Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
12.06.2021

Κολομβία: Αυτοκτόνησε 17χρονη που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από αστυνομικούς

Μετά τη βίαιη προσαγωγή της σε διαδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας κατήγγειλε πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό από αστυνομικούς, η νεαρή κοπέλα αυτοκτόνησε στο σπίτι της.

Μία 17χρονη στην Κολομβία προσήχθη την Τετάρτη στο γραφείο του εισαγγελέα από αστυνομικούς που διέλυσαν διαμαρτυρία. Μετά τη βίαιη προσαγωγή της κατά τη διάρκεια της οποίας κατήγγειλε πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό από αστυνομικούς, η νεαρή κοπέλα αυτοκτόνησε.

Σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται η νεαρή να φωνάζει και να διαμαρτύρεται, καθώς αστυνομικοί της έχουν ακινητοποιήσει χέρια και πόδια και τη μεταφέρουν σηκωτή. Από την πλευρά της η αστυνομία αρνείται ότι υπήρξαν καταχρήσεις των δυνάμεων της τάξης αλλά ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις άνδρες που ενέχονται στο περιστατικό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

Οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με την κρατική καταστολή να έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 40 ανθρώπων. Έναυσμα των διαδηλώσεων στο αρχικό τους στάδιο ήταν φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο πάγωσε προσωρινά, ωστόσο η κινητοποίηση συνεχίστηκε, με αιτήματα να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και να υπάρξει μεταρρύθμιση στην αστυνομία, ώστε να παύσει η αστυνομική βαρβαρότητα.

Από την πλευρά της η αστυνομία, η οποία αρνείται ότι υπήρξαν καταχρήσεις των δυνάμεων της τάξης αλλά ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις άνδρες που ενέχονται στο περιστατικό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, που επιβλέπει τους δημόσιους λειτουργούς στην Κολομβία, ανακοίνωσε πως διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει αν υπάρχουν ευθύνες των αστυνομικών στην υπόθεση.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας μετέβησαν χθες στην Ποπαγιάν κατ’ εντολή του προέδρου Ιβάν Ντούκε, που ζήτησε να φροντίσουν να υπάρξει άμεσα «αποκατάσταση της δημόσιας τάξης».

Η Κολομβία συνταράσσεται από τη μαζική κινητοποίηση εναντίον της κυβέρνησης της δεξιάς, την καταστολή της και τα αιματηρά επεισόδια, την ώρα που η κατάσταση της οικονομίας της έχει επιδεινωθεί ραγδαία λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Έναυσμα των διαδηλώσεων στο αρχικό τους στάδιο ήταν φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο γρήγορα μπήκε στο συρτάρι, ωστόσο η κινητοποίηση συνεχίστηκε, με αιτήματα να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και να υπάρξει μεταρρύθμιση στην αστυνομία, έπειτα από σωρεία καταγγελιών για περιπτώσεις αστυνομικής βαρβαρότητας.

Πηγή: www.rosa.gr

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.