Μάλλον όχι. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτός ο βασανισμένος τύπος δεν έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο στη σιωπηλή lo-fi επανάσταση που συνέβαινε στην Αμερική του hair metal και του Ριγκαν κι εξαργύρωσαν οι Nirvana. Είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή, είχε περάσει μεγάλες περιόδους σε ψυχιατρικά ιδρύματα, έχουν γυριστεί δυο φιλμ για τη ζωή του. Από τον καιρό όμως που κυκλοφόρησε την πρώτη του μουσική, ενώ δούλευε ψήστης στα McDonald’s, αναδείχθηκε σε σημαντική μορφή του αμερικάνικου underground επηρεάζοντας μια ολόκληρη γενιά μουσικών.
Έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών μετά από καρδιακή προσβολή…
“You can build all the pretty buildings you want. The streets are still dirty.”H τρίτη και τελευταία σεζόν του νεοϋορκέζικου αριστουργήματος των George Pelecanos και David Simon, μόλις ξεκίνησε.
https://www.youtube.com/watch?v=h2tFmlBKFZA
(Ευκαιρία να θυμηθούμε και όσα είχε πει ο Pelecanos στην Popaganda με αφορμή την πρώτη )
Είχε τον διάβολο μέσα του αλλά ήταν ψυχούλα. #RIPDanielJohnstonhttps://www.youtube.com/watch?v=wJZOe65eA4Y
Ξεκίνησε πρόσφατα η δεύτερη σεζόν του GNTM, του όχι και τόσο guilty pleasure πολλών από μας. Είναι πολλά που μπορούν να σε ενοχλήσουν στο συγκεκριμένο show, ειδικά αν είσαι γυναίκα. Η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζονται πολλές από τις υποψήφιες, το γεγονός ότι η βιομηχανία της μόδας παρουσιάζεται σαν να είναι αυτή που θα σώσει τον πλανήτη ή το ότι οι κριτές μην μπορώντας προφανώς να μην είναι πάντα στραμμένα τα φώτα πάνω τους, εξίσωσαν το γεγονός ότι μια από τις υποψήφιες είχε δεχτεί ανελέητο μπούλινγκ και ρατσισμό λόγω του χρώματος και της καταγωγής της, με τις δικές τους δυσκολίες επειδή είχαν λίγο πιο σκούρο δέρμα από τον μέσο Έλληνα ή επειδή έκαναν εξώφυλλα στην εφηβεία.Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη badgalriri (@badgalriri) στις
Μερικά μόλις λεπτά πριν όμως, οι ίδιοι κριτές που καταδίκαζαν τόσο έντονα το μπουλινγκ, αφού όπως μας ενημέρωσαν το είχαν όλοι τους βιώσει, έκαναν και εκείνοι μπούλινγκ σε υποψήφια από την Κύπρο, οι ίδιοι κριτές που στο πρώτο επεισόδιο ζήτησαν από παίκτρια με καταγωγή από το Σουδάν και την Νιγηρία να τους χορέψει african dances.
Εκείνο όμως, που δεν χωνεύεται με τίποτα είναι τα «ΟΥΑΟΥ» και τα «ΜΠΡΑΒΟ» κάθε φορά που μια υποψήφια λέει κάτι το αυτονόητο, όπως για παράδειγμα ότι έχει περάσει στο πανεπιστήμιο και σπουδάζει, κάνοντας το να μοιάζει σαν κάτι τόσο σπάνιο. Reality Check: τα κορίτσια μπορούν και να σπουδάζουν και να περπατούν σε πασαρέλες. Η μόδα είναι πολύ ωραία, η βιομηχανία της πολύ σκληρή, αλλά αυτό που βλέπουμε κάθε Κυριακή και Δευτέρα στο STAR, δεν έχει καμία σχέση με μόδα…
Ο τρόπος που σε απορροφά η λογοτεχνία μπορεί να δημιουργήσει ως και παραισθήσεις. Αγγίζεις ξαφνικά το δέρμα της παλάμης σου ενώ διαβάζεις τη φράση του Albert Camus (τον λατρεύω) – «Η ίδια η θάλασσα είχε χάσει το βαθύ της μπλε χρώμα και, κάτω από το συννεφιασμένο ουρανό, έπαιρνε ανταύγειες ασημιές και σιδερένιες, οδυνηρές για το βλέμμα» και οικειοποιείσαι άτσαλα τη δύναμη της περιγραφής του, αισθάνεσαι περισσότερο παρά ποτέ το άγγιγμα, τη λεπτή υφή, οικειοποιείσαι έντονα τη δύναμη της μεταφοράς, και γίνεται το δέρμα σου πέταλο από γιασεμί.
Στους καφενέδες στην αγορά / κυλά ο χρόνος αμείλικτα κυλά.