Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
11.10.2024

Μόλις κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ των commuter

Οι commuter κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο "Guilt Eraser".
Μόλις κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ των commuter

Το αθηναϊκό postpunk συγκρότημα των commuter κυκλοφορεί μετά το πρώτο ομώνυμο EP τους, το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο “Guilt Eraser“, σηματοδοτώντας ένα νέο, τολμηρό κεφάλαιο όσον αφορά την εξέλιξη του ήχου τους.

Οι commuter έχουν ξεχωρίσει για την ενεργεία τους επί σκηνής, αρκετές φορές πλάι σε καταξιωμένες μπάντες του post-punk ήχου όπως οι Protomartyr και οι Dry Cleaning, και με το “Guilt Eraser”, φέρνουν το δικό τους θορυβώδες post-punk στο ένα διεθνές κοινό.

Το άλμπουμ εξερευνά θέματα όπως η επιβίωση σε μία σαπισμένη κοινωνία, ενώ παράλληλα καταπιάνεται με το συναισθηματικό βάρος του χρόνου που περνά όλο και πιο ραγδαία όσο μεγαλώνουμε όπως και την αναζήτηση της ταυτότητας μας σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Η πόλη της Αθήνας, με την ιδιαίτερη ενέργειά και αντιθέσεις της, λειτουργεί ως το background σε αυτές τις αφηγήσεις.

“Αυτό το πρότζεκτ έχει περάσει πολλά από τότε που ξεκίνησα να γράφω μόνος μου το 2019, την ίδια περίοδο που έπρεπε για πρώτη φορά να “ενηλικιωθώ”, λέει ο τραγουδιστής/κιθαρίστας των commuter, Διονύσης Κουταβάς.

«Το 2021, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η μπάντα σχηματίστηκε, και αυτό που ξεκίνησε ως προσωπική διέξοδος για να αντιμετωπίσω το χάος της ενηλικίωσης, εξελίχθηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Το ‘Guilt Eraser‘ αντικατοπτρίζει αυτή την πορεία, αγγίζοντας μια γκάμα συναισθημάτων και καταστάσεων κυρίαρχες στην καθημερινή μας προσπάθεια για επιβίωση — ντροπή, ενοχές, πένθος και τις ανασφάλειες που συνοδεύουν την ενηλικίωση. Στην ουσία, το άλμπουμ αυτό έχει στόχο να λειτουργήσει ως κάθαρση—ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε και τελικά να σβήσουμε αυτά τα βάρη, όπως φανερώνει και ο τίτλος Guilt Eraser».

Στο άλμπουμ εμπεριέχονται τα ήδη κυκλοφορημένα singles “Push Forward” και “Honestly” (το δεύτερο σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Κωνιό των LUNGS), έχοντας ήδη δώσει μια πρώτη γεύση από την αισθητική του άλμπουμ, αλλά και κάνοντας το πρώτο τους βήμα στη σύνθεση τραγουδιών αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα, καθώς ακόμα συμμετέχει και η τραγουδοποιός iλiana στο κομμάτι “Leap”.

Η ηχογράφηση, παραγωγή και μίξη του άλμπουμ έγινε από τον Άλεξ Μπόλπαση (The Steams, Holy Monitor) στο Suono Studio, και το mastering ανέλαβε ο Greg Obis στο Chicago Mastering Service. Την εικαστική επιμέλεια του δίσκου ανέλαβε ο A.D. Visions σε συνεργασία με τον φωτογράφο Αργύρη Λιόση.

Το “Guilt Eraser” είναι μια ανεξάρτητη κυκλοφορία και είναι διαθέσιμο ψηφιακά και σε έγχρωμο βινύλιο 180g, το οποίο διατίθεται για αγορά μέσω Bandcamp καθώς και του επίσημου διανομέαSound Effect Records.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ

GUILT ERASER

https://recordu.lnk.to/DRGeGC

https://linktr.ee/commuterband

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.