Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.11.2024

Εσύ έχεις δοκιμάσεις το Smyrna cocktail;

Ο bartender Γιώργος Μεγαλοκονόμος μας συστήνει το cocktail με το οποίο συμμετέχει στον μεγάλο διαγωνισμό της Bacardi.
Εσύ έχεις δοκιμάσεις το Smyrna cocktail;

Το Smyrna cocktail του Γιώργου Μεγαλοκονόμου είναι φιναλίστ για τον τελικό της Bacardi Legacy Global Cocktail competition, ενός παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό για bartenders που διοργανώθηκε για τρίτη φορά στην Ελλάδα. Η πρωτοτυπία του διαγωνισμού είναι πως στο διάστημα μεταξύ προημιτελικών και τελικών οι φιναλίστ οφείλουν να προωθήσουν το ποτό τους με κάθε δυνατό τρόπο. Ο Ελληνικός Τελικός θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στη Λυόν της Γαλλίας και ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος με το cocktail Smyrna και διεκδικεί τη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ.

Το Smyrna cocktail είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη πόλη της Σμύρνης, αλλά και τους Έλληνες που έζησαν εκεί έως το 1922. Έχει γλυκιά και πικρή γεύση και όλα τα συστατικά του, έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό για το δημιουργό τους. Περιέχει 50ml Bacardi Carta Blanca, 20 ml από το φινετσάτο γαλλικό απεριτίφ Suze, συνδυάζοντας την παρουσία του Γαλλικού Στρατού στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922 με το cocktail, 10 ml ελληνικό και ιδιαίτερο λικέρ Skinos Mastiha Spirit, συμβολίζοντας τα δάκρυα που κύλησαν στα πρόσωπα την περίοδο εκείνη, σταγόνες γρεναδίνης, θέλοντας να αποδόσει φόρο τιμής σε όλους όσους δεν κατάφεραν να διαφύγουν και τέλος, λίγες σταγόνες Abbotts bitters, με αρώματα από κανέλλα και γαρύφαλλο, που δίνουν μια νότα από την περίφημη Σμυρναΐκη κουζίνα.

Ο εμπνευστής του, Γιώργος Μεγαλοκονόμος ήθελε να δώσει μια νότα από γλυκόπικρη γεύση, ακριβώς όπως αυτή που έχουμε όταν αφήνουμε τους αγαπημένους μας και τις αναμνήσεις μας πίσω. Είναι η αίσθηση της κληρονομιάς!

Ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τα Κυθηρα. Με τον κλάδο της εστίασης άρχισε να ασχολείται το 2005 και λίγο αργότερα καθαρά με το bartending. Είναι κάτοχος διπλώματος WSPC Wine & Spirit Professional Center Level 1&2, ενώ έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια για cocktails και bartenders και έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς. Τους τελευταίους μήνες τον βρίσκουμε σαν bartender και floortender στο Noel.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.