Το ήξερες πως μπορείς να κάνεις έναν κήπο να ανθίσει μέσα στο σπίτι σου; Και μάλιστα έναν υπέροχο κήπο, που με τα αρώματα του θα σε συνεπαίρνει και θα νοστιμίζει και το φαγητό σου. Όπως έχεις ήδη καταλάβει μιλάω για μυρωδικά.

Τα μυρωδικά, τα βότανα, είναι μία καταπληκτική υπενθύμιση που μας δείχνει ότι η φύση μπορεί να κάνει μεγάλα θαύματα στη ζωή μας με λίγη μόνο περιποίηση. Μαγείρεμα, ροφήματα, αρωματοθεραπεία, σπιτικά προϊόντα περιποίησης σώματος είναι μερικά από αυτά που μπορούμε να κάνουμε με έναν τέτοιο μικρό κηπάκο.

Μπορείς να φέρεις μοσχεύματα ή τμήματα μέσα για να αναπτυχθούν κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο κατά τη διάρκεια των εποχών, ή να ξεκινήσεις με σπόρους νέων βοτάνων μέσα σε μικρές γλαστρούλες.

4 συμβουλές για να τα καταφέρεις

Μερικές βασικές αρχές για να έχεις κατά νου κάθε φορά που μεγαλώνεις φυτό μέσα στο σπίτι ή έξω

Βρες το πιο ηλιόλουστο παράθυρό του σπιτιού ή την περιοχή όπου μπορούν να προστεθούν εύκολα φωτισμοί, όπως για παράδειγμα κάτω από τα υπάρχοντα ντουλάπια κουζίνας.  Να ξέρεις πως τα φυτά, που απαιτούν πλήρη ηλιοφάνεια, χρειάζονται τουλάχιστον 6 με 8 ώρες ήλιο την ημέρα για να ευδοκιμήσουν, ενώ τα φυτά που θέλουν ελαφρώς ήλιο χρειάζονται τουλάχιστον 4 με 6 ώρες ήλιο την ημέρα.

Φύτεψέ τα σε δοχεία με καλή αποστράγγιση και μετά μπορείς να τα βάλεις μέσα σε κασπό, μιας και αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των εσωτερικών επιφανειών (αλλά μην αφήνεις το νερό να λιμνάζει μέσα στο κασπό.

Βάλε το καλύτερο λίπασμα που μπορείς να βρεις. Ένα οργανικό μείγμα ειδικό για γλάστρες, με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ύλη και χωρίς τύρφη, είναι ιδανικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com