Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Τον Ιούνιο η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία επισκέπτεται το Hollywood

Ένα πρωτότυπο θεματικό αφιέρωμα στην σύγχρονη ελληνική γαστρονομία πραγματοποιείται σε λίγες μέρες (1-5 Ιουνίου) στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Los Angeles Greek Film Festival.
Τον Ιούνιο η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία επισκέπτεται το Hollywood

Το αμερικανικό κοινό, η  ελληνοαμερικανική κοινότητα της Καλιφόρνια και οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι σημαντικών Media, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιλεγμένες προβολές μεγάλου και μικρού μήκους έργων εμπνευσμένων από τη γαστρονομία από Έλληνες δημιουργούς, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, live cooking demonstrations και workshops στο αίθριο του Egyptian Theatre από αναγνωρισμένους Έλληνες Chefs, παρουσιάσεις και συζητήσεις στην αίθουσα Steven Spielberg με θέμα την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας. 

Συγκεκριμένα, θα προβληθούν η πολυβραβευμένη ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, έργο σταθμός της σύγχρονης ελληνικής κινηματογραφίας, που αγάπησε το κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσία του σκηνοθέτη καθώς και το εμπνευσμένο ανθρωπολογικό ντοκιμαντέρ «Τα γλυκά όνειρα του Μουσταφά» του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα δημιουργού Άγγελου Αμπαζόγλου.

Το πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών περιλαμβάνει μια επιλογή έργων ντοκιμαντέρ, animation, μυθοπλασίας και experimental από νέους  Έλληνες δημιουργούς.

Ειδικότερα θα προβληθούν τα εξής έργα:

  • Farming on Crisis του Παύλου Γεωργιάδη
  • The Bellies του Philippe Grammaticopoulos
  • Butlers’choice του Παντελή Παραδείση
  • Τα μουστοκούλουρα του Αγησίλαου των Γιώργου Νικολόπουλου, Δημήτρη Μπασλάμ και Βίκτωρ Μοσχόπουλου 
  • Dust του Θανάση Τσιμπίνη
  • A hunger artist solo της Όλγας Τζίμου
  • Prosopon – a face towards the crowd του Thomas Thoma 
  • Kontogiannis Family της Ελπίδας Κοντογιάννη

Η προσπάθεια αυτή έχει την υπογραφή της Reason to,  φορέα διοργάνωσης  των «Ημερών Γαστρονομίας» και του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας» σε συνεργασία με τους διοργανωτές του “Los Angeles Greek Film Festival”, και τον ΕΟΤ. Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει το πρώτο, μα ουσιαστικό, βήμα για τη συστηματική παρουσία και προβολή της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας στην δυτική ακτή των ΗΠΑ.

LAGFF Poster
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.