Αυτή είναι η δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο, αποδεχόμενος την ήττα στις εκλογές και λέγοντας ότι έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στη δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Θα υποδεχτώ αύριο τον κ. Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου, δεν θα επαναλάβω ότι έκαναν οι αντίπαλοί μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός, από τη θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για να το αποτρέψει, εκδηλώσεις ρεβανσισμού απέναντι στις κοινωνικές κατακτήσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα που παραδίδουμε στη νέα κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε.

Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή. Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ι, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Θα δουλέψουμε δε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη.

Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα. » 

Για να κλείσει πως « Μεγάλο μέρος των πολιτών, πολύ συνειδητά, ένα μόλις 4% κάτω, μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στον τόπο. Αυτή τη φορά δεν είναι δάνειο, είναι εντολή μετασχηματισμού. Να γίνουμε ένα σύγχρονο, αριστερό, προοδευτικό κίνημα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Αυτούς τους δεσμούς θα σφυρηλατήσουμε για να μετασχηματιστούμε σε μια μεγάλη, δημοκρατική παράταξη με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Θα ασκήσουμε υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση, υπεράσπισης της φωνής των αδυνάμων, των αξιών μας και θα προετοιμαστούμε ώστε πιο ώριμοι, με μεγαλύτερη εμπειρία και δύναμη να επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα τα σωστά και τα λάθη που κάναμε και προσωπικά θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν.  Στην πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίσει να μάχεται. Από αύριο θα συνεχίσουμε αυτόν τον όμορφο αγώνα πιο έμπειροι, πιο δυνατοί.»