Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
15.08.2022

Κλέφτες στον Καναδά χρησιμοποιούν τα AirTags της Apple για να εντοπίσουν αυτοκίνητα

Υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 5 περιστατικά.
Κλέφτες στον Καναδά χρησιμοποιούν τα AirTags της Apple για να εντοπίσουν αυτοκίνητα

Αν είστε απ’ αυτούς που χάνουν συνεχώς τα κλειδιά τους ή τα πράγματά τους γενικότερα, τα AirTags της Apple μοιάζουν με μια ιδανική λύση. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε πρόκειται για κυκλικά μπρελόκ που μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα αντικείμενα και έπειτα μπορείτε να τα βρείτε μέσω της Find My εφαρμογής της εταιρίας, με ακρίβεια εκατοστών.

Ωστόσο, κλέφτες στον Καναδά φαίνεται πως χρησιμοποιούν πλέον τα AirTags για να βρουν αντικείμενα που δεν τους ανήκουν. Συγκεκριμένα, μια νέα αναφορά από την τοπική αστυνομία του Οντάριο επισημαίνει πως υπήρξαν πέντε ξεχωριστά περιστατικά που κλέφτες τοποθέτησαν στα κρυφά ένα AirTag σε ένα “όχημα υψηλών προδιαγραφών” με σκοπό να το κλέψουν. Η τεχνική των κλεφτών είναι να βάλουν το AirTag σε ένα όχημα-στόχο και στη συνέχεια να το ακολουθήσουν στην τοποθεσία που βρίσκεται παρκαρισμένο, μέσα από στην εφαρμογή Find My της Apple.

Αναλυτικότερα, οι κλέφτες σαρώνουν τα parkings εμπορικών κέντρων και δημόσιων χώρων στάθμευσης για ακριβά αυτοκίνητα και τοποθετούν AirTags στους στόχους τους. Στη συνέχεια ακολουθούν τα οχήματα στις κατοικίες των ιδιοκτητών τους και τα κλέβουν από το πεζοδρόμιο στο σκοτάδι της νύχτας.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν τα AirTags έκαναν το ντεμπούτο τους, αμέσως υπήρξαν προβληματισμοί σχετικά με τη χρήση τους ως συσκευές παρακολούθησης και η Apple επιστράτευσε διάφορα μέτρα. Συγκεκριμένα, οι iOS συσκευές αναγνωρίζουν το AirTag που δε βρίσκεται μαζί με τον ιδιοκτήτη του και τον ειδοποιούν αν ένα άγνωστο AirTag μετακινείται συνεχώς. Το AirTag θα αρχίσει τότε να παράγει έναν ήχο για να ειδοποιήσει αυτόν που το κουβαλά, έτσι ώστε να μη χρησιμοποιείται η συσκευή ως εργαλείο παρακολούθησης. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζονται έως και 24 ώρες, χρόνος αρκετός δηλαδή για να κλαπεί ένα αυτοκίνητο. (Πηγή: unboxholics.com)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.