Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
10.10.2024

Τουλάχιστον 80 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδας της Γάζας

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.
Τουλάχιστον 80 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδας της Γάζας

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι από τα ισραηλινά πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Από τα πλήγματα αυτά τραυματίστηκαν εξάλλου εκατοντάδες άνθρωποι, όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του παλαιστινιακού θύλακα.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι διεξήγαγε «στη Λωρίδα της Γάζας εκτεταμένα πλήγματα με βάση τις πληροφορίες των υπηρεσιών Πληροφοριών».

Υποστήριξε ότι έπληξε «τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς», όπως σήραγγες από τις οποίες ο στρατός είναι πεπεισμένος ότι η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση διεξάγει τις επιχειρήσεις της, «διοικητικά κέντρα, αποθήκες όπλων, πλατφόρμες εκτόξευσης οβίδων και αντιαρματικών πυραύλων».

Συνάντηση της Χεζμπολάχ με τη Χαμάς και το Ισλαμικό Τζιχάντ

Ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ συναντήθηκε με υψηλόβαθμους επικεφαλής των παλαιστινιακών ισλαμιστικών κινημάτων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al-Manar TV, σημειώνοντας ότι αυτοί αξιολόγησαν τι πρέπει να κάνει η συμμαχία τους για «να επιτύχει μια πραγματική νίκη για την αντίσταση» στη Γάζα.

Στη συνάντηση μετείχαν ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι και ο επικεφαλής του Ισλαμικού Τζιχάντ Ζιάντ αλ Ναχάλα, πρόσθεσε το al-Manar.

«Η σύνοδος (…) αξιολόγησε τις θέσεις που λαμβάνονται διεθνώς και τι θα πρέπει να κάνει ο Άξονας της Αντίστασης», επισήμαινε τίτλος του al-Manar, ο οποίος αναφερόταν σε συμμαχία ανάμεσα στο Ιράν, παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις, τη Συρία, την Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες παρατάξεις.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.