Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.12.2023

Βρετανία: Ρεκόρ παρατεταμένης ζέστης για τον Σεπτέμβριο

Με συνεχόμενες θερμοκρασίες υψηλότερες από τα φυσιολογικό για τον Σεπτέμβριο, η Βρετανία σημειώνει ρεκόρ για τα δεδομένα της.
Βρετανία: Ρεκόρ παρατεταμένης ζέστης για τον Σεπτέμβριο

Παρατεταμένο κύμα ζέστηςπρωτόγνωρο για τα βρετανικά δεδομένα, αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο, με το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 30°C. Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι καθαυτές πρωτοφανείς, η διάρκεια του κύματος ζέστης αποτελεί “νέο ρεκόρ”.

“Εχουμε ήδη τέσσερις διαδοχικές ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 30°C, δηλαδή ξεπεράσαμε το προηγούμενο ρεκόρ των τριών συνεχών ημερών”, επισημαίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met Office).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, πολλές περιοχές θα παραμείνουν θερμές μέχρι το Σάββατο (9/9) και η ζέστη θα περιορισθεί στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας την Κυριακή (10/9) και την Δευτέρα (11/9).

Οι θερμοκρασίες ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 32°C στην νοτιοανατολική Αγγλία και πιθανώς να συνοδεύονται από σφοδρές καταιγίδες, στην διάρκεια του σαββατοκύριακου, πριν από την επιστροφή στις κανονικές για την εποχή συνθήκες την επόμενη εβδομάδα.

Για να αντιμετωπίσουν το κύμα ζέστης, που εκτίναξε την θερμοκρασία μέχρι τους 35,6°C στο Γιόρκσάιρ, οι Βρετανοί έτρεξαν για βουτιές στις νότιες παραλίες. Στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, το προσωπικό προσπαθεί να δροσίσει τα ασιατικά λιοντάρια με παγωτά από αίμα και κρέας, ενώ ορισμένοι Λονδρέζοι έβγαλαν τις ομπρέλες τους για να προστατευθούν από τον ήλιο.

Οι αρχές κήρυξαν πορτοκαλί συναγερμό για την Αγγλία στις υπηρεσίες υγείας από τον φόβο των συνεπειών του κύματος ζέστης για τους ευάλωτους πολίτες, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

“Καθώς το κλίμα μας αλλάζει εξαιτίας των ενεργειών του ανθρώπου, τα κύματα ζέστης όπως αυτό γίνονται συχνότερα και δριμύτερα”, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. (Πηγή)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.