έχω. Αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μην βγουν στη φόρα τα στοιχεία που υπάρχουν. Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση η αστυνομία να συγκαλύψει τι έγινε, ούτε το ΕΚΑΒ. Αυτά θα γίνουν διεθνώς γνωστά το εγγυώμαι και το υπογράφω.

Δηλαδή; Ήδη και η αμερικάνικη αστυνομία, ο Ζακ είχε και αμερικανική υπηκοότητα, και η ταινία που γυρίζεται από διάφορα κανάλια και ανεξάρτητους παραγωγούς θα αναδείξουν την υπόθεση και θα κάνουν τα εγγόνια όσων πρωταγωνιστούν σε αυτή  να ξερνάνε για τους προγόνους τους. Επιπλέον ελπίζω πολιτικοί να επιθυμήσουν να «γυρίσουμε» μια λυπητερή παραίτηση πριν διαγράψουν οποιοδήποτε πολιτικό μέλλον φαντάζονται για τον εαυτό τους.

Θα ήθελα να μου σχολιάσετε ως δημοσιογράφος ότι υπήρξαν Μέσα σήμερα, μετά την δημοσίευση της αιτίας θανάτου, που υποστήριξαν ότι «πέθανε από κρίση πανικού». Το κρεοπωλείο του φασισμού στην Ελλάδα είναι κάτι που το έχουν πάρει μερικοί συνάδελφοι αψήφιστα αλλά, εάν δεν το έχουν πάρει είδηση, είναι εκείνο που θα τους φάει.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.