Με την εκτίμηση του Υπουργείου Εσωτερικών να τη φέρνει οριακά κάτω από το 3% και την εξέλιξη της ενσωμάτωσης των ψήφων να επιβεβαιώνει ότι η Χρυσή Αυγή μένει εκτός Βουλής, είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς θα επηρεάσει αυτό την πολύκροτη δίκη που έχει μπει στην τελική φάση με την απολογία των κατηγορούμενων.

Αυτή η εκλογική συντριβή της Χρυσής Αυγής (θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015, είχε πετύχει ποσοστό 6.99% εξασφαλίζοντας 18 έδρες) σημαίνει ότι αρκετά μέλη της -κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- δεν θα απολογηθούν με την ιδιότητα του βουλευτή. Αν όντως μείνει εκτός Βουλής, ο μόνος που θα προσέλθει στο δικαστήριο να απολογηθεί διατηρώντας τη βουλευτική ιδιότητα είναι ο κατηγορούμενος Ιωάννης Λαγός ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Αντιγράφουμε από το Jail Golden Dawn: «Η απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης θα σημάνει νέες δυσκολίες στη χρηματοδότηση της οργάνωσης, καθώς θα παύσουν οι μηνιαίες βουλευτικές αποζημιώσεις, θα διακοπούν οι συμβάσεις των επιστημονικών συνεργατών και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι δεκάδες μετακλητοί υπάλληλοι που περιφέρονται στις εκδηλώσεις».