Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
15.05.2023

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 γίνεται τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Τέσσερα αεροπλάνα συντρίβονται και οι πύργοι καταρρέουν γράφοντας μια από τις πιο μαύρες σελίδες στη σύγχρονη αμερικάνικη ιστορία.
Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 γίνεται τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Μεταξύ 8.00 και 9.00 το πρωί, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, τέσσερα αεροπλάνα των αμερικάνικων αερογραμμών American Airlines και United Airlines απογειώθηκαν από τη Βοστόνη, την Ουάσιγκτον και το Νιου Τζέρσεϊ. Μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα από την κάθε απογείωση, πέντε από τους επιβάτες κατέλαβαν τον έλεγχο των αεροπλάνων με απειλές ότι το αεροπλάνο είχε παγιδευτεί με βόμβα. Στις 8:46 τοπική ώρα, η πτήση 11 της American Airlines συντρίβεται στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου μεταξύ 93ου και 99ου ορόφου. 

Just before the second airplane crashes to the World Trade Center, New York, 11 Sept 2001 2
Εν μέσω σύγχυσης και απόλυτου πανικού η χώρα συντονίζεται στις εξελίξεις και τα δελτία αναμεταδίδουν live τις εξελίξεις αυτού που πιστεύουν ότι είναι ένα τραγικό ατύχημα. Μόλις ένα τέταρτο αργότερα, η αρχική εντύπωση διαψεύδεται. Στις 9:02 το δεύτερο αεροπλάνο συντρίβεται στο Νότιο Πύργο και η πρόσκρουση αναμεταδίδεται ζωντανά από τα περισσότερα μέσα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση από τη Φλόριντα, ενώ λίγο αργότερα το τρίτο αεροπλάνο προσκρούει στο Πεντάγωνο. Στις 9:59 ο Νότιος Πύργος καταρρέει. Λίγα λεπτά αργότερα, το τέταρτο αεροσκάφος που πιστεύεται ότι είχε προορισμό το Καπιτώλιο ή το Λευκό Οίκο, συντρίβεται σε ανοιχτή περιοχή της Πενσυλβάνια. Αργότερα θα γίνει γνωστό ότι η ανατροπή της πορείας του αεροσκάφους έγινε χάρη στους επιβάτες της τέταρτης πτήσης, οι οποίοι αγωνίστηκαν να επανακτήσουν τον έλεγχο μέχρι τελευταίας στιγμής.

s_a02_11114204-930x735

National-9-11-Memorial-CornerView-Sept-2011
Οι άμεσες έρευνες καταμέτρησαν 19 τρομοκράτες και περίπου 3000 χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους. Η επίσημη εκδοχή των γεγονότων είναι ότι επρόκειτο για οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστές και μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα με «εγκέφαλο» της επιχείρησης τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Με την πάροδο των χρόνων, τα γεγονότα εμπλουτίστηκαν με αναρίθμητες θεωρίες συνωμοσίας που έθεταν την υπαιτιότητα της επίθεσης στις ίδιες τις ΗΠΑ ή κατηγορούσαν τις αρχές ότι «ήξεραν, αλλά δεν αντέδρασαν». Πάντως, οι επιθέσεις στάθηκαν αφορμή για την έναρξη του Πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία που μεταφράστηκε στον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν(2001) και το Ιράκ (2003). O Οσάμα Μπιν Λάντεν αιχμαλωτίσθηκε και εκτελέστηκε στο Πακιστάν το 2011, την ίδια χρονιά που ολοκληρώθηκε το μνημείο για τα θύματα των Δίδυμων Πύργων.

Πηγή: sansimera.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.