ÍÜíôéá ÌðïõëÝ

ΜΟΥΣΙΚΗ: Οι πρώτες μουσικές που άκουσα ήταν τα βινύλια που είχαν οι γονείς μου στο σπίτι. Beatles, Queen, Simon and Garfunkel, Neil Sedaka και Μίκη Θεοδωράκη. Είχαμε μάλιστα ένα ηχοσύστημα με ακουστικά και μικρόφωνο και θυμάμαι να τα φοράω και να τραγουδώ σαν τρελή το Mrs. Robinson, το Oh Carol και το Όταν σφίγγουν το χέρι. Μεγαλώνοντας και έχοντας  μεγαλύτερο αδελφό, άρχισα να ακολουθώ τα δικά του ακούσματα. Ακούγαμε φανατικά Michael Jackson, λάτρευα τα video clip του, αλλά η πρώτη κασέτα που αγόρασα ήταν το Smash των Offspring και πρώτο μου cd το Black album των Metallica. Ήμουν στο γυμνάσιο όταν πήγα για πρώτη φορά σε συναυλία τους, το 1999, στο γήπεδο της Ριζούπολης και είχα πάθει σοκ με το κλίμα εκείνου του live. Με τα μαθήματα φωνητικής  άρχισα να ανακαλύπτω  την ελληνική μουσική και να θαυμάζω απεριόριστα την ερμηνεία της Φλέρυς Νταντωνάκη και το ρεπερτόριο της Μοσχολιού. Από τις πιο αγαπημένες μου φωνές είναι της Sade και θέλω σαν τρελή να την δω live. Μου αρέσει να ακούω διαφορετικά πράγματα και συνδέω πάρα πολύ τραγούδια με πρόσωπα και περιόδους της ζωής μου. Μεταξύ άλλων, πάντα επιστρέφω μουσικά στους Melody Gardot, Damien Rice, Queen, Adele, Etta James, Alice Smith, Pink Martini, Janelle Monae, Αλέξιου, Τσανακλίδου, Μοσχολιού και Λιδάκης.

ΒΙΒΛΙΑ: Παλιότερα αν δεν τελείωνα ένα βιβλίο, δεν προχωρούσα στο επόμενο, σχεδόν αμάνικα. Τα τελευταία χρόνια κάνω το ακριβώς ανάποδο, διαβάζω παράλληλα διαφορετικά πράγματα και τα αφήνω πιο εύκολα στην άκρη αν δεν έχουν ενδιαφέρον. Στο κομοδίνο μου αυτήν την περίοδο έχω Το βυζί του Φίλιπ Ροθ, το Walden του Henry D.Thoreau, την Τελευταία διάλεξη του Ράντι Πάους και την Μικρή ιστορία του κόσμου του E.H. Gombrich. Συνηθίζω όταν γνωρίζω έναν ενδιαφέροντα άνθρωπο να τον ρωτάω ποια είναι τα τρία πιο αγαπημένα του βιβλία γιατί πιστεύω ότι φανερώνουν πολλά για το πώς σκέφτεται και για να παίρνω και ιδέες για το επόμενο που θα διαβάσω.

ÍÜíôéá ÌðïõëÝ

ΤΑΙΝΙΕΣ: Με τυχαία σειρά, κάποιες από τις αγαπημένες μου είναι Τα Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας, Οι ζωές των άλλων, Βαβέλ, Crush, Black swan, Breakfast at Tiffanys, Πολίτης Κέιν, Η ζωή της Αντελ, Inception, Κράμερ εναντίον Κράμερ και άλλες πολλές..

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Όσο έκανα πρωινή  εκπομπή στο ραδιόφωνο η σχέση μου ήταν συνεχής για να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νεότερο από πολλά και διαφορετικά site. Τώρα το χρησιμοποιώ σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς, αν και καθημερινά, για να ενημερωθώ, να τσεκάρω το mail μου, να googλάρω, να βρω τραγούδια στο YouTube, συνταγές, να μπω στα social media και στο Wikipedia. Μια από τις αγαπημένες μου σελίδες είναι Η Μηχανή του Χρόνου γιατί κάνει αναδρομές σε πρόσωπα και γεγονότα με λεπτομέρειες που έχουν πολύ ενδιαφέρον. Έχω internet και στο κινητό, οπότε όταν έχω κενό τσεκάρω το twitter και τη σελίδα μου στο Fb για να μπορώ να επικοινωνώ πράγματα της δουλειάς. Το αγαπημένο μου όμως είναι το Instagram.

ΣΠΟΡ: Από μικρή έκανα σπορ και το αγαπημένο μου ήταν η ενόργανη. Κάποια στιγμή χρειάστηκε να την σταματήσω και έκτατε ασχολήθηκα με πολλά άλλα. Ανά διαστήματα αλλάζω τη γυμναστική που κάνω για να μην βαριέμαι και για να μην συνηθίζει το σώμα σε έναν τύπο άσκησης. Προτιμώ να γυμνάζομαι έμμεσα με τον χορό, ο αγαπημένος μου είναι το flamenco, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είχα τον απαραίτητο χρόνο για να συνεχίσω τα μαθήματα. Το Pilates και η yoga είναι η πιο ήπια και ταυτόχρονα απολαυστική γυμναστική που έχω κάνει ενώ όταν θέλω πιο άμεσα αποτελέσματα κάνω trx. Με τις ομάδες δηλώνω πλήρη άγνοια.

ÍÜíôéá ÌðïõëÝ

TV: Βλέπω όταν είμαι στο σπίτι, κάνω ζάπινγκ για να έχω μια γενική εικόνα, αλλά τώρα τελευταία προτιμώ τις ταινίες. Αγαπημένη μου σειρά είναι το Greys anatomy, το Homeland, το 24, αλλά γενικά δεν έχω την υπομονή να καθίσω να δω όλους τους κύκλους μέχρι τέλους. 

ΤΑΞΙΔΙ: Αγαπημένος μου ευρωπαϊκός προορισμός είναι με διαφορά το Παρίσι. Λατρεύω τη γλώσσα, το φαγητό, ακόμα και τον αέρα αυτής της πόλης.  Ένα ταξίδι που θυμάμαι με νοσταλγία είναι ένα road trip στην Τοσκάνη πριν από κάποια χρόνια. Φανταστικά χωριά, ανεκδιήγητο φαγητό, απίστευτα κρασιά και πανέμορφη η Φλωρεντία. Ανάμεσα σε πολλά αλλά μέρη, θα ήθελα κάποια στιγμή να πάω στην Ζανζιβάρη και στο Βιετνάμ.