Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Στο ContrUst Collective θα βρεις δώρα για τους φίλους σου ή και για σένα, που δεν θα τα έχει κανείς άλλος

Τι γίνεται όταν συναντιώνται, μια μίνιμαλ σχεδιάστρια κοσμημάτων, δυο illustrators, ένας κεραμοποιός και μια σχεδιάστρια δερμάτινων αξεσουάρ; Δημιουργείται το μαγαζί, όπου μπορείς να βρεις τα πιο ξεχωριστά είδη δώρων και όχι μόνο.

«Είμαστε οι σχεδιαστές, οι δημιουργοί, οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι. Εμπιστευόμαστε την συνεργασία». Αυτές είναι οι λέξεις που θα διαβάσει κάποιος όταν διασχίσει την οδό Σκούφου και σταθεί έξω από μια από τις πιο ωραίες βιτρίνες της. Το ContrUst Collective, δεν είναι ένα απλό μαγαζί. Είναι μια φιλοσοφία ζωής, που πήρε σάρκα και οστά πριν από περίπου έναν χρόνο.

Η Μυρσίνη Μανέτα, η Δανάη Γκόνη, ο Γιάννης Ζώης, η Μαρία Μαυρουδή και η Ελίνα Σφουντούρη έχουν ως κοινό παρονομαστή της αγάπη τους για την τέχνη, αλλά και την δημιουργία. Γεμάτοι έμπνευση και όρεξη και οι 5 αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φτιάξουν και να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα μπορούν να πουλάνε τις δημιουργίες τους. Μοιράζονται βάρδιες και έξοδα και φιλοδοξούν όλο αυτό να μεγαλώσει και να φιλοξενήσουν στο ContrUst Collective και άλλους ανεξάρτητους και μικρούς παραγωγούς/δημιουργούς, διασφαλίζοντας σε αυτούς δικαιότερους όρους εμπορίας των προϊόντων τους.

Κοσμήματα Sfoo Jewellery της Ελίνας Σφουντούρη.

Κεραμικά Into Ceramics του Γιάννη Ζώη.

Μπαίνοντας κανείς στο νούμερο 10 της οδού Σκούφου, αισθάνεται άμεσα οικεία, αφού ο χώρος αν και αρκετά μίνιμαλ βγάζει μια ζεστασιά και ηρεμία. Στα ράφια του μπορείς να βρεις χειροποίητα είδη δώρου και διακόσμησης, χειροποίητα αξεσουάρ, αναμνηστικά και καλλιτεχνικά είδη και προϊόντα εικαστικής δημιουργίας. Όλα τα παραπάνω επιλέγονται με κριτήρια την υψηλή ποιότητα, τη χρήση κατά το δυνατόν φιλικότερων προς το περιβάλλον υλικών και τοπικών πρώτων υλών, καθώς και τον τρόπο και το μέγεθος της παραγωγής τους. Το ContrUst Collective γίνεται με αυτόν τον τρόπο το ιδανικό μέρος για να διαλέξεις δώρα για τους αγαπημένους σου, όχι μόνο τώρα στην περίοδο των γιορτών, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Υπάρχει κάτι για κάθε γούστο. Από κοσμήματα και τσάντες για τους λάτρεις της μόδας και των αξεσουάρ, μέχρι κεραμικά, φωτιστικά και illustrations για όσους αγαπούν την διακόσμηση.

Κεραμικά Into Ceramics του Γιάννη Ζώη.

Στο ράφι: Χειροποίητες τσάντες reDo Accesories της Μαρίας Μαυρουδή. Στον τοίχο: Illustration της Δανάης Γκόνη.

Ημερολόγια για την νέα χρονιά.

Το εναλλακτικό μοντέλο σχεδιασμού, παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων που έχουν επιλέξει οι πέντε δημιουργοί του ContrUst Collective στοχεύει από τη μία πλευρά στη διάθεση αντικειμένων υψηλής ποιότητας, και από την άλλη, στον περιορισμό της εργασιακής εκμετάλλευσης και στη δημιουργία συνειδητοποιημένων καταναλωτών, και άρα κατ’ επέκταση στη βιωσιμότητα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας των δημιουργών με το ευρύ κοινό, έχοντας πάντα ως στόχο τη διαφάνεια τόσο στην εμπορική, όσο και στην παραγωγική διαδικασία, καθώς και την εγκαθίδρυση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ δημιουργού και τελικού αποδέκτη/καταναλωτή. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που θα μπεις στον χώρο και θα σε υποδεχτούν. Σου αφήνει πιο πολύ την αίσθηση μιας γκαλερί, όπου τα προϊόντα είναι προσιτά και φεύγοντας μπορείς να τα πάρεις σπίτι, παρά ενός μαγαζιού, όπου θα υποχρεωθείς να αγοράσεις.

Light box “Birds & lofts” της Μυρσίνης Μανέτα.

Illustrations της Δανάης Γκόνη.

Light box “Birds & lofts” της Μυρσίνης Μανέτα.

In Co We Trust: Το μότο των πέντε δημιουργών.

Ανά καιρούς το πρωτότυπο αυτό συνεργατικό μαγαζί, διοργανώνει εικαστικές εκδηλώσεις  και παρουσιάσεις με σκοπό την προώθηση της χειροποίητης δημιουργίας και την ανάδειξη ανεξάρτητων μεμονωμένων δημιουργών ή ομάδων δημιουργών καθώς και την επικοινωνία των στόχων τους με το κοινό, ενώ πολύ συχνά στο κεντρικό του τραπέζι φιλοξενούνται και έργα άλλων καλλιτεχνών.

Κοσμήματα Sfoo Jewellery της Ελίνας Σφουντούρη.

Η είσοδος στον αριθμό 10, της οδού Σκούφου.

Το κεντρικό τραπέζι, όπου συχνά φιλοξενούνται και δημιουργίες άλλων καλλιτεχνών.

Χειροποίητες τσάντες reDo Accesories της Μαρίας Μαυρουδή.

Οι κοινοί στόχοι και αναζητήσεις πέντε ανθρώπων, που πιστεύουν πως πολλοί είναι καλύτερα από έναν και έψαχναν τρόπους να δημιουργήσουν έναν χώρο όπου οι δημιουργίες τους θα ήταν πιο κοντά στο κοινό, έπλασαν το ContrUst Collective, ένα μέρος από αυτά που κάνουν την Αθήνα λίγο πιο ξεχωριστή. Είτε λοιπόν, ψάχνεις δώρα να βάλεις κάτω από το δέντρο, είτε θες να ανανεώσεις το στυλ σου ή την διακόσμηση του σπιτιού σου, με μια βόλτα στην Σκούφου, θα βρεις όλα αυτά που έψαχνες και ακόμα παραπάνω.

Illustrations της Δανάης Γκόνη.

Στο κάτω ράφι: Light box “Birds & lofts” της Μυρσίνης Μανέτα. Στο πάνω ράφι: Τσάντες reDo Accesories της Μαρίας Μαυρουδή.

ContrUst Collective: Σκούφου 10, Αθήνα-Τηλ: 21 1182 6443
Facebook: ContrUst Collective
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.