Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #75: Ανοίγει, επιτέλους η αγορά της Κυψέλης

Όλη η ομάδα της Popaganda εξομολογείται τα Up και τα Down της από την εβδομάδα που πέρασε (30/09-05/10/2018).

 

Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Το πανό των οπαδών του Απόλλωνα με το οποίο υποδέχτηκαν τους οπαδούς του Πανιώνιου στο ντέρμπι της Σμύρνης. Μικρές εκλάμψεις πολιτισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα που κάποτε ελπίζουμε να γίνει ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση. 

Το νέο λογότυπο της ΝΔ. Η ανάγκη για ανανέωση και προσέλκυσης των νέων ψηφοφόρων έδωσε ένα αποτέλεσμα κάτι μεταξύ του θείου «εγώ θα κάτσω εδώ με τη νεολαία» και του αείμνηστου #logo_31 


 

Πάνος Μπάρας

Σε μια απόφαση – ορόσημο για τα δικαιώματα της lgbtqia+ κοινότητας, η Βουλή της Ελβετίας ψήφισε υπέρ της ποινικοποίησης της ομοφοβίας και τρανσφοβίας, με τις ποινές να φτάνουν μέχρι και τα 3 έτη φυλάκισης. Επόμενος στόχος για την πολύχρωμη κοινότητα της Ελβετίας τώρα, είναι η νομοθέτηση των γάμων ομόφυλων ζευγαριών, με ίσα δικαιώματα, εντός του 2019.

 H διαφήμιση της υπηρεσίας πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου 11880, με πρωταγωνιστή τον Τόνι Σφήνο, στην οποία υποδύεται τον φαρμακοποιό, που εξετάζει και προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε γυναίκα ασθενή, φιλώντας τα πόδια της και αφήνοντας σεξουαλικά υπονοούμενα. Η διαφήμιση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που τόνισε ότι θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες, καταγγέλλοντας την, ως άθλια και σεξιστική.


Λίνα Ρόκου

Το ανακάλυψα πριν δύο εβδομάδες αλλά τις τελευταίες μέρες μου είναι απαραίτητο για να ανοίξω και να κλείσω την μέρα μου.

https://www.youtube.com/watch?v=JbSUpXY-Ev0

Η χαμηλή ποιότητα χαρτιού που χρησιμοποιούν ορισμένοι εκδοτικοί σε σημείο που σχεδόν δυσκολεύει τη διαδικασία της ανάγνωσης. Καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι στο χώρο του βιβλίου αλλά κάποιοι στάνταρ πρέπει να τηρούνται γιατί αλλιώς νιώθεις προσβεβλημένος ως αγοραστής και βιβλιόφιλος. 


Ζωή Παρασίδη

Σε ένα εμβληματικό μοντερνιστικό αρχιτεκτόνημα του 1935, με ιδιοκτήτη τον δήμο Αθηναίων και φορέα διαχείρισης το Impact Hub Athens, με ένα μοντέλο συνδιαχείρισης που εφαρμόζεται για πρώτη φορά́ σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η νέα δημοτική αγορά Κυψέλης άνοιξε τις πύλες της στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη. Η νέα μορφή λειτουργίας της αποτελεί ένα καινοτόμο και πρότυπο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό́, την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της θα βρείτε εδώ.

Στη γειτονική Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για την ασυμβατότητα μεταξύ Μέσων και Δημοκρατίας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Κάποτε τα μέσα ενημέρωσης, η τέταρτη εξουσία όπως λέτε, κυβερνούσαν τη χώρα μας…ένας πολιτικός δεν μπορεί να εφαρμόζει πολιτικές εάν φοβάται τα μέσα ενημέρωσης» απευθυνόμενος μάλιστα σε ακαδημαϊκούς. Άρα σίγουρα πρέπει να ανοίξει πάλι η κουβέντα και να γίνουν διεκδικήσεις σε διεθνές επίπεδο για την ελευθερία του τύπου εν έτει 2018.


Ελένη Τζαννάτου

 H φωτογραφική έκθεση του Richard Bellia, Richard Bellia Photography: An Eye On Music, που θα τρέξει από 8-14/10 στο Παλλάς με δωρεάν είσοδο.

Siouxsie Sioux

 Το πόσο σπαμάρισμα τρώμε για άλλα events και κάτι τέτοια περνάνε σχεδόν απαρατήρητα.


Τζούλια Τσιακίρη

Τη Κυριακή 7/10 εγκαινιάζεται  στο Ναύπλιο μια μεγάλη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον Γιάννη Τσεκλένη που διοργανώνει το Πελοππονησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα σε συνεργασία με γκαλερί ΦΟΥΓΑΡΟ, με επιμέλεια Δημήτρη Ξανθούλη, σχεδιασμό Σταμάτη Ζάννου και γενική εποπτεία έκθεσης από την Ιωάννα Παπαντωνίου. Η πλούσια διαδρομή του Τσεκλένη στη μόδα, από την αρχή της καριέρας του το 1965 έως το 1991 που αποχώρησε από το χώρο, παρουσιάζεται στο πλούσιο αυτό πανόραμα όπου εκτίθενται 685 ενδύματα, 978 σχέδια και μακέτες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το προσωπικό αρχείο του σχεδιαστή με τη συναρπαστική ζωή και δημιουργία που ο ίδιος περιγράφει εδώ.

Στα χρυσά χρόνια της δεκαετίας του ΄80 λειτουργούσε στην οδό Νίκης το μεγάλο και λαμπρό από κάθε άποψη βιβλιοπωλείο του Ελευθερουδάκη. Ένας ιδιόρρυθμος και φοβερά καταρτισμένος βιβλιο-υπάλληλος εκεί, ο κύριος Νίκος, έλεγε σ΄ έναν φίλο μου βιβλιομανή : ” Μην τα κοιτάς τώρα αυτά έτσι, εδώ σε λίγα χρόνια μετά θα πουλάνε στραγάλια”. Και έτσι έγινε. 

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.