Το πλάνο ανοίγει και ακούγεται ο Αλέξανδρος Κοψιάλης να λέει: «Πάμε μέσα έλα. Να του πω να ανέβει; Τέλος, τα ‘χουμε στήσει όλα». Ακολουθούν πλάνα από την ενέδρα που έστησε ο ίδιος σε συνεργασία με το Αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας, η σύλληψη και οι συνομιλίες, σαν να βλέπεις καταδίωξη στο Αμέρικα με πρόχειρο μοντάζ.
Αμέσως μετά αναλαμβάνει ο ίδιος, μαζί με τον φίλο του που είχαν την ιδέα της σύλληψης, να μας περιγράψει όλο το ιστορικό, αποκαλώντας διαρκώς τον 43χρονο παιδόφιλο “man” και να μας μεταδώσει με κάθε λεπτομέρεια την υπερυψωμένη αδρεναλίνη τους.
Ο 43χρονος Πατρινός -και ο ίδιος πατέρας μια ανήλικης κόρης- ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα με το μόριό του στο Instagram μιας 13χρονης στην Αθήνα. Τα έδειξε στον πατέρα της που είναι φίλος του Κοψιάλη και αυτός είχε την ιδέα να του στήσουν παγίδα. Μίλησε λοιπόν με έναν φίλο του αστυνομικό (του οποίου το όνομα στο βίντεο δεν ακούγεται αλλά έγινε γνωστό μέσα από ένα ταγκάρισμα σε ποστ στο ίνστα) και ετοίμασαν το σχέδιό τους. Θα έκαναν τον 43χρονο να πιστέψει ότι θα μπορέσει να έχει ερωτική πράξη με το κορίτσι. Ο Πατρινός ταξίδεψε με το ΚΤΕΛ στον Πειραιά και τον έκαναν τσακωτό στο σπίτι που είχε προγραμματιστεί η συνάντηση.
«Δεν πιστεύαμε ότι ένας άνθρωπος θα ξεκινήσει από την επαρχία, με ΚΤΕΛ, στις 6 το πρωί και θα επιδιώξει συνάντηση με ένα παιδάκι, το οποίο του έχει γράψει επανειλημμένως ότι είναι 13 ετών, ότι δεν είχε σεξουαλική εμπειρία ως τώρα, ότι δεν ξέρει τα βασικά και η απάντησή του ήταν ότι τον εξιτάρει αυτό, ότι του αρέσει», λέει ο Κοψιάλης στην κάμερα.
Έστησε λοιπόν ολόκληρη επιχείρηση και ας μην το πίστευε και πρόσθεσε και μία σημείωση τύπου disclaimer κάτω από το βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube και έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκ. views:
«Η ανάρτηση του συγκεκριμένου video στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους υφιστάμενους κινδύνους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργεί η αμεσότητα των μηνυμάτων. ΣΚΟΠΟΣ είναι η αποτροπή παρόμοιων αισχρών περιστατικών στο μέλλον και η διευκόλυνση της γνωστοποίησης τέτοιων περιστατικών από ανήλικα θύματα. Ευχαριστούμε πολύ το Τ.Α. Δραπετσώνας, το Α.Τ Δραπετσώνας καθώς και την Άμεση Δράση».
Για την ιστορία, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης είναι ένας influencer που έγινε διάσημος κληρώνοντας πανάκριβα δώρα. Αυτοκίνητα, κινητά, χρήματα, κτλ. Στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί μαζί του μέχρι και οι αδερφοί Αντετοκούνμπο, μέχρι που ακύρωσαν τη συνεργασία τους για πολλούς λόγους. Ποιοι ήταν αυτοί; Ο ίδιος βρέθηκε να συνδέεται με τους κατηγορούμενους στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα και βγήκε να βρίσει όσους τον έδειξαν με το δάχτυλο, ανέβαζε ακραία σεξιστικά στόριζ στο Instagram και πατούσε like σε ομοφοβικά σχόλια που στόχο τους τον queer ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη.
Εκείνη την περίοδο, περίπου πριν 2 χρόνια, ο Κοψιάλης έχασε πάρα πολλούς followers και το #cancel_Kopsialis έδινε και έπαιρνε. Αλλά πάντα έψαχνε τρόπους να κερδίσει ακόμα περισσότερους. Ανάμεσα λοιπόν στους διαγωνισμούς και τις κληρώσεις ακριβών δώρων, έγινε και τιμωρός της εγκληματικότητας, πάντα όμως με μία κάμερα στο χέρι.
Μετά τη δημοσίευση του εκδικητή Κοψιάλη, αυτόκλητου τιμωρού, ακολούθησε αρχικά ένας εκθειασμός στα πρωινάδικα, μετά μια ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. γιατί κάτι της βρώμισε σε όλο αυτό και το βίντεο δεν είχε την έγκρισή της και μετά η αποκαθήλωση από τα πρωινάδικα που μια κρίση ταυτότητας την έχουν πλέον μόνιμα, ανάλογα με το προς τα πού πάει το ρεύμα.
Η έρευνα έχει να κάνει με το κατά πόσο η επιχείρηση έγινε όπως έπρεπε, γιατί έγινε όπως έγινε και γιατί η αστυνομία έδωσε έγκριση να τραβηχτεί σε βίντεο ενώ υπάρχει νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.
Ο Νίκος Κορομηλάς, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι: «Είναι μία περίεργη υπόθεση αυτό που είδαμε σε αυτό το βίντεο, η οποία ναι μεν οδήγησε στη σύλληψη ενός ανθρώπου, που απ’ ότι φαίνεται θα προέβαινε σε αυτές τις απαράδεκτες, αποτρόπαιες πράξεις, όμως θα μπορούσε όλο αυτό να έχει μια πολύ άσχημη κατάληξη. Με τον τραυματισμό ή ακόμα και τον θάνατο κάποιου πολίτη. Να εξελιχθεί σε φιάσκο». Τόνισε ότι δεν γίνεται να στήνεις μια παραγωγή για τραβήξεις επιχείρηση της αστυνομίας, ότι δεν φαίνεται να κάνει τη σύλληψη ο αστυνομικός αλλά ο Κοψιάλης και ο φίλος του, ο αστυνομικός πήγε μετά και έβαλε τις χειροπέδες και ότι το να τραβάς κάποιον βίντεο εμπίπτει στον Νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Ακόμα και αν είναι θολό το πρόσωπο θα πρέπει να μη φαίνεται τίποτα που θα προδίδει την ταυτότητά του, ούτε τα ρούχα του, ούτε η φωνή του.
Αν διαβάσει κάποιος τα σχόλια κάτω από το βίντεο, θα δει πάρα πολύ κόσμο να του δίνει συγχαρητήρια που καθαρίζει τον τόπο. Γιατί όμως χρειαζόμαστε influencers να καθαρίσουν τον τόπο; Γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο;
Δεν θα έπρεπε αυτό να γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα χωρίς τις τυμπανοκρουσίες και την αυτοαγιοποίηση κάποιου που θέλει να ξεπλύνει το cancel παρελθόν του; Πώς σας φαίνεται η δικαιοσύνη σήμερα στην Ελλάδα; Να βγαίνουν αυτόκλητοι τιμωροί στους δρόμους με μία κάμερα και να στήνουν ενέδρες; Και την επόμενη μέρα να κληρώνουν αυτοκίνητα και κινητά;
Πόσους followers χρειάζεσαι για να γίνεις διάσημος; Με ποιον εγκληματία θα προσφέρεις θέαμα στην ψηφιακή αρένα;