Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.12.2023

Τι είπε ο Βαρουφάκης σε γερμανικό ντοκιμαντέρ για την ελληνική οικονομία και τη συμπεριφορά των εταίρων

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ασκεί ξανά κριτική στους εταίρους και ρίχνει φως σε συγκεκριμένα σημεία - πώς το σχολίασε αυτό η Bild;
Παναγιώτης Τζάμαρος / FOSPHOTOS
Τι είπε ο Βαρουφάκης σε γερμανικό ντοκιμαντέρ για την ελληνική οικονομία και τη συμπεριφορά των εταίρων

Γιάνης Βαρουφάκης, σε ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε για την γερμανική τηλεόραση είπε πως η Ελλάδα είναι η πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο και συνέχισε λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν καλά ότι η Ελλάδα δε θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, δηλαδή δε θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το ντοκιμαντέρ για την κρίση προβλήθηκε στο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι ARD την μέρα συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν εάν η Αθήνα θα λάβει κι άλλη χρηματοδότηση με αντάλλαγμα να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι «το να δοθεί στην πιο χρεοκοπημένη χώρα η μεγαλύτερη πίστωση στην ιστορία, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Το Reuters επισημαίνει ότι είναι χαρακτηριστικό του Γ. Βαρουφάκη να ασκεί κριτικοί στους εταίρους, αλλά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, οι παρατηρήσεις του προκάλεσαν αρνητικά σχόλια στη Γερμανία. Συγκεκριμένα στην γερμανική εφημερίδα Bild υπήρξε άρθρο σχετικό με το ντοκιμαντέρ το οποίο παρουσίαζε τα σχόλια του κ. Βαρουφάκη και παράλληλα ο δημοσιογράφος προέτρεπε  τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για την Ελλάδα.

Πηγή: Reuters Καθημερινή

 

 

 

 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.