Αυτό το βίντεο για το πως φτιάχνεται η ζελατίνη θα σας κάνει να μην θελήσετε να ξαναφάτε γλυκά
Το βίντεο που δείχνει την διαδικασία παρασκευής γλυκών ζελέ αντίστροφα, αποκαλύπτει την απογύμνωση του δέρματος των χοίρων, τον τεμαχισμό τους και το βράσιμο των οστών τους για να δημιουργηθεί η ζελατίνη.
Η ζελατίνη έχει μία άγευστη ουσία που φτιάχνεται από παρατεταμένο βράσιμο του δέρματος, των χόνδρων και των οστών των ζώων, συνήθως χοίρων ή αγελάδων. Χρησιμοποιείται σε ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων μας ζαχαρωτών, ορισμένων βιταμινών, μάρσμελοουζ, τυριών, γιαουρτιών και ντρέσινγκ για σαλάτες, για να σταθεροποιήσουν και να πυκνώσουν τα συστατικά.
Ενώ η ζελατίνη περιέχει 19 αμινοξέα, αν είστε βίγκαν, χορτοφάγος ή αηδιασμένος από την σκέψη των οστών ζώων στα γλυκά σας, ίσως να θέλετε να ελέγξετε την συσκευασία. Ευτυχώς για εσάς, υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία χορτοφαγικών γλυκών χωρίς ζελατίνη.
Πηγή: Independent