Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
11.11.2023

Viral έγινε δημοσιογράφος του Star και η ανταπόκρισή της από τη Θεσσαλία για το «μπαλάκι» των ευθυνών με τα νεκρά ζώα [ΒΙΝΤΕΟ]

Πρώτο trend στα social media έγινε η δημοσιογράφος του Star, Κατερίνα Ρίστα, με την ανταπόκρισή της στην Καρδίτσα σχετικά με τη δραματική κατάσταση που επικρατεί μετά την κακοκαιρία Daniel και τα νεκρά ζώα στην περιοχή.
Viral έγινε δημοσιογράφος του Star και η ανταπόκρισή της από τη Θεσσαλία για το «μπαλάκι» των ευθυνών με τα νεκρά ζώα [ΒΙΝΤΕΟ]

Στις πληγείσες περιοχές από τη φονική κακοκαιρία Daniel βρέθηκε χθες (11/9) η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού Star, Κατερίνα Ρίστα, για να μεταφέρει το ρεπορτάζ της στο κεντρικό δελτίου του σταθμού.

Η ανταπόκρισή της από το σημείο της καταστροφής ήταν ιδιαίτερα «ζωντανή» και αποκαλυπτική και μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, υπήρξε ένα μπαλάκι ευθυνών μεταξύ περιφέρειας και δήμου, ενώ εν τέλει οι μόνοι οι οποίοι έκαναν κάτι για τα ζώα που έχασαν τη ζωή τους ήταν οι ίδιοι οι πληγέντες κάτοικοι της περιοχής, μαζεύοντας τα μάλιστα με γυμνά χέρια.

Πιο αναλυτικά τόνισε: « Πήρα να ρωτήσω, αυτά τα ζώα θα μαζευτούν; Διάβαζα χτες ένα δελτίο τύπου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο έλεγε ότι θα βγουν κλιμάκια στους δρόμους και θα μαζέψουν τα νεκρά ζώα και υπεύθυνος θα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας ο κύριος Απόστολος Μπίλλης.

Τι κάνει λογικά ένας δημοσιογράφος; Παίρνει τον κύριο Μπίλλη και τον ρωτάει αν ήρθαν τα κλιμάκια. Και μου απάντησε «φυσικά και ήρθαν». Πολύ ωραία. «Πού πήγαν αυτά τα ζωντανά; Πού τα μεταφέρετε;», μου απάντησε «δεν ξέρω». Πολύ ωραία; Καθόλου ωραία. Ποιος ξέρει; Ο δήμαρχος. Αθάνατο ελληνικό χάος. Τι κάνεις; Προφανώς παίρνεις τον δήμαρχο τον κύριο Σακελλαρίου.

Τον παίρνεις αρκετές φορές, επειδή δεν απαντάει στο πρώτο. Το σηκώνει, τον ρωτάω αν έχουν έρθει τα κλιμάκια γιατί όσο είμαι στην περιοχή δεν έχω δει κάποιον να μαζεύει.

Ο κ. Σακελλαρίου μου απάντησε ότι τα ζωντανά μέσα στις γειτονιές είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία και θα πρέπει ο κόσμος να μαζεύει μόνος του τα ζωντανά, να ανοίγει τάφρους και να τα πετάει μέσα. Και εδώ θέλω να σας πω ότι το δελτίο τύπου λέει ότι η συλλογή και η μεταφορά των ζώων γίνεται με την εφαρμογή συγκεκριμένων υγειονομικών κανόνων.

Δεν ξέρω αν έχει υγειονομικούς κανόνες και ποιους κανόνες ακριβώς αλλά αυτός ο άνθρωπος που ταλαιπωρήθηκε από την πλημμύρα και ήταν περίπου δέκα ώρες σε μια ταράτσα, για να μην πνιγεί με τα παιδιά του.

Ο ίδιος άνθρωπος που τώρα καθαρίζει το σπίτι του και δεν έχει γάντια, ούτε μάσκα, γιατί δεν του έχουν μείνει άλλα, ο ίδιος με αυτά τα χέρια που είναι 50 χρονών και σκέφτεται να πάει στη Γερμανία, αυτός πρέπει να πάει πίσω, να κλείσει τη μύτη του με τα χέρια του, να μαζέψει τα νεκρά ζωντανά του και να τα πετάξει που; Σε ποια χωράφια; Συγγνώμη για τον τόνο της φωνής μου, αλλά τους ζω αυτούς τους ανθρώπους τρεις μέρες».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.