Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Ode to Socks: Ένα ελληνικό brand που μας υπενθύμιζει τη σημασία της λεπτομέρειας

Οι πιο ποιητικές κάλτσες φτιάχνονται με ελληνικό βαμβάκι, εδρεύουν σε μια εναλλακτική στοά της Αθήνας, έχουν πάνω τους μηνύματα και ήρωες, χρώματα και patterns που αποτελούν μια δήλωση για όσους επιλέγουν να τις φορέσουν.
Φωτογραφίες: Έφη Γούση

Πριν δημιουργήσει το δικό της brand το 2018, η Ξένια Βανικιώτη πέρασε από διάφορα επαγγέλματα, έχει υπάρξει γεωπόνος, γραμματέας, σερβιτόρα, «στυλίστρια με τεράστια αποτυχία», όπως λέει με αυτοσαρκασμό. Γιατί στην πραγματικότητα αυτή η τελευταία της δουλειά την οδήγησε σε ένα πρότζεκτ με μοναδική αισθητική, στο να καταλάβει τι είναι εκείνο που πραγματικά της αρέσει και να μας υπενθυμίσει την αξία των μικρών πραγμάτων, τη σημασία της λεπτομέρειας.

Η πρώτη μας γνωριμία έγινε στο showroom του brand και σε ένα μέρος που του ταιριάζει απόλυτα, σε μια στοά που η Ξένια αποκαλεί «εναλλακτικό mall» κι άλλοι «κρυφή αστική αυλή», στη στοά Ψυρρή η οποία αποτελεί πλέον θερμοκοιτίδα δημιουργικών ανθρώπων που άθελά τους προσέλκυσαν ο ένας τον άλλον, παντρεύοντας την ΑΘήνα του ’70 με φρέσκες ιδέες.

«Ήθελα να φτιάξω κάλτσες που θα δώσουν χαρά σε όποιον τις λάβει ως δώρο, ειδικά στις μέρες μας που έχουμε ανάγκη τέτοιου είδους κινήσεις και δόσεις αισιοδοξίας». Οι κάλτσες του Ode to Socks έχουν πάνω τους μηνύματα και ήρωες, χρώματα και patterns που αποτελούν μια δήλωση για όσους επιλέγουν να τις φορέσουν. 

Το Ode to Socks έχει όνομα εμπνευσμένο από ένα ποίημα του Πάμπλο Νερούδα, χρησιμοποιεί νήμα από 100% εγχώριο βαμβάκι ενώ τόσο οι κάλτσες όσο και τα ρούχα του παράγονται με ηθικό τρόπο στην Ελλάδα. Αυτό που ξεχωρίζει το brand για τη δημιουργό του είναι ότι καταπιάνεται με μια λεπτομέρεια του καθημερινού μας στυλ. «Αν το brand ήταν ταινία οι κάλτσες θα ήταν οι πρωταγωνιστές και τα ρούχα οι κομπάρσοι», όπως το περιγράφει

Με καμβά τις κάλτσες, η Ξένια έχει κάνει μέχρι σήμερα πολλές ενδιαφέρουσες συνεργασίες, εκφράζει συναισθήματα και ιδέες, κάθε σχέδιο έχει να κάνει περισσότερο με προσωπικές της αναφορές, με όσα υπάρχουν γύρω της και στην πόλη παρά με όσα συμβαίνουν στην μόδα. Το Ode to Socks είναι η απόδειξη ότι δεν χρειαζόμαστε κάτι ακριβό για να ανέβει η διάθεσή μας, όπως και ότι η μόδα δεν αναπτύσσει τις καλύτερες της ιδέες μόνο σε μεγάλες επιφάνειες.  

«Στο εξωτερικό η τάση αυτή μετράει πολλά χρόνια, όταν είδαμε να φορούν “χαρούμενες” κάλτσες πρόσωπα με κατά τ’ άλλα αυστηρό προφίλ και λουκ, όταν πολιτικοί τις άφηναν να αχνοφαίνονται. Οι προσεγμένες κάλτσες πιστεύω πως υποδηλώνουν πολλά για τον χαρακτήρα κάποιου, αφού δίνει σημασία σε ένα αξεσουάρ αν και δεν είναι το πρώτο που θα δουν οι γύρω του. Οι άνθρωποι με τις ωραίες κάλτσες λοιπόν είναι για μένα εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται να εντυπωσιάσουν τους άλλους με ευκολία αλλά κυρίως τους ενδιαφέρει να αισθάνονται οι ίδιοι καλά».

Η σχεδιάστρια του Ode to Socks έχει φανταστεί τις πιο πρόσφατες κάλτσες του brand με hoodies και καμπαρντίνες, με πληθωρικά παλτό, φορεμένες στο σπίτι ενώ κάνουμε διαδικτυακό διαγωνισμό για το ποιος στο chat φοράει τις καλύτερες. Μπορείτε να τις δείτε εδώ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.