Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Με τα κοσμήματα Reλακ, παίζεις την τεχνολογία στα δάχτυλα

Η δημιουργός τους, Λιζέττα Φώτογλου, έχει «καταστρέψει» αρκετούς υπολογιστές. Δε λυπάται όμως καθόλου γι' αυτό. Γιατί τα απομεινάριά τους έγιναν αξεσουάρ.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS
Δαχτυλίδια από motherboard σε πολλά χρώματα

Δαχτυλίδια από motherboard σε πολλά χρώματα

Τα Reλακ tech jewelry προέκυψαν τυχαία, «όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή», πριν τρία χρόνια, μία νύχτα που έπεσε ένας άκομα καφές σε ένα ακόμα πληκτρολόγιο, όπως λέει η δημιουργός τους Λιζέττα Φώτογλου και το Reλακ team. Κομμάτια από μητρικές κάρτες υπολογιστών, μεταμορφώθηκαν σε δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, μπρελόκ, ακόμη και συλλεκτικά σουβέρ (από πλακέτα οθόνης της δεκαετίας του ’90), χάρη στην ευρηματικότητα και την αγάπη για τα σωθικά ενός υπολογιστή. Reλακ σημαίνει επαναχρησιμοποίηση και μια δεύτερη ζωή σαν κόσμημα σε αντικείμενα που θα κατέληγαν στην καλύτερη στην ανακύκλωση και στη χειρότερη στη χωματερή, «σημαίνει μου επαν-αρέσει ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούσα ως τώρα για άλλο σκοπό και ενδεχομένως αγνοούσα την ύπαρξη του, σημαίνει επαναφορτίζω με τύχη ένα κομμάτι με το οποίο ήμουν διαφορετικά δεμένος μαζί του στο παρελθόν και τώρα πλέον με συνοδεύει σαν τάλισμαν».

Reλακ Rings

Reλακ Rings

Ποιος είπε ότι τα μανικετόκουμπα πρέπει να είναι βαρετά;

Ποιος είπε ότι τα μανικετόκουμπα πρέπει να είναι βαρετά;

Η συλλογή περιλαμβάνει σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, μπρελόκ, μανικετόκουμπα και κατά διαστήματα συλλεκτικά κομμάτια όπως κολιέ, σουβέρ, καρφίτσες, βραχιόλια αναλόγως τα υλικά και τα διάφορα εξαρτήματα με τα οποία «τρακάρει» συχνά η ομάδα. Ανανεώνεται όποτε η ομάδα δέχεται επίσκεψη από το «Άγιο Πνεύμα της Έμπνευσης». «Ξεκινήσαμε με μια απλή και αφελή κατασκευή κοσμημάτων από πλήκτρα, περάσαμε στην καλωδιακή φάση όπου τα μπερδέψαμε, τα ανακατέψαμε και τελικά τα ξεμπερδέψαμε, πειραματιστήκαμε με πυκνωτές, αντιστάσεις και λοιπά εξαρτήματα (κοινώς ότι προεξείχε σε ένα motherboard θεριζόταν) και καταλήξαμε στην καρδιά τού κτήνους, το motherboard που ευτυχώς βγαίνει σε πολλά χρώματα πέρα από το κλασσικό πράσινο της εποχής των δεινοσαύρων».

Πώς είναι η διαδικασία κατασκευής ενός κοσμήματος κι εδώ που τα λέμε πόσους υπολογιστές έχετε καταστρέψει; Το σφάξιμο του υπολογιστή είναι από τα αγαπημένα μας τμήματα της διαδικασίας παραγωγής. Αφού μας έχουν ταλαιπωρήσει άπειρες φορές και έχουμε χάσει πολλάκις τον ύπνο μας εξαιτίας τους, παίρνουμε επίτελους το αίμα μας πίσω! Λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης με την πληροφορική υπήρχε ένα πρώτο ικανό στοκ από υπολογιστές που αράχνιαζαν παρατημένοι με τα χρόνια αλλά από εκεί και πέρα έχουμε δημιουργήσει ένα μίνι δίκτυο από γνωστούς, φίλους και επαγγελματίες του χώρου που φροντίζουν για την τροφοδότηση μας. Έπειτα δεν μπορείς να φανταστείς πόσα κοσμήματα μπορούν να βγουν από ένα motherboard.

Πολλά κοσμήματα μπορούν να προκύψουν από μια και μόνο motherboard

Πολλά κοσμήματα μπορούν να προκύψουν από μια και μόνο motherboard

Σκουλαρίκια Reλακ

Σκουλαρίκια Reλακ

Συλλεκτικό σουβέρ από πλακέτα οθόνης δεκαετίας '90

Συλλεκτικό σουβέρ από πλακέτα οθόνης δεκαετίας ’90

Ποιο θεωρείς ότι είναι το πιο ιδιαίτερο κομμάτι που έχεις; Θα απαντήσω με τον τίτλο από ένα αγαπημένο μας τραγούδι των Everything But The Girl. “Each and Everyone”.

https://youtu.be/PHppIFO2gaU

Μια από τις νέες σου δημιουργίες είναι τα μανικετόκουμπα. Θεωρείς ότι είναι ένδειξη στάτους για έναν άνδρα; Και γιατί να τα φορέσει ο άνδρας του σήμερα; Θέλουμε να «ελευθερώσουμε» τα μανικετόκουμπα από τα δεσμά ενός συγκεκριμένου status symbol κι ενός αυστηρού dress code και να παίξουμε μαζί τους δίνοντας την ευκαιρία να φορεθούν κι από άνδρες που δεν τα συμπεριλάμβαναν στα -ούτως ή άλλως- λιγοστά αξεσουάρ τους. Έχουν λοιπόν με τα Reλακ τη δυνατότητα να τα συνδυάσουν και με πιο casual ντύσιμο και να εκφράσουν την αγάπη τους για την τεχνολογία. Επιπλέον, επειδή είμαστε δεμένοι με την ποπ κουλτούρα, μας αρέσει να τους δίνουμε ονόματα από αγαπημένα τραγούδια μας, ταινίες κλπ. Οπότε μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στα μανικετόκουμπα Purple Rain, Blue Velvet, Everything’s Gone Green και πάει λέγοντας.

Τα Reλακ επαναπροσδιορίζουν το μανικετόκουμπο

Τα Reλακ επαναπροσδιορίζουν το μανικετόκουμπο

Μανικετόκουμπα για tech freaks

Μανικετόκουμπα για tech freaks

Τα Reλακ διατίθενται σε επιλεγμένα μαγαζιά στη Γερμανία ( 99 cubes στο Αμβούργο, designe-kleine στη Φρανκφούρτη, Stoffgalerie-Siegburg στο Ζίγκμπουργκ), ενώ στην Αθήνα τα βρίσκουμε στο Neon Raum. Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την ομάδα στο www.re-lak.com, καθώς και στη σελίδα τους στο Facebook

Σε λίγο καιρό μάλιστα έρχεται και νέα γενιά motherboards σε ακόμα πιο σοφιστικέ χρώματα κι ακόμα πιο ψυχεδελικά κυκλώματα, που θα εξελίξει την αισθητική της συλλογής. Η ομάδα των Reλακ έχει ξεκινήσει επίσης μία συνεργασία με τον καλλιτέχνη κοσμήματος Παναγιώτη Παναγή από την Κύπρο όπου στήνουν μια σειρά από κοσμήματα σε συνδυασμό motherboard και ασημιού με τίτλο Escsape from Tech

Info: Την Κυριακή 20 του Δεκέμβρη το “Neon Raum” γιορτάζει τα 2 χρόνια λειτουργίας του με ένα μεγάλο πάρτυ –  brunch, μουσικές και άλλες εκπλήξεις, με τα αξεσουάρ Reλακ φυσικά παρόντα και διαθέσιμα.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.