Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.09.2024

Στη Βουλή σήμερα η υπόθεση Πάτση

Για την υπόθεση Πάτση συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.
Στη Βουλή σήμερα η υπόθεση Πάτση

Για την υπόθεση Πάτση συνεδριάζει σήμερα στις 10 το πρωί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι ο -διαγραφείς από τη ΝΔ- βουλευτής βρίσκεται στο επίκεντρο σειράς αποκαλύψεων αναφορικά με αρκετές “σκιώδεις” επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Όλα ξεκίνησαν όταν αποκαλύφθηκε πως αγόρασε δάνεια ύψους 63 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς αντί του τιμήματος των 4 εκατομμυρίων. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, με τον βουλευτή να διαγράφεται πρώτα από την «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα κι ύστερα από το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Πάτσης ωστόσο αποφάσισε να παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής.

Όμως αυτή ήταν μόνο μία από τις σκανδαλώδεις υποθέσεις με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Πάτση. Λίγες μέρες μετά αποκαλύφθηκε πως επί δύο χρόνια ο κ. Πάτσης λάμβανε με απευθείας ανάθεση έργα από τα ΕΛΤΑ, οργανισμό που εποπτεύει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Οι αποκαλύψεις οδήγησαν στην παραίτηση του επικεφαλής των ΕΛΤΑ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου, για «λόγους ευθιξίας», όπως ανακοινώθηκε, ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης επιχειρήθηκε να μείνει «εκτός κάδρου». 

Στην κυβέρνηση και τη ΝΔ ισχυρίζονται πως δεν γνώριζαν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Α. Πάτση. Ήδη όμως από τον Μάιο του 2020 ο δημοσιογράφος -και θύμα υποκλοπών- Θανάσης Κουκάκης είχε υποβάλει αναφορά στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, σχετικά με ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Ανδρέα Πάτση. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος κατήγγειλε πως ο βουλευτής Γρεβενών δεν έχει δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του τέσσερις εταιρείες, ανάμεσά τους και την «Πλάτων» μέσω της οποίας αγόραζε δάνεια.

Η συγκεκριμένη λίστα των επίμαχων δανείων που αγόρασε η εταιρεία αφορά ποσό που ξεπερνάει τα 11 εκατ. ευρώ. Το επιπλέον ιδιαίτερο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται πολλές εκατοντάδες δάνεια, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αφορά πολύ μικρό δανειακό υπόλοιπο, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.