ΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #32: Το παιδί-θαύμα Nicolas Jaar, η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου και ένα petition

Όλη η ομάδα της Popaganda εξομολογείται τα Up και τα Down της από την εβδομάδα που πέρασε (24-30/9/2017).

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

OLA_POPA_UP
 Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλλου -αν και έχουν πολλά να γίνουν ακόμα για να φτάσουμε το πρότυπο της Μάλτας και της Δανίας.
 
 
OLA_POPA_DOWN
Η ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή στο βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για «διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος» στην ομιλία του στον Ασπρόπυργο. Είναι δυνατόν;

 

 

Σταύρος Διοσκουρίδης 

OLA_POPA_UP

Η συναυλία του Nicolas Jaar το βράδυ του Σαββάτου της 23ης Σεπτεμβρίου. Πρώτον γιατί η Αθήνα κάνει ένα ακόμα sold out. Δεύτερο γιατί ο Jaar είναι ένα αυτό που λένε παιδί-θαύμα. Ξέρει πολύ μουσική, έχει καταναλώσει πολύ μουσική και έχει δουλέψει πολύ για τη μουσική του. Και όταν είναι μόνος στη σκηνή, μπροστά σε 3.000 ζευγάρια ματιών σου προκαλεί και μια γοητευτική αμηχανία για το πως τα καταφέρνει. 

OLA_POPA_DOWN

Φυσικά και θέλουμε να είναι η ζωή μας καλύτερη. Φυσικά και μια εφαρμογή σαν το Beat την κάνει. Φυσικά και δεν επιθυμεί κανείς να μπαίνουν παλαιολιθικά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Αλλά ας πρυτανεύσει και η λογική! Δεν θα κάνουμε petition για μια εφαρμογή που τα χει βγάλει και με το παραπάνω τα λεφτά της. Ας κρατήσουμε ορισμένα όπλα διαμαρτυρίας για πιο σημαντικές αφορμές. 


 

Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

OLA_POPA_UP
 Η ανακάλυψη των συλλογικών μορφών αγώνα από κάποιους έχουν σαν σλόγκαν there is no such thing as society. Ακόμα κι αν μαζεύουν υπογραφές και κινητοποιούνται για μη θέματα είναι καλό που ανακαλύπτουν σιγά-σιγά τον κόσμο συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που μπορεί να έχουν τα ίδια συμφέροντα με αυτούς. 
 
 
 
OLA_POPA_DOWN
Η χρήση της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου ως μέσο αντιπολίτευσης από δήθεν ευρωπαϊστές. Όσοι ψεκασμένοι νιώθουν ότι απειλούνται έχουν το ακαταλόγιστο. Αλλά βουλευτές και κόμματα που θεωρούν ότι αντιπροσωπεύουν την πρόοδο και τις ευρωπαϊκές αξίες πηγαίνοντας κόντρα σε ένα απ’ τα 2-3 σωστά που πάει να κάνει αυτή η κυβέρνηση, με μοναδικό σκοπό να προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνουν τη χυδαιότερη χρήση ανθρώπινης ασπίδας στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού. 
 

 


 

Μελίνα Καλφαντή

OLA_POPA_UP

Επιτέλους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο γίνεται η απαιτούμενη συζήτηση, προκειμένου οι τρανς άνθρωποι της χώρας να εξασφαλίσουν θεμελιώδη δικαιώματα. 

OLA_POPA_DOWN

Ούτε σε αυτή τη συζήτηση δεν γίνεται η απαραίτητη προσπάθεια να θωρακιστεί η εν λόγω κοινότητα από τον κακοποιητικό λόγο, ο οποίος γίνεται σιγουράκι, όταν στη συζήτηση συμμετέχει εκπρόσωπος της εκκλησίας. Με μεγάλη μου χαρά είδα τα μέλη της κοινότητας να αποχωρούν κατά την αγόρευσή του, δηλώνοντας πως η αντιμετώπισή τους με αξιοπρέπεια είναι απαίτηση, όχι επιλογή. 


 

Ζωή Παρασίδη

 
OLA_POPA_UP

 Η έκθεση του Μουσείο Μπενάκη «Αθήνα 1917- Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής». Εκατό χρόνια μετά, ένα σπάνιο οπτικό υλικό Γάλλων φωτογράφων και κινηματογραφιστών που πραγματοποίησαν εκατοντάδες λήψεις της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου θα εκτίθεται στο κτίριο της οδού Πειραιώς μέχρι τις  12/11/2017.

OLA_POPA_DOWN

Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και η άνοδος της ακροδεξιάς.

 

 

 

Λίνα Ρόκου

OLA_POPA_UP
Οι διαβάσεις των πεζών στην ισλανδική πόλη Ísafjörður, που μοιάζουν να ίπτανται πάνω από τον δρόμο.

 
OLA_POPA_DOWN
Ο χάρτης της ντροπής 
 
 
 
 
 
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.