Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.09.2022

Σε αυτό το γράφημα φαίνεται ξεκάθαρα πώς ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας δε στέκει και πολύ καλά στα μυαλά του

Στο IMDb ανεβαίνουν και πέφτουν κυβερνήσεις με τη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά.
Σε αυτό το γράφημα φαίνεται ξεκάθαρα πώς ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας δε στέκει και πολύ καλά στα μυαλά του

Είναι η βαθμολογία στο IMDb για τη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικες στο Δωμάτιο», που βασίζεται στο βιβλίο που ο Γιάνης Βαρουφάκης γράφει τη δική του ιστορία για την ελληνική κρίση και για την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς του 2015. 

Η ταινία έχει προβληθεί μόνο μια φορά στο Φεστιβάλ της Βενετίας και την έχουν δει μόνο όσοι ήταν εκεί. Σίγουρα δεν ήταν 1.600 άτομα όπως φαίνεται από τον αριθμό που έχουν συμμετάσχει στην ψηφοφορία. Μέχρι στιγμές οι κριτικές που έχουν βγει δείχνουν ότι οι ειδικοί δεν ενθουσιάστηκαν. 

Αλλά το ελληνικό κοινό που «είδε» την ταινία όπως βλέπουμε είναι μοιρασμένο. Ή του πολύ ύψους ή του πολύ βάθους. Άλλωστε σε αρκετούς από εμάς έχει περάσει από το timeline μας είτε από φίλους είτε από εχθρούς του Γιάνη Βαρουφάκη να πάμε να ρίξουμε τη βαθμολογία μας. 

Τα δημογραφικά στοιχεία των ψηφοφόρων.

Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει και μια πλάκα μέσα στη μονοτονία των εργασιακών μας χώρων. Αλλά κοιτάξτε τώρα τι παίχτηκε: 

Μεγάλο ελληνικό site που είναι περισσότερο φιλικό στην τωρινή από την προηγούμενη κυβέρνηση πήρε αυτή τη βαθμολογία και έγραψε αυτό το θέμα. Από τον τίτλο καταλαβαίνουμε ότι οι σινεφίλ είδαν την ταινία, την βαθμολόγησαν και είπαν ότι είναι βαρετή κιόλας. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι οι «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» έχουν προβληθεί σε αίθουσα μια και μοναδική φορά στη Βενετία. 

Αν διαβάσει κανείς τη συνέχεια του άρθρου θα δει πως ενδεχομένως αυτές οι βαθμολογίες να έχουν διαμορφωθεί ύστερα και από διαδικτυακή καμπάνια. Ό,τι και να λέει όμως ο τίτλος έχει μείνει. 

Για να είμαστε ξεκάθαροι, η ταινία, όντως, μπορεί να είναι βαρετή μπορεί να είναι και αριστούργημα. Αλλά ας τη δούμε πρώτα και ας μιλήσουμε μετά. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.