Ο Δημήτρης Γιακουμάκης είναι ο πρωταθλητής του 5ου International Tahona Society Cocktail Competition, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Μεξικού
Τι σχέση μπορεί να έχει η tequila με την Ελλάδα; 10 κορυφαίοι Έλληνες bartenders έδωσαν την απάντησή τους, δημιουργώντας το δικό τους πρωτότυπο cocktail με βάση την Olmeca ή την Olmeca ALTOS, εμπλέκοντας στις συνταγές τους ένα «σπιτικό» συστατικό εμπνευσμένο από την ελληνική γη, στα πλαίσια του 5ουInternational Tahona Society Cocktail Competition.
Ο εθνικός τελικός του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό The Bar Lab της Pernod Ricard Hellas στις 11 Μαΐου, με τον Δημήτρη Γιακουμάκη από το Hytra Bar Restaurant να εντυπωσιάζει την κριτική επιτροπή (αποτελούμενη από τους Patrick Seppä, Jake Burger και Μιχάλη Μένεγο) με το cocktail «La Llorona», εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι της Μεξικανής τραγουδίστριας Isabel Vargas Lizano (γνωστής ως Chavela Vargas) το οποίο αναφέρεται στον μύθο της La Llorona, μιας πανέμορφης κοπέλας η οποία στοίχειωσε την κοιλάδα του Μεξικού, θρηνώντας για τον χαμό των παιδιών της.
Της έναρξης του εθνικού τελικού, προηγήθηκε ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό σεμινάριο με αντικείμενο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των molinos και tahonas tequilas, παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής οι οποίες συνδυάζονται στο τελικό προιόν της Olmeca ALTOS και συντελούν στην ποιοτική υπεροχή της.
Ο Δημήτρης Γιακουμάκης, ετοιμάζει τη βαλίτσα του για τον παγκόσμιο τελικό του 5ου International Tahona Society Cocktail Competition, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Jalisco του Μεξικού το πενταήμερο 22 – 27 Ιουνίου.