Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Κυρίμαι: Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη

Με θέα τη θάλασσα, ένα ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα γίνεται το ιδανικό, ρομαντικό σκηνικό για τη γνωριμία με την μοναδική ατμόσφαιρα της λακωνικής Μάνης.
9kyrimai

Το ξενοδοχείο Κυρίμαι βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό του Γερολιμένα, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, τόσο που όταν βγαίνεις στο μπαλκόνια των δωματίων θαρρείς ότι είσαι σε πλώρη πλοίου.

Πρόκειται για κτηριακό συγκρότημα του 1870 πλήρως ανακαινισμένο από τη οικογένεια Κυρίμη, που υπήρξαν από τη γένεση του οι ιδιοκτήτες.

Με σεβασμό στην ιστορία του χώρου μετέτρεψαν την παλιά οιναποθήκη με την εντυπωσιακή καμάρα σε χώρος υποδοχής ενώ η παλιά ξυλαποθήκη στεγάζει εκθέματα, κυρίως αρχεία που δίνουν το στίγμα της εμπορικής και πολιτικής Μάνης των δύο περασμένων αιώνων, αφού ο Γερολιμένας λόγω της γεωγραφικής του θέσης υπήρξε το συνδετικό λιμάνι μεταξύ των ελληνικών νησιών και των παράλιων της Μικράς Ασίας με πολλά από τα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης.

Μάλιστα, το ξενοδοχείο έλαβε το βραβείο του πιο «Ρομαντικού ιστορικού ξενοδοχείου της Ευρώπης» στο πλαίσιο των βραβείων του Historic Hotels of Europe 2017, του οργανισμού που αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη σε 18 χώρες.

Τα βραβεία δίνονται από το κοινό που αποφάσισε ότι αυτή η τιμητική διάκριση ανήκει στο Κυρίμαι.

4kyrimai

Ο κ. Αλέξανδος Κυρίμης, ιδιοκτήτης του Κυρίμαι, μιλάει στην Popaganda για το ποιο είναι αυτό το κοινό και για τη φιλοξενία του Σπιτιού, ναι έτσι το λένε ακόμη και τώρα.

Οι περισσότεροι πελάτες μας είναι από τη Μεγάλη Βρετανία αλλά έχουμε και αρκετούς Γάλλους και Ιταλούς και Αμερικανούς, ειδικά οι τελευταίοι έρχονται κυρίως την άνοιξη και πάντα μιλάμε για μεμονωμένους, δεν δουλεύουμε με πρακτορεία.  

Οι επισκέπτες του Kyrimai είναι ταξιδιώτες που τους ενδιαφέρει πέρα από το να μείνουν σε έναν χώρο με ξεχωριστή ατμόσφαιρα σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία το να βρουν τη σύνδεση με τον τόπο, την ιστορία του, το παρόν του, την πολιτιστική κληρονομιά του, τη γαστρονομία του, την αρχιτεκτονική του. Το Kyrimai είναι μια αφετηρία για θα έλεγα ψαγμένους και συνειδητοποιημένους επισκέπτες της Μάνης.

Είναι το σπίτι της οικογένειας μου των προγόνων μου. Το δημιούργησε ο προ-προ πάππους και ο χώρος άκμασε, κυρίως, την περίοδο του προπάππου.  Ο επισκέπτης είναι φιλοξενούμενος σε ένα χώρο πολύ οικείο για εμάς και αυτό μας κάνει να το αντιμετωπίζουμε ως κάτι παραπάνω από ξενοδοχείο. Οι πελάτες το εισπράττουν, νιώθουν ότι δεν πρόκειται για έναν εντυπωσιακό αλλά απρόσωπο χώρο αλλά για ένα φιλόξενο, μεγάλο σπίτι.

16kyrimai

Έχουμε δει ότι σε αλληλογραφία των παππούδων με τους προ-παππούδες αλλά και σε άλλα έγγραφα η αναφορά στον χώρο είναι ως το Σπίτι με Σ κεφαλαίο για να δοθεί έμφαση στην σημαντικότητα του. Ακόμη έτσι το λέμε, έτσι το νιώθουμε.

Σεφ είναι η Σταυριανή Ζερβακάκου, με καταγωγή από τη Μάνη, που δούλεψε για μια δεκαετία σε πολύ υψηλό επίπεδο σε εστιατόρια της Κωνσταντινούπολης. Η μανιάτικη κουζίνα αποτελεί την έμπνευση, είναι λίγα αλλά ιδιαίτερα τα υλικά της. 

17kyrimai

Είναι μεγάλη η χαρά μας για το βραβείο «Ρομαντικό ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης». Δεν έρχονται μόνο νέα ερωτευμένα ζευγάρια ή ζευγάρια στο γαμήλιο ταξίδι τους. Έρχονται και ζευγάρια που γιορτάζουν επετείους ζωής και τα σχόλια τους είναι πολύ έντονα. Υπάρχουν ιστορίες ανθρώπων που εδώ έκαναν πρόταση γάμου και μετά έρχονται ξανά και ξανά και μετά με τα παιδιά τους. Πολλοί από αυτούς συγκινούνται όταν φεύγουν για να γυρίσουν σπίτι τους, δένονται με τους ανθρώπους του Kyrimai και το δείχνουν. Και εμείς δενόμαστε μαζί τους, το δείχνουμε, τα αισθήματα είναι αμοιβαία και αυτό είναι ο λόγος που υπάρχει το Κυρίμαι». 

Κυρίμαι, Γερολιμένας Λακωνίας, τηλέφωνο: 302733054288, mail: [email protected]
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.