Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
02.12.2020

Synth-pop για την αγάπη στα χρόνια του άγχους

Ακούστε το "The Reason", το νέο τραγούδι των Evripidis and His Tragedies.

Το “The Reason” είναι ένα τραγούδι synth pop για την αγάπη στα χρόνια του άγχους. Αφηγείται με τρυφερότητα, χιούμορ και μια queer ευαισθησία την καθημερινή πνευματική αναταραχή ενός προβληματισμένου νου, ενός που στο τέλος βρίσκει ένα λόγο να πιστέυει (και έναν ακόμα λόγο να ανησυχεί) στον έρωτα. Η μουσική είναι ένα μείγμα από μινιμαλιστικά, ζεστά, αναλογικα συνθεσάιζερς, υπνωτικές, επαναλαμβανόμενες συγχορδίες και ένα λυτρωτικό τελικό ρεφρέν. Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα βίντεο από το Marc Ribera (το σύντροφο του Ευριπίδη) το οποίο καταγράφει με τρυφερότητα και χιούμορ τις καθημερινές ασχολίες του Ευριπίδη κατά τη διάρκεια του εγκλεισμου.

Ο Ευριπίδης έγραψε το κομμάτι κάποια χρόνια πριν σε μια εποχή όπου βρισκόταν σε ένα αντιφατικό συναισθηματικό σταυροδρόμι. Από τη μια αντιμετώπιζε το πένθος για την απώλεια ενός πολύ κοντινού φίλου του (καταγραμμένο στον προηγούμενο, ελληνόφωνο δίσκο του Μια Τρίτη στην Καντίνα), ασταθή πνευματική υγεία και διάφορες φοβίες. Από την άλλη βρισκόταν στο ξεκίνημα μιας πολύ θερμής και ικανοποιητικής ερωτικής σχέσης, απολαμβάνοντας μια πρωτόγνωρη οικειότητα και οικιακή ευτυχία. Ταυτόχρονα στον έξω κόσμο συνέβαιναν η εκλογή του Trump, το Brexit, η συνεχής άνοδος της ακροδεξιάς, ενώ η κλιματική αλλαγή και η περιβαντολογική καταστροφή γίνονταν πιο φανερές από ποτέ.

Ο Ευριπίδης αγκιστρώθηκε στο καταφύγιο που παρέχει η αγάπη, αναγνωρίζοντας ωστόσο το πόσο εύθραυστη είναι. Το “The Reason” γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σε μεγάλο μέρος στο σπίτι, χρησιμοποιώντας software στον υπολογιστή, χωρίς άλλους μουσικούς, κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για τον Ευριπίδη. Αργότερα ο Sergio Pérez. γνωστός παραγωγός της ισπανικής  indie σκηνής και μέλος του kraut-pop ντουέτου SVPER, πέρασε τις ενορχηστρώσεις από τα μαγικά αναλογικά του συνθεσάιζερ και μίξαρε το κομμάτι, ολοκληρωνοντας το.

Το ταινιάκι του Marc Ribera αποτελεί ένα κολάζ από σπιτικά βίντεο του Ευριπιδη κατα τη διάρκεια της καραντίνας. Παρόλο που αφηγείται με διαφορετική περίοδο από αυτήν που περιγράφεται το τραγούδι, μοιράζεται μαζί του την αντίθεση μεταξύ μιας απειλητικής παγκόσμιας πραγματικότητας και των πολύτιμων στιγμών της ιδιωτικής ζωής, ειδικότερα όταν η αγάπη είναι μέρος της. Πρόκειται για την ιστορία του πώς οι καθημερινές, οικιακές ρουτίνες και το καταφύγιο που παρέχει ένα σπίτι φτάσανε να αποτελούν ολόκληρο το σύμπαν μας.

https://www.youtube.com/watch?v=dZ3mHDJbjdM

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.