Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.06.2022

Οι ιταλικές Αρχές στα ίχνη τρομοκρατών

Στα ίχνη της Αλ Κάιντα στην Ιταλία - Σχεδιαζόταν επίθεση στο Βατικανό. Τι λέει ο Πάπας;
Οι ιταλικές Αρχές στα ίχνη τρομοκρατών

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία. Οι αρχές της Ιταλία βρίσκονται στα ίχνη εξτερεμιστικής οργάνωσης με βάση τη Σαρδηνία που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Οι έρευνες κατά της οργάνωσης αποκαλύπτουν, την παρουσία δύο καμικάζι στην Ιταλία και το σχεδιασμό επίθεσης στο Βατικανό το 2010.

Η αστυνομία έχει βγάλει ένταλμα σύλληψης για 20 άτομα εκ των οποίων οι εννιά έχουν συλληφθεί. Τρία άτομα θεωρούν οι αρχές ότι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Η επιχείρηση της αστυνομίας έχει «οργώσει» τις περιοχές Κάλιαρι, Σάσαρι, Μπέργκαμο, Ματσεράτα, Ρώμη, Φροζινόνε και Φότζα. 

Στους συλληφθέντες είναι δύο άνδρες που ήταν στην προσωπική φρουρά του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν καθώς και ύποπτοι δράστες τρομοκρατικών επιθέσεων στο Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στην αγορά Μεένα στην Πεσαβάρ του Πακιστάν το 2009 που κόστισε τη ζωή περισσότερων από 100 ανθρώπων.

Από τηλεφωνικές υποκλοπές που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι προετοίμαζαν δύο καμικάζι τρομοκρατική επίθεση στο Βατικανό. Παράλληλα, ο εισαγγελέας Κάλιαρι Μάουρο Μούρα δήλωσε ότι η σχετική επίθεση ετοιμαζόταν από τον Μάρτιο του 2010 και οι συλληφθέντες δεν αρνήθηκαν ότι αυτό το σενάριο είναι ψευδές.

Το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της έξαρσης του τζαχαντισμού, το Βατικανό έχει λάβει υψηλά μέτρα ασφαλείας και ο ίδιος ο Πάπας δηλώνει πως αντιλαμβάνεται πως υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει γίνει στόχος του Ισλαμικού Κράτους και τόνισε ότι δε φοβάται τόσο για τη δική του τη ζωή όσο για τα πλήθη των ανθρώπων που συγκεντρώνονται στις ομιλίες του.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.